bugün nilsunun okulunda veli toplantısı vardı gittim.
öğretmenimiz tatlı sert bir bayan, okul açıldığında bahsettiği şeyleri yineledi ve bir takım kararlar alındı.
1- çocuklar için çarşamba günleri kantin günü seçildi. 3 tl. verilecek ve birlikte kantine gidecekler. onun dışında para verilmeyecek.
2- pazartesi ve cuma günleri eşofmanla gidecekler. p.tesi kulüp derseleri olduğu için , perşembe günleri de beden eğitimi için.
3- okul.net tüm veliler tarafından kullanılacak
4- ödev yok, arada sırada verildiği zaman üç satırı geçmeyecek kadar yazacaklar. yapmak istemezlerse katiyen ısrar yok, ertesi gün öğretmenlerine kendileri hesap verecekler
5- hafta sonu ödevleri çizgi vs.şeklinde olacak ama yine az olacak
6- çocuklar evde ders çalışırken kesinlikle yatarak değil oturur vaziyette çalışacaklar. dikkatlerinin dağılmadan çalışmalarına özen gösterilecek
7- unuttum. kalemim yoktu bunlar aklımda kalanlar
sonra tek tek branş öğretmenleri geldi, neler yapacaklarından vs.bahsettiler
en son öğretmenimiz eğer isterseniz çocuklardan kısa kısa bahsedeyim dedi.. bizleri dışarı çıkartıp bire bir görüşme yapacağını düşündüm ancak öyle olmadı. tek tek öğrenci ismini okudu, velisi ile göz göze geldikten sonra öğrenci hakkında yorumlar yaptı..
bir tane velinin çocuğu yemek yemiyormuş. biraz ilgilenin hiçbirşey yemiyor dedi. velisi olan bey olsun yemiyosa kendi bilir dedi.. öğretmenin suratı asıldı ciddileşti, bu konuya eğilmeniz gerekiyor olsun diyemezsiniz çünkü çocuğunuz gerçekten hiçbirşey yememekte direniyor, ilk başlarda ağzına lokma koymazken yeni yeni birşeyler yemeye başladı dedi. veli arkadaşlarından gördükçe yemeye başlayacaktır takılmayın dedi.. öğretmen resmen kızardı. benim çabalarımla az az yemeye başladı, demek ki ilgilenirseniz daha fazla yiyecektir. gelişme çağında bir çocuk böyle beslenemez dedi. veliyi feci haşladı kısaca.
e bi tabi tırstık bizde hele nilsunun ismi okunmak bilmedi neyse ki nilsu için yorumu kısa öz ama iç rahatlatıcıydı. "iyi" dedi zira acaba bu iyi ne içindi. yazmasımı, derse ilgisimi, arkadaş ilişkilerimi neydi. hepsini iyi kabul ediyorum şimdilik sonra randevu alıp görüşme yapabiliriz dedi çünkü biz velilere.
sınıfta üç yada 4 öğrenciden şikayetçiydi, ama yapıcı konuştu .. bu kişilerde erkek öğrencilerdi. kızlardan çok memmun ama erkeklerin daha zor olduğunu söylüyor öğretmenimiz..
durum bu.
haa unutuyordum. toplantı sonunda nilsunun dolabına göz atayım dedim. oyy oy resmen tıkmış herşeyi. nasıl dağınık olur şey değil.. ben bakınca diğer velilerde baktı çocuklarının dolabına. bende şöyle göz ucuyla diğer dolaplara baktım ama cıkss en kötü nilsununkiydi.
akşam, kızım dolabın çok dağınık düzgün kullansana dedim, anne ben hizmetçimiyim dedi. bizim de eksik olduğumuz olay bu sanırım.. nilsuuu nilsuuu bu kadar anana benzeme evladım