6. Sayfa - Toplam 15 Sayfa var BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu
Toplam 143 sonuçtan 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Kirmizi kusagin diger adi gayret kusagidir/keske o kadar masum algilansa

Sevgili Arin;

Turk gelenek ve goreneklerini, Wedding Ceremony lerimizi,
    Turkish Daily News un bakis acisiyla degerlendirmeyelim..

bilmemgerek yazdı:
    The Maidenhood Belt (Bekaret kusagi) is tied around the bride's waist by her brother or some other close relative and then the bride says goodbye to those who remain at home.
    muhabir burada kemeri "maidenhood" diye adlandirdigi icin mi boyle kabul edecegiz??? Genel bilinen anlami bu degildir diye bir şerh gecmek lazim..Geleneklerimizi ogrenmede Turkish Daily News un referans olarak almazdim dogrusu..Benim icin bunu takan arkadaslarin ifadeleri yeterlidir.

not: ben bulamadim..lutfen haberin linkini verir misin..Bakalim yabanci gozuyle mi yazilmis yoksa kulturune yabanci bir muhabirin gozuyle mi???

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

gelin baba evinden çıkarken takılır evet.. hoş ta duruyor bence.. bende çıkartmamıştım düğün boyunca.

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

Aysecigim;
    cok hos bir gelin olmussun. Allah nazardan saklasin ve evliliginiz uzerinden SABIR ve BEREKET i eksik etmesin..

forum korkunç

Gece giren arkadaşların yazılarını sevrek okuyorum .kendilerini seviyorum. Ama forum bu sefer haddini aşmış gibi geldi.

Bi şeye çok güldüm. Gece nin 2.sinde anneler aranıyor. Kırmızı kurdela soruluyor.

kırmızı kuşak taktım bizde adettir ve ayşegülünde dediği gibi kardeş kuşağı denir kardeşim bağladı benim kuşağıma anlamı nedir bilmiyorum ama merakda etmiyorum adettendir dendi yerine getirdik varsayalım bekaret kuşağı bu kadar abartılıp dalga geçecek bir konu olduğunuda düşünmüyorum ayrıca

Vildan'cığım yanıtları okumadan yazıyorum galiba epey bir polemik konusu olmuş yine sorduğun soru.
    Ben takmadım, neden takıldığını da tam olarak bilmiyorum. Ayrıca benim nişan kurdelemin rengi de beyazdı.

Kendi adıma konuşayım...

Sevgili Arkadaşlar,

Ne olursunuz, bu konuyu kişiselleştirip, bir kırgınlık ve alınganlık aracı yapmayalım. Burada hiçkimsenin bir diğerini bilerek kırma, aşağlama gibi bir edimi olamaz, olmamalı da!

Herşeyden önce kendi adıma konuştuğumu belirteyim. Ben, gelinliğe kırmızı kuşak ya da kurdela takılmasının, bekaretin simgesi olduğunu biliyorum. Nereden mi? Hem bu uygulamayı yapan kişilere, hem de fakültemizin sosyal antropoloji bölümündeki öğretim üyelerine sormuştum, ayrıca da bu konuda birçok kaynaktan okuduklarım aynı nedense Kendi yakın çevremde böyle bir uygulama olmadığına göre, bu gelenek Rumelililer arasında yaygın değil. Ben burada birinci ve ikinci kuşak Rumelilierden söz ediyorum, yüz yıl önce Anadolu'ya göç edenlerden değil. Bu gelenek Anadolu'da yaygın ve bazılarınızın yazdığından anladığım kadarıyla bekaret simgesi olmasının dışında başka anlamlar da yüklenmiş kuşağa. Bunları bilemem, eleştirmek de bana düşmez.

Benim eleştirim ve karşı çıkışım, bu geleneğin,eğer genç bir kadının bekaretinin topluma kanıtlanması uğruna yerine getiriliyorsa ve bu görev kendi babası ya da erkek kardeşine veriliyorsa ve de italikleştirerek belirteyim genç kadın buna karşı çıkıyorsa ya da bu gelenek nedeniyle aşağlanacaksa, son derece acımasızlığına ve anlamsızlığına. Yine de, geleneğin bu anlamını bilerek ve isteyerek yerine getiren gelinlere bir sözüm yok. İsterlerse önlerine bir yafta takıp yazsınlar, 'ben bakireyim' diye, ya da isterlerse borazan çalsınlar! Özel yaşam herkesin kendisinin, başkaları karışmamalı ve gelenekler uğruna da kimseye baskı yapılmamalı...

Sevgiler

kübracım

Kübracım konuyu kişiselleştirmeyin diyorsun ama burada öyle laflar söylenmişki kişiselleştirmemek mümkün değil. Bu kurdelayı takanlardan tutta taktıranlara kadar. Ben aileme bana kırmızı kurdela taktılar diye geri kafalı dedirtmem, bazı insanların kırmızı kurdelayı bekaret simgesi olarak görüyor olması hiç bir şey değiştirmez.

Türban bağlamanın bazı çeşitleride bazı insanlara göre bir amaç, yada tarikat sembolü olarak görülür, uygulanır, ama her türban takan bunu bilmez, bilsede o amaç için değil öyle takmak istediği için takıyordur. Şimdi çıkıpta şöyle türban takanlar şöyle düşünüyor diyemeyiz dimi canım.

Tamam konuyu çok saptırdım ama ilk aklıma bu örnek geldi, yapçak bişey yok...

Re: kübracım

kübracım bende selda gibi düşünüyorum olayı kişileştirmeyin diyorsanız sadece kırmızı kurdale geleneği hakkında yorum yapsanız eyvallah ama yok abisi yok babası yok bekaret bir konuyu bu kadar abartıp bu gelenekleri bu kadar ağır dille eleştirirseniz maalesef alınan ve size karşı çıkan olayları kişisel algılayan insanlar olacaktır tarzınız yanlış

Arkadaşlar günaydın,

Kübra-Alev gibi Rumelili olduğumuz için öyle bir adetimiz yok.. Ben takmadım, takmazdım da.. Takanlara saygım sonsuz.. Herkesin adeti farklı.. Kırmızı kurdela takmadık ama bizim de yaptığımız bazı adetler diğer arkadaşlara entresan gelir. Bazı arkadaşların bahsettiği gibi gayret kuşağı olarak bilmemle beraber (eşinin evine sadakat, bağlılık gibi sebeplerle erkek kardeş veya baba tarafından üç kez bağlanıp takılması..) bendeki baskın görüş bekaret kemeri olduğu yönündeydi. Forumlardaki görüşlere istinaden yapmış olduğum internette yaptığım araştırmada bekaret kemeri olduğu yönündeMerak Edenler İçin