Hiçbir şeyin kesinliği yoktur. Bugün doğru dediklerine iki gün sonra yanlış diyebiliyor pedagoglar.Deniz.. yazdı:
Evet bu benimde sorunumdu ve David'e cok kere söyledim. Ama david bu sartla olmazda bosanmam diye sorun cikardi. Halen de bende 3-5 gün fazla kalsa sorun yapiyor hemen gelecek ay 3-5 gün fazla kendisi aliyor.esragülsün yazdı:
Deniz bu bende şok etkisi yarattı.Yani Leo ikinizde de eşit sürelerle mi kalıyor? Boşanırken konuştuğum uzman pedagog nasıl bir insanın anadili olması gerekirse,mutlaka bir de burası benim esas yerim diyeceği yuvası olmalı demişti.Tabi bu demek değil ki babasında kalmasın,ama tam olarak eşit kalması çocukta yuva kavramını şaşırtacak.Deniz.. yazdı:
Benim ex esim cok yardimci olur. Leo 7 gün bende 7 gün onda. Resim atelye aksamlarim onda. Onun spor aksamlari bende.
Elbet tüm yükün annede olması oldukça zorlayıcı yani düşünüyorum da ohh bir hafta babada bir hafta bende kalsaydı(üstelik yakın da sayılırız) bir yığın zamanım olurdu.Amma Mert için kafa karışıklığı olurdu,hele ki okul döneminde...Bir daha bu konuyu düşün istersen...
Sevgiyle...
Bu konuyu tekrar konustum onunla. Cocuk kendini güvende hissetmez falan diye. Bir iki kere aylik günlerini bana 18 kendine 12 falan gibi olmasina izin verdi.
Ben de seninle ayni fikirdeyim ama ex koca bu konuda cok diretmeci..
Eğer çocuğun bu konuda sıkıntısı yoksa zorla sıkıntı yaratmanın anlamı yok. Çocuk ve aileler memnunsa bu durumdan eminim ki sonuç da memnun edici olacaktır.
İnsan bu, kalıba sığar mı? İdeal diye birşey varsa o da çocuğun ve ailenin idealidir kitapların ya da pedegogların değil.
Çocuk bunu hiç evim yok, bir orada bir buradayım diye algılaması için iki tarafın da birbirinin üstüne atıyor olması lazım çocuğu. Burada ise tam tersi. Çocuk "iki evim var, dünyam daha geniş." diyebilir ancak.
Bence...
Not: Eğer anne ve baba değişik yetiştirme yöntemleri benimsememişse. Sadece tek problem iki tarafta da eşit sürede kalmasıysa.
Eğer anne ve baba değişil yetiştirme yöntemleri belirlemişse bu problem yetiştirme problemidir ki babasın yanında ayda sadece 2 gün bile kalıyor olsa çocuğu bozmaya yeter zaten.