6. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var BirinciBirinci ... 456
Toplam 59 sonuçtan 51 ile 59 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Kadın olmak zor degil bence yaklasim onemli

Kesinlikle sana katılıyorum canım..Ben en büyük hatayı sorumlulukları tamamen üstüme almakla yaptım..Ben aldıkça eşim daha çoğunu sırtıma yükledi..Ama ben kendimi yıpratma pahasına da olsa yapamam demedim..Zorlandım ama başardımm

Eşim bana hep' sen harikasın, sen yaparsın, sen başarırsın'' diyerek destek oldu.Evet ben de evin temizliğinin mükemmel olmasını, çocukların iyi yetişmesini, güzel yemekler yapmayı, kendimden çok eşimin şık olması için ona sürekli alışveriş yapmayı bir erdem olarak gördüm ve çok mutlu oldum..

Mu acaba????Şimdi artık yükler sırtımı acıtmaya başladı ve birazını ona yükleme telaşına girdim..Tabi eşim çok şaşırdı..

Artık mükemmel olmaya çalışmıyrum..Sorumluluklarımı azalttıkça rahatlıyorum..Daha önümde uzun bir süreç var ama inşallah azimliyim başaracağım

evet kızlar o zaman hep beraber

bütün kızlar toplandık toplandık toplandık....biz sizden hoşlandık hoşlandık hoşlandık...
    sonra neden yıprandık yıprandık yıprandık....

Blog Girişleri
    1

Re: Kadın olmak zor iş

Ben bu konuda şanslıyım, eşim en büyük yardımcım, her türlü ev işini yapar kendisi, 2 yıldır çamaşı yıkamadımi, bulaşık makinesini genelde o yerleştirir, yerleri siler, bazen ütü bile yapar. Kızıma bakabilir mecbur kalınca.

Ama bir kötü huyu var, beni deliler gibi sevse bile ki biliyorum seviyor, belli etmiyor. Ne bileyim bi saçımı okşa, bi gözümün içine bak, bi elimi tut bi seni seviyorum de. Eskiden yapardı 1-2 yıldır yapmıyor. Doktora tezini bitirmesine az kalmanın stresidir diyorum bakalım bitince eskiye dönecek mi.

Bence hayat müşterektir ancak bazı durumlarda bu değişir.

Çocuk büyütme ve yetiştirme bence annenin görevidir,annelik daha çok duygu ve program gerektirir ve her çocuğun daha çok anneye ihtiyacı vardır ama tabiki bazı şeyler de paylaşılmalıdır.

Eğer kadın çalışmıyorsa tabiki evin sorumluluğunu daha çok almalıdır ama her iki tarafta çalışıyorsa ortak nokta bulunmalı diye düşünüyorum.

Ama bu ortak noktada evin erkeğinin silip süpürmesi komedi gibi bir durum bence erkek eline yakışmayacak bir sürü iş var.

O ayar çok önemli ne kılıbık olacak ne de kabadayı ))

bence erkekler bizden ruhsal olarak daha güclüler. biz daha kirilganiz, alinganiz, özür bekleriz vs.
    ben bu paylasma denen seyi 13-14 sene doya doya yasadim ama bir forumda daha yazmistim. esimin statüsü yükseldikce eve daha gec geliyor, is toplantilarina gidiyor. ve adamcagiz evde oldugu zaman bizimle beraber olmak icin yolda planlar yapmis yerler ayarlamis. simdi ben ona ne diyim. bu hafta camlar silinecekti tut su kovayimi diyim. 13 sene boyunca bu adam ütü bile yapti (halada yapar vakti olunca) hamileyken elimi deyimin tam anlami soguk sudan sicaga sokmadim. yani bunlari hatirlayinca simdi artik bana yardim etmiyorsun demek hainlik gibi geliyor. simdi özverili olma sirasi bende. erken bile gelse hemen batuyu aliyor onunla vakit geciriyor. ama isin ciddiyetini bildigi icin ve kendisi de gencken uyguladigi icin oglumuza ögütler veriyor. camasirlari sen asabilirsin veya sofrada gel oglum masayida biz toplayalim diyor.

önemli olan erkegin imkani varken seni yari yolda birakmiyacagini bilmek ve EVINIZ icin yapacagin herseyi sevgiyle yapmak. ogün canin camlari silmekmi istemiyor birak. mükemmel anneyi veya kadini oynamak zorunda degiliz cünkü öyle bir kavrami biz yaratmiyacagiz ileride cocuklarimiz bize yakistiracaklar.

belki sen bugün bu düsüncelerinide taze taze sinirlenip yazdin. esinin basarili oldugunu yazmissin unutma her basarili erkegin ardinda bir kadin vardir.

Çok doğru evlilik paylaşmaktır sözü.Ama bu her zaman olmuyor, kadınların üzerindeki yük daha fazla.Çocukların sorumluluğu, evin sorumluluğu...

Benim eşim de vakti olduğunda bana yardmcı olur.

Benim en çok sinir olduğum şey bazı erkeklerin herşeyi (suyu bile )eşlerinden istemeleri.Eşimin ablasının eşi böyle, mutfak dolabında su bardaklarının yerini bilmez.Bir de bunu marifetmiş gibi söyler.Allahtan böyle bir kocam yok .Gerçi görümcemde de kabahat var böyle alıştırmış .

Neden erkeklere kızıyoruz ki onlarıda yetiştiren, büyüten biz kadınlar değilmiyiz.Eğer bir suçlu arayacaksak bu yine biz kadınlarız.
    Ayrıca ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk diyorum.

Bu arada bence erkek olmak çok daha zor.Çünkü bir kadının erkeğe yaptıramayacağı hiçbir şey yok , ama erkeğin yaptıramayacağı çok şey var

Re: İnsan olmak daha da zor iş.

Bazı kadın arkadaşlarımızın yazdığı cevapları okuyunca,erkek hegemonyasanın her koşul ve dönemde(gelecekte de)devam etmesinin baş sorumlusu bizzat kadınların kendisiymiş meğerse diye düşündüm.Sizler böyle düşünür ve davranırsanız,erkekler daha çok tepenize biner.

Vildan a

Vildan susayim dedim ama basaramadim.
    Sozlerine hic katilmiyorum.
    Birincisi bebegimi kucagima alana dek bende anne degildim,bebegim buyudukce gunden gune ogreniyorum bunu,ayni esim gibi.Bu yuzden bu sorumlulugun sadece kadinda olmasi,zaman zaman esin yardimci olmasi fikrini hic dogru bulmuyorum.
    Bu bizim cocugumuz esimde ben kadar sorumlu olmali onun yetistirilmesinde.
    Ben ev kadiniyim ve canim cikana dek calisiyorum bunu viledayla birbirimize cok uydugumuz icin yapmiyorum(evet kirmizi bana yakisir ama bu konumuz degil)ortak yasadigimiz alani yasanilabilir kilmaya calistigim icin yapiyorum.Boyle baktigimda esimede yer silmeyide,cam silmeyide cok yakistiriyorum.
    Burasi onunda evi ve ben onun annesi degilim.