52. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 242505152535462102 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 511 ile 520 arasındakiler gösteriliyor.

1.sınıf anneleri 2009 2010

bugün nilsunun okulunda veli toplantısı vardı gittim.

öğretmenimiz tatlı sert bir bayan, okul açıldığında bahsettiği şeyleri yineledi ve bir takım kararlar alındı.

1- çocuklar için çarşamba günleri kantin günü seçildi. 3 tl. verilecek ve birlikte kantine gidecekler. onun dışında para verilmeyecek.

2- pazartesi ve cuma günleri eşofmanla gidecekler. p.tesi kulüp derseleri olduğu için , perşembe günleri de beden eğitimi için.

3- okul.net tüm veliler tarafından kullanılacak

4- ödev yok, arada sırada verildiği zaman üç satırı geçmeyecek kadar yazacaklar. yapmak istemezlerse katiyen ısrar yok, ertesi gün öğretmenlerine kendileri hesap verecekler

5- hafta sonu ödevleri çizgi vs.şeklinde olacak ama yine az olacak

6- çocuklar evde ders çalışırken kesinlikle yatarak değil oturur vaziyette çalışacaklar. dikkatlerinin dağılmadan çalışmalarına özen gösterilecek

7- unuttum. kalemim yoktu bunlar aklımda kalanlar

sonra tek tek branş öğretmenleri geldi, neler yapacaklarından vs.bahsettiler

en son öğretmenimiz eğer isterseniz çocuklardan kısa kısa bahsedeyim dedi.. bizleri dışarı çıkartıp bire bir görüşme yapacağını düşündüm ancak öyle olmadı. tek tek öğrenci ismini okudu, velisi ile göz göze geldikten sonra öğrenci hakkında yorumlar yaptı..

bir tane velinin çocuğu yemek yemiyormuş. biraz ilgilenin hiçbirşey yemiyor dedi. velisi olan bey olsun yemiyosa kendi bilir dedi.. öğretmenin suratı asıldı ciddileşti, bu konuya eğilmeniz gerekiyor olsun diyemezsiniz çünkü çocuğunuz gerçekten hiçbirşey yememekte direniyor, ilk başlarda ağzına lokma koymazken yeni yeni birşeyler yemeye başladı dedi. veli arkadaşlarından gördükçe yemeye başlayacaktır takılmayın dedi.. öğretmen resmen kızardı. benim çabalarımla az az yemeye başladı, demek ki ilgilenirseniz daha fazla yiyecektir. gelişme çağında bir çocuk böyle beslenemez dedi. veliyi feci haşladı kısaca.

e bi tabi tırstık bizde hele nilsunun ismi okunmak bilmedi neyse ki nilsu için yorumu kısa öz ama iç rahatlatıcıydı. "iyi" dedi zira acaba bu iyi ne içindi. yazmasımı, derse ilgisimi, arkadaş ilişkilerimi neydi. hepsini iyi kabul ediyorum şimdilik sonra randevu alıp görüşme yapabiliriz dedi çünkü biz velilere.

sınıfta üç yada 4 öğrenciden şikayetçiydi, ama yapıcı konuştu .. bu kişilerde erkek öğrencilerdi. kızlardan çok memmun ama erkeklerin daha zor olduğunu söylüyor öğretmenimiz..

durum bu.

haa unutuyordum. toplantı sonunda nilsunun dolabına göz atayım dedim. oyy oy resmen tıkmış herşeyi. nasıl dağınık olur şey değil.. ben bakınca diğer velilerde baktı çocuklarının dolabına. bende şöyle göz ucuyla diğer dolaplara baktım ama cıkss en kötü nilsununkiydi.

akşam, kızım dolabın çok dağınık düzgün kullansana dedim, anne ben hizmetçimiyim dedi. bizim de eksik olduğumuz olay bu sanırım.. nilsuuu nilsuuu bu kadar anana benzeme evladım

Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010

nilsubensu yazdı:
    bugün nilsunun okulunda veli toplantısı vardı gittim.
    4- ödev yok, arada sırada verildiği zaman üç satırı geçmeyecek kadar yazacaklar. yapmak istemezlerse katiyen ısrar yok, ertesi gün öğretmenlerine kendileri hesap verecekler
    Ay bu iş çok hoşuma gitti Suzancım .

Ne iyi okulmuş oyle.Bende hergün " ödev diye birşey hiç olmasın yahu .okulda öğrensinler yazsınlar çizsinler gelsinler.bide evde ugrasmasınlar" diyip duruyorum

nilsubensu yazdı:
    haa unutuyordum. toplantı sonunda nilsunun dolabına göz atayım dedim. oyy oy resmen tıkmış herşeyi. nasıl dağınık olur şey değil.. ben bakınca diğer velilerde baktı çocuklarının dolabına. bende şöyle göz ucuyla diğer dolaplara baktım ama cıkss en kötü nilsununkiydi.

akşam, kızım dolabın çok dağınık düzgün kullansana dedim, anne ben hizmetçimiyim dedi. bizim de eksik olduğumuz olay bu sanırım.. nilsuuu nilsuuu bu kadar anana benzeme evladım

Hehehe Mert'te arasıra birşey yapmasını istedigim zaman ,

-sen bu evin patronumusun her dediğini yapmamızı istiyorsun diyor ,sürekli kural kural diyorsun bizz senin hizmetçinmiyiz diyor

tabi gerekli izahları cevapları veriyoruz ops:

Okuldaki dolap konusuna gelince ,ben her pazar gidip kontrol ediyorum dolabı .

Tabi evden sırf okul için çıkmıyoruz ,kahvaltıya gidiyoruz nakkaştepeye .okulda oraya cok yakın .yolumuzun üstünde .
    geçerken ugruyoruz .
    şöyle goz ucuyla kızların da dolabına bakıyorum .
    kızlarınki erkeklerden daha dagınık valla .

dolap düzenleme bahanesiyle sınıfına gidiyoruz ya birlikte ,her seferinde kendisine düzelttiriyorum tabi (fazla dagıık degil gerçi) ,oyle oyle ogreniyor neyi nereye koyacagını .

dolabında bir de gizli bir oyuncagı var .

sevdigi bir minik araba .dolaptan birşey alırken ,o sevdigi oyuncagı görmek ,oyuna doyamayan oğlumu mutlu ediyormuş

3. Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010- isvicre'de okumayi böyle ögretiyorlarmis..

bugün sabah Leo'nun arkadasinin babasiyla karsilastim. Oglu 1. sinifa gidiyor.

Nasil okuma yazma ögrenme isi dedim. Ve burada okumayi cok farkli bir sekilde ögrettilerini ögrendim. Sizinle paylasmak istiyorum.

Bir harfin sesi cikarken agzin, dislerin, dilin nasil sekil aldigini resimle gösteriyor. O resimle harfi cocuklar beraber ögreniyor. Yani agiz resimlerini yan yana koyduklarinda harfleri hic görmeden okuyabiliyorlar. Yada bir harfi gördüklerinde agizlarini aynen o harf icin nasil sekle getireceklerini biliyorlar.

bana cok ilginc geldi sanki sagir ve dilsizlerin egitiminden esinlenmis gibi.

cocugun babasi diyor ki süper bir yöntem 1.5 ayda nerdeyse okuyabiliyor. harflerin görünce hemen seslerini cikariyor..

Bayiliyorum bu foruma, benim oglum iki sene sonra gidecek 1. sinifa ama nice fikirler ediniyorum...

Oglum Pre-K (anasinifindan onceki sinif) e devam ediyor, onlarda Letter People (Harf insanlari) var...Her harf insani kendi hakkinda bir seyler soyluyor, hepsi o harfle basliyor...Mr N has a noisy nose that makes nonny, nanny, ninny sounds" gibi...Bu "nonny"leri sallamislar biraz tabii...Ogretmenimizin dedigine gore boyle boyle ogretilen cocuklarda 1. sinifta ampul yaniyormus okuma konusunda...Oglum harfleri uzun zamandir taniyor, hep kitap okuyoruz, bu harf insanlarinin da destegi iyi olacak diye dusunuyorum.

Neyse uzattim, siz yazin, cok hos forum olmus.

Neslihancım ,

sende paylaşımlarda bulun hep .Çok hoşuma gidiyor farklı ülkelerdeki uygulamaların paylaşılması

Denizcim ,ne güzle bir sistemmiş öyle

Ülkercim ,Efe konusunda biraz sabır ..daha yeni yaz tatilinden cıktı cocuklar,daha yeni okul deneyimleri .anaokulundan geldi bunlar..1-2 ay sonra sistemi kabullenecektir bence

Sorumlulk bilincinin gelişmesinde ,evde bir evcil hayvan beslenmesi görevi önemli rol alıyormuş çocukta .

yada kendine ait bir bitkisinin olması ,onu sulaması ,ilgilenmesi vb .

Bizim ödevler ,

9. Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010

Demetcigim bu ödevleri hep büyükle yapmak zorunda ama cocuklar kendileri asla yapamazlar. Cünkü tanimi okumayi bilmiyorlar ki daha. Ne yapmalari gerektigini biri söylemesi gerek. O zaman hep sen yaninda mi oturuyorsun?

Denizcim okumayı öğrendiler geçen sene.

Yönergeleri okuyabiliyorlar .

Odasında yapıyor ödevini .

Anlamadıgı birşey oluınca gelip soruyor bana .

Yada yaptıktan sonra getirip kontrol ettiriyor .