5. Sayfa - Toplam 129 Sayfa var BirinciBirinci ... 345671555105 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1284 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.

Buket Uzuner

"Bir siyah saçlı kadının gezi notları" nı okuyorum henüz başındayım...

Bir edebiyatçı gözüyle aktarılan ve uzak coğrafyalardan insan portreleri taşıyan bu seyahatname, bize edebi ve insani tadlar sunuyo diyor kitap arkası....

Bol kitaplı günler
    Aslı

Söylemek istediğim birşey var

Arkadaşlar,

harika kitaplardan sözediyorsunuz fakat sizlerden benim şahsi bir ricam olacak. Lütfen farklı tarzlarda okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar hakkında da yazar mısınız?
    Yanlış anlatmış olmayayım şu ana kadar yazılan kitaplar harika, fakat okuduğumuz farklı kitaplarda vardı. Hatırlayın şimdi. Bazen biyografi, bazen roman, bazen mitoloji. Bizi değişik dünyalara götüren o kadar farklı tarzda kitap varki.

Bana okuduğunuz dinlenmeye ya da öğrenmeye ya da eğitmeye yönelik kitaplarınızı da yazarsanız mutlu olurum.

Sevgilerimle,

ETEKLİ İKTİDAR - OKUYAN VARMI

BU KITAP ILGIMI ÇEKTİ ŞÖYLE BİR İNCELEYİNCE ERKEKLERE HİTABEN YAZILDIĞINI GÖRDÜM ÇALIŞAN KADINLARIN ERKEKLERİ KULLANMASI İLE İLGİLİYDİ, BU KITABI OKUYUP TAVSİYE EDEN VARMI?

4. Re: Söylemek istediğim birşey var

Uzun zaman önce okudugum cok etkilendigim ama biraz agir olan bir kitap.
    EQ Daniel Goleman yazmis
    Türkce aciklamasini da buldum

"IQ" ile ölçülen, zeka, insanların okul ve iş yaşamındaki başarısını belirleyen değişmez bir etken midir? Öyleyse, neden yüksek IQ'lu çocuklar, ortalama IQ'ya sahip arakadaşlarına göre hayatta daha başarısız olabiliyor?
    Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında, "EQ"nun, "IQ"dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. "Duygusal zeka"yı, özbilinç, azim dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor

ayşe kulin nefes nefese

ben de şimdi yazmayı düşünüyordum. yeni başladım. ve hemen bitecek gibi.....

Ken Wilber "Merhamet ve Metanet"

Günaydın,

Leviathan'a başladım demiştim bir önceki yazımda, ama araya başka kitap aldım, beni çok daha meraklandıran ve bunu şimdi okumam lazım diye düşündüğüm bir kitap....

Ken Wilber yazmış, gerçek bir olayı anlatıyor "Merhamet ve Metanet", tinsellik, mistisizm, psikoloji, iç dünyamız, karısının hastalığı, bu süreçte yaşadıkları, vs vs .....

Dün gece gözlerim artık yeter deyip yanmaya başlayana kadar okudum, bırakamadım birtürlü....içim daraldı yaşadıkları karşısında, paranoyaya kapıldım ya bana da böyle birşey olursa diye..... Etkisi biraz sürer artık.....Bu gece gözlerim iflas etmezse bitiririm.....

aklım karıştı :)

Poule coelho^nun Veronika Ölmek istiyor'u yeni bitirdim bende eski günlerime döndüm ya kesmedi beni ..ne varsa kitaplar dünyasından var..resmen başka bir hayat yaşıyorsunuz ..ve bunca koşuşturma arasında..madden bir yere gidemesek de ruhen uzaklaşmaya..buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ne dersiniz? Kumral Ada Mavi Tuna benimde hoşuma gitmişti şimdi Tuna Kiremitçi'nin kitabını alacaktım ama tereddütler oluştu aklmıda

Blog Girişleri
    13

.

kitap okuyamıyorum uzun zamandır..doyuyormuyum nedir. okumaya başladıktan sonra da tutabilene aşkolsun.biri bitiyor diğerine başlıyorum..tiryaki gibi..
    şöyle çekip içine alacak rahat okunan sürükleyici bir kitap olsa da okmaya tekrar başlasam..

Re: aklım karıştı :)

bence aklin karismasin Semra,

ben git kendini sevdirmeden i okudum ve begendim; tam da ruh halime uygundu o aralar. tuna kiremitci nin ilk romani ve genc bir yazar, bence onu tanimak icin en iyi firsat.
    benden PRO, oku derim.!!

hic alylin kulin le alakasi yok, cok güzel 2 zamanli yazilmis bir roman.

selamlar.......

10. Re: Kitap...

Merhaba,

Son 1 senedir Turkce kitaplar okuyamiyordum ama gecen hafta ideefixe.com'dan 5 tane kitap siparisi verdim.

1. Nefes Nefese - Ayse Kulin
    2. Hayat Guzeldir - Iclal Aydin
    3. Git Kendini Sevdirmeden - Tuna Kiremitci
    4. Bitmis Asklar Emanetcisi- Iclal Aydin
    5. Ask Gidiyorum Demez - Duygu Asena

Ama Cengiz Aytmatov'un ve Amin Maalouf'un kitaplarini tavsiye ederim. Cengiz Aytmatov Kirgiz bir yazar ve genelde hikaye turu seyler yaziyor ve dokunakli hikayeler. Okudugum kitaplari:

1. Disi kurdun ruyalari
    2. Toprak Ana
    3. Elveda Gulsari
    4. Cengiz Han'a Kusen Bulut

Amin Maalouf ise Fransa'da yasayan Lubnan'li bir yazar. Genellikle Orta Dogu'da gecen olaylar ile ilgili hikayeler yaziyor. Tarih'den hoslanirsaniz tavsiye ederim. Semerkant Omer Hayyam zamaninda geciyor ve Titanic'in batmasina kadar geliyor mesela. Bir kitabini okuduktan sonra digerlerini de merak ediyorsunuz.

Okudugum kitaplari:

1. Semerkant
    2. Afrikali Leo
    3. Tanios'un Kayasi

Baska kitaplarini da okudum ama adlarini hatirlamiyorum simdi.

Bir de Yasar Kemal'in bir ada hikayesi serisini 4.'sunun cikmasini heyecanla bekliyorum. Bu seriyi de tavsiye ederim.

Iyi okumalar