550. Sayfa - Toplam 652 Sayfa var BirinciBirinci ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonuncuSonuncu
Toplam 6520 sonuçtan 5.491 ile 5.500 arasındakiler gösteriliyor.

Re: LOST 5x08 "La Fleur" Canadian Promo #1

sahende yazdı:
    Tülin-Hazar yazdı:
    yok artık sawyer ve juliet hee ya işte bi adada yanlız kalınca böyle oluyo demek ki can sıkınıtısından

yanlız varya iyice çorbaya çevirdiler işi yaa o doğan bebek kim şimdi o küçük kız cahrlotte ise yaşça daha ufak hangi erkek vardı kii desmond dicem o şu anda adada değil ama

amannnn dediğim gibi tam ortaya karışık oldu
    Ben de sawyer ve julieti çok yakıştırdım tülin.

Kim olabilir acaba o bebek , bakalım bir daha ki bölümde adını da koyarlar da anlarız.

desmond dedim ya Sahende

5×08 Mısır Tanrısı Anubis

Bu bölümde heykelin görünüşü ve bununla birlikte Paul’un taktığı ‘Ankh’ kolyesi, Mısır Tanrısı Anubis’le bir bağlantı kurulabileceği fikrini ortaya çıkardı. Dört parmaklı heykelin, Anubis olduğunu düşünenler de yok değil. Anubis hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorsanız devam edin ve fikrinizin pekişmesi için fotoğraflara bir göz atın.

Anubis, Mısır Mitolojisi’ne göre hiyerogliflerde adı tam olarak Anpu (Anbu, Anupu, Wip,Ienpw,Inepu olarak da hecelenir) olarak hecelenen çakal başlı ölüm tanrısının Yunanca adıdır. Sekhem Em Pet olarak da bilinir. Anubis’e ibadet edenler, en eski Mısır lahitlerinin oymalarında işlenmiştir. Unas metinlerinde ‘Horus’un Gözü (the Eye of Horus)’ ile ilişkilendirilmiştir (evet, Lost’ta hali hazırda Horace var,farklı yazılış,aynı okunuş…). Ana görevi ölüleri korumak ve yargılamak olmasına rağmen,hem meftaya kılavuzluk eder hem de mumyalayıcıyı ve mumyalama işlemlerini yönetir.

Esasında, Anubis, ölüleri yargılayan ve onların Ölüler(Ruhlar) Diyarı’na gidip gitmeyeceğine karar veren tanrıdır. Bu yargılama işleminin yanısıra, ölünün yargılanmasında herhangi bir hata yapılıp yapılmamış olduğunu da gözden geçirir. Çoğu resminde ve heykelinde Anubis, sağ elinde bir ‘Ankh’ kolyesi tutmakta (bazılarında kolyeyi takmaktadır) ve sol elinde de bir çeşit değnek tutmaktadır. Dört parmağa gelirsek… Anubis köpek bedenindeyken, arka ayaklarında dört parmak, ön ayaklarında beş parmak bulunmaktadır. Adadaki heykel köpek bedeninde olmamasına rağmen, adanın eski halkının, heykeli dört ayaklı inşa ederken bundan esinlenmiş olması mümkün.

Eski Mısır’a yapılmış diğer göndermeler ise şöyle: Horace Goodspeed (Mısır mitolojisinden Tanrı Horus); Tapınak’ta, acil durum çarkında, mağarada ve tabi ki Kuğu İstasyonu’nda gördüğümüz hiyeroglifler (not:Comic Con 06′da, Lost yazarları bu hiyerogliflerde Ölüler (Ruhlar) Diyarı kelimesi’ni ifade etmek istediklerini söylediler); Hurley’in yaptığı piramit ve sfenks resmi ve bu bölümde gördüğümüz Ankh kolyesi. Yapımcılar Eski Mısır’ın bütün bu detayların anahtarını elinde taşıdığını anlatmaya çalışıyor olabilirler mi?

Aşağıdaki fotoğrafları karşılaştırırken, bacakların pozisyonuna, saça ve giysiye ve sağ koldaki objeye (büyük bir ihtimalle Ankh) dikkat ettiniz mi?

Lost’a Bir Hafta Ara

3. sezonun 6. bölümünden itibaren ortaya çıkan “Ara verme” olayı bir çok Lost severi baya kızdırmıştı. 4. sezonda grevden fena şekilde etkilenen dizilerden olan Lost, düşe kalka, her şeyin daha güzel olması adına verilen “Ara”larla ve biraz da zorlamayla, finali yapmıştı.

5. sezona tam gaz başlayıp güzel bir tempoda ilerlerken şimdi gene bir “Ara” var. Bir haftalık kısa bir ara verdi Lost. Bu seferkinin sebebi tam olarak belli olmasada, ben 5. sezonun hikayesinin yön değiştirdiği bu kritik noktada bazı şeylerin altını çizmek için bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Adadan ayrılabilecekler mi ? sorusu cevaplandı. John Locke niye ve nasıl ölmüş öğrendik. Adadan ayrılmanın Murada Ermek olmadığı da acı tecrübelerle öğrenildiğine göre, bundan sonra “We have to go back!” yok. “Thanks God, we are back!” (Şükürler olsun, döndük) tadında yeni bölümlerle yola devam edecek sevgili dizimiz. Bu noktada durup bir soluklanmak istemeleri de gayet olağan görünüyor bana. Zira önlerinde hala uzun bir yol ve cevaplanması gereken esas soru var: Adanın olayı nedir? Lost, 5×09 Namaste bölümüyle, 18 Mart 2009 akşamı dönmeye hazırlanıyor.

(Ginsberg)

Re: 4 parmaklı heykel

diyosun
    handevrem yazdı:
    shushu yazdı:
    mantıklı geldi, size???

Alıntıdır:

bu bölümde görülen heykel 4. sezonda yıkılmış olarak sadece ayağını gördüğümüz heykelin orjinal haliydi bu heykel mısır mitolojisinde hamile kadınları koruduğuna inanılan 4 ayak parmaklı tawaret heykeli. belki de heykel yıkıldığı için doğumlar gerçekleşmiyor diyebiliriz”
    olabiler olmayadabiler

promonun türkçesi:
    SES: Bu geceden tam iki hafta sonra…
    Hurley: İnanamıyorum!
    SES: Onlar bir grup kazazedenin olabileceği kadar yakındılar…
    Sawyer: Olduğunuz yerde kalmanız gerekiyor! Hiçbir yere gitmeyin ve hiçbir şey yapmayın!
    SES: Ama sonra…
    Sawyer: Burada sahip olduğumuz her şeyi mahvetmeden önce onları buraya getirmenin bir yolunu bulmalıyım…
    SES: İnsanlar değişir…
    Radzinsky: Mevzilerimizde bir düşman var.
    SES: Seçimler yapılır…
    Radzinsky: O bir casus.
    SES: Ve sadakat test edilir…
    Radzinsky: Buna şimdi bir son verebiliriz. (Sayid’i işaret ederek) Öldürelim

Paylaşan: Fesleğen
    Çeviri: Ginsberg
    shushu yazdı:
    http://www.dailymotion.com/search/lost/video/x8kj97_trailer-lost-509-namaste_news 9. bölüm promoyu seyret şekerim
    sahende yazdı:
    Arkadaşlar sun ve said nerlerde peki.
    hhııııı

5×11 Bölümünde bir ana karakterin..

diğer bir ana karakteri vuracaği ve vurulan karakterin ciddi şekilde yaralanacaği haberi geliyor..

Daniel Sawyer’ı
    Miles Locke’ı
    Locke Sawyer’ı
    Sayid Ben’i
    Hurley Ben’i
    Charlotte Sawyer’ı
    Jack Sayid’i
    Miles Sawyer’ı
    Kate Sun’ı
    Sun Kate’i

sizce hangi şık olabilir?

kaynak: darkufo
    paylaşan : fesleğen

Said Ben'i diyorum ben!!!

shushu yazdı:
    5×11 Bölümünde bir ana karakterin..

diğer bir ana karakteri vuracaği ve vurulan karakterin ciddi şekilde yaralanacaği haberi geliyor..

Daniel Sawyer’ı
    Miles Locke’ı
    Locke Sawyer’ı
    Sayid Ben’i
    Hurley Ben’i
    Charlotte Sawyer’ı
    Jack Sayid’i
    Miles Sawyer’ı
    Kate Sun’ı
    Sun Kate’i

sizce hangi şık olabilir?

kaynak: darkufo
    paylaşan : fesleğen

Said Ben'i diyorum ben!!!
    Daha öncede yazmıştın sanırım bunu Şule tabi o zamanlar ben jack sayid demiştim ama şimdi bilmiyorum?..

Re: 5×08 Mısır Tanrısı Anubis

shushu yazdı:
    Bu bölümde heykelin görünüşü ve bununla birlikte Paul’un taktığı ‘Ankh’ kolyesi, Mısır Tanrısı Anubis’le bir bağlantı kurulabileceği fikrini ortaya çıkardı. Dört parmaklı heykelin, Anubis olduğunu düşünenler de yok değil. Anubis hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorsanız devam edin ve fikrinizin pekişmesi için fotoğraflara bir göz atın.

Anubis, Mısır Mitolojisi’ne göre hiyerogliflerde adı tam olarak Anpu (Anbu, Anupu, Wip,Ienpw,Inepu olarak da hecelenir) olarak hecelenen çakal başlı ölüm tanrısının Yunanca adıdır. Sekhem Em Pet olarak da bilinir. Anubis’e ibadet edenler, en eski Mısır lahitlerinin oymalarında işlenmiştir. Unas metinlerinde ‘Horus’un Gözü (the Eye of Horus)’ ile ilişkilendirilmiştir (evet, Lost’ta hali hazırda Horace var,farklı yazılış,aynı okunuş…). Ana görevi ölüleri korumak ve yargılamak olmasına rağmen,hem meftaya kılavuzluk eder hem de mumyalayıcıyı ve mumyalama işlemlerini yönetir.

Esasında, Anubis, ölüleri yargılayan ve onların Ölüler(Ruhlar) Diyarı’na gidip gitmeyeceğine karar veren tanrıdır. Bu yargılama işleminin yanısıra, ölünün yargılanmasında herhangi bir hata yapılıp yapılmamış olduğunu da gözden geçirir. Çoğu resminde ve heykelinde Anubis, sağ elinde bir ‘Ankh’ kolyesi tutmakta (bazılarında kolyeyi takmaktadır) ve sol elinde de bir çeşit değnek tutmaktadır. Dört parmağa gelirsek… Anubis köpek bedenindeyken, arka ayaklarında dört parmak, ön ayaklarında beş parmak bulunmaktadır. Adadaki heykel köpek bedeninde olmamasına rağmen, adanın eski halkının, heykeli dört ayaklı inşa ederken bundan esinlenmiş olması mümkün.

Eski Mısır’a yapılmış diğer göndermeler ise şöyle: Horace Goodspeed (Mısır mitolojisinden Tanrı Horus); Tapınak’ta, acil durum çarkında, mağarada ve tabi ki Kuğu İstasyonu’nda gördüğümüz hiyeroglifler (not:Comic Con 06′da, Lost yazarları bu hiyerogliflerde Ölüler (Ruhlar) Diyarı kelimesi’ni ifade etmek istediklerini söylediler); Hurley’in yaptığı piramit ve sfenks resmi ve bu bölümde gördüğümüz Ankh kolyesi. Yapımcılar Eski Mısır’ın bütün bu detayların anahtarını elinde taşıdığını anlatmaya çalışıyor olabilirler mi?

Aşağıdaki fotoğrafları karşılaştırırken, bacakların pozisyonuna, saça ve giysiye ve sağ koldaki objeye (büyük bir ihtimalle Ankh) dikkat ettiniz mi?

teşekkürler Şulecim ben kesinlikle bunları gözönünde bulunduruyorum ve çok ilgimi çekiyor

Re: 5×08 Mısır Tanrısı Anubis

sakin kafayla düşündükçe aklıma geliyor;

bu dharmacılar bi garip dikkat ettiniz mi? nasıl bi hayat yaşıyorlar güvenlik sistemleri gecenin bi vakti alarmlar vs...ve umarım yaptıkları çalışmalardan da biraz bahsederler dizide (namaste de büyük ihtimalle dr.marvini göreceğiz)

Amy sürekli gömmeliyiz gömdün mü ne kadar derine gömdün bilmem ne diyip duruyordu neden ki??!

3x20 the man behind the curtain

[size=medium]3.sezon 20. bölümü terkrar izlemek çok iyi olur zamanım olursa izleyeceğim ben[/size]

1 hafta zamanımız var ...

benjaminin gaz verme (purge) ve dharma sakinlerini öldürme olayı olunca ne yapacaklar bizim tayfa?? hmmm ama sanırım geçmişte yaşanan bu olay bu defa yaşanmayacak?? mı acaba...

Ben 1960 larda doğmuş (portland a 32 km bi ormanda- yolda horace ve olivia(muhtemelen kardeşi horace ın) yardım ediyor annesi ve babasına) doğduktan 10 sene sonra dharmaya katılmak için babasıyla adaya gelmişler yani benjamin 10 yaşında iken ve onları işe alan horace (demek horace ve olivia dharmaya katılmışlar onlardan önce) , 1992 de olmuş bu purge olayı, oceanic uçağıda 2004 de düştü adaya...ve 1977 tarihinde oceanic 6 adaya geri döndü yani benjamin 17 yaşlarında falan...

bu horace..benjaminin doğumunda ..emily yani benjaminin annesi öldüğü sırada..Before he came to the Island, Horace was driving with Olivia 32 miles outside of Portland when he came upon Roger Linus carrying Emily Linus on the side of the road, right after Ben had been prematurely born. He wanted to take Ben's dying mother to the hospital, but she died before he had the chance to. ("The Man Behind the Curtain") lostpedia.com

anlamadığım şu 1974 de adada horace ve 1960 larda portland yakınlarında anakarada????

bu da olivia goodspeed(dharma da ilkokul öğretmeni olareak çalışıyor)

bu da purge olayında ölen horace (burnundaki kan a açıklık geldi..)

bu horace ile ilgili , locke ile karşılaştıkları o eski bölüme baktım, locke a söylediklerini (tabi biz o zamanlar anlamamıştık) sezon 4 "cabin fever"
    rüya gibi bişey görüyor locke ve horace ona Dharma girişimcilikten bıktıkları zamanlarda kaçmaları için kendi ve bayanlara!??! (amy ve olivia?)bir kulübe inşa ettiğini söylüyor..locke a "anlamadın değil mi" diyor..ve 12 yıldır ölü olduğunu söylüyor...
    ve adını söyleyerek kendisini bulması gerektiğini ,kendisini bulunca jacopuda bulacağını söylüyor..

[size=small]2 tane düşüncem var; belki bu bebek önceki bölümlerde dr.marvinin kucağında gördüğümüz bebek?? ve sanırım adada öldükten sonra gömülmeyen ölüler gezinebiliyor etrafta..belki Amy bu yüzden gömmeliyiz diye tutturdu[/size]

[size=small]dikkat edin; shanon, kardeşi, o elmaslar yüzünden ölen kız ve çocuk hiç görünmüyor- ama charlie,horace,ana lucia (libby ve ana nın gömüldüğünü hatırlıyor musunuz?)[/size]