Suçun kanıtlanması konusunda benim çekincem var. Bir önceki yazıda yazmıştım. Adam delillerle suçlu bulunuyr ancak deliller hatalı.
Suçun kanıtlanması konusunda benim çekincem var. Bir önceki yazıda yazmıştım. Adam delillerle suçlu bulunuyr ancak deliller hatalı.
Birçok kişinin ölümüne sebep olmuş, toplum için her zaman tehlike oluşturabilecek ve ıslah olması mümkün olmayan insanlar için idamı haklı bir ceza gibi düşünsem de; Apo'yu televizyonda her gördüğümde, adını her duyduğumda assınlar şu adamı desem de...
İdama karar veren, cezayı infaz eden kişinin yerine koyduğumda kendimi bir insanın canına kıymak fikrini yüreğim kaldırmıyor.
Ancak öyle suçlar var ki gerçekten bir caydırılığı olmalı diyorum. Diğer taraftan da ABD'de idam cezası uygulanıyor da suç oranı çok mu düşük sanki?
Özellikle Apo için “Bir de adamı besliyoruz” diye geçiriyorum içimdem. Hatta vicdanen bile idam edilmesi yönünde isteğim. Sanırım toplumsal kini içimde barındırıyorum. Ama…
Hariçten gazel okumak çok kolay görünüyor ama…
sanin gibi dusunuyorum irmos.Irmoş yazdı:
Ben kesinlikle idam cezasına karşıyım. İnsanın yaşam hakkını her ne olursa olsun elinde almamalısınız. Ayrıca telafisi olmayan bir ceza şekli olduğu için de karşıyım. Hatalı olarak verilen idam cezalarının maalesef geri alınma durumu yok.
Ben bir insanın yaşam hakkını onu katlederek canını alan insanların idamından yanayım.İnsan haklarına aykırı olması beni hiç ilgilendirmiyor.İdam bu anlamda serbest olsa bu kadar hunharca cinayetler işlenmez.Eğer idam hunharca bir yaşam hakkı almaksa kişinin elinden diğer insanların hakkını peki kim savunacak.Çünkü diğer türlüsünde adam öle yada böle yatıp çıkıyor ama ceza yeterli gelmiyorki yıllar sonra insanlar birinin yine yaşamına son verebiliyor.
Formları, okudum ve idama karsı olanlar bir sey söylemek istiyorum, görev basındayken arkadasımızı adamın birisi bıçaklayarak öldürdü, tutuklandı, yargılandı sekiz yıl yattı ve cıktı, suan dısarda dolaşmakta, olan kime oldu geride bıraktıgı iki tane cocuga ve esine oldu, suanda baskalarının canını yakmayacagını kim söyleyebilir veya yakmadıgını, evet malesef ülkemizde suclular geregi gibi cezalandırılamıyor, sen birisnin canına kasdedeceksin, öldürmek için, sıkacaksın veya bıcaklayacaksın......
Eger,birisinin hayatına kasden son verdirmişse, bence idam edilmeli......
formun hepsini okumadım şöyle bi göz gezdirdim çeşitli sayfalara....
bence idam caniler için var olmalı düşünce suçluları için değil..
genelde hep idamin yanlis oldugunu, kimsenin ölümüne birilerinin karar veremeyecegini dusunurum...
ama cani yanan, sevdiklerini cinayete, tecavuze, terorist saldirilara, buyuk kiyimlara kurban veren kisileri dusununce idam da gerekli sanirim diyorum... belki öleni geri getirmiyor ama bir sonraki cinayeti isleyecek olana bir gozdagi olabilir...
senin verdigin her iki ornek de dusunce suclusu sayilirlar...
elbette dusunce sucu denilen durum kesinlikle idam cezasi ile cozum bulmaz...
ama is dedigim gibi sapik, katil, terorist saldirgan vs. boyutlarina gelince bunun bir cezasi olmali diye dusunuyorum... ve hapishanede yan gelip yatarak gecen 15-20 yil kesinlikle buna denk dusebilecek bir ceza degil bence...
suçu neolursa olsun bende idama karşıyım
canı allah verir ve almakta ona mahsustur