5. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu
Toplam 59 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.

ERKEKLER MASUMDUR...

Evlilikte anlattığınız yönde paylaşımların azaldığı doğru. Ama birde şu açıdan baksanız:

1-Hepimiz toplumun bize verdiği rolleri oynamıyor muyuz? Daha küçüklükten başlayarak "Sen erkeksin ev işini kızlar yapar" veya "Sen kızsın bunlar erkek işi" sözlerini hangimiz duymadık?

2-Bu rolleri o kadar benimsiyoruz ki, bir arkadaşlarımızla toplandığımızda bayanların ilk gittiği yer mutfak olmuyor mu? Yemekten sonra bayanların tamamı mutfağa bulaşık yıkamaya gitmiyor mu? Kaldı ki bu evlilikten önceki ilişkilerde de böyle...

3-Bir sorumda erkek çocuk annelerine; oğlunuz daha küçüklükten başlayarak genelde bayanların yaptığı işleri yapmaya başlasa tepkiniz ne olurdu? (Bu durum kız anneleri için tersi tabii) Çok büyük bir ihtimalle aklınıza ilk gelen kişilik bozukluğu olacak ve çocuğunuza bu zaman kadar toplumun cinslere yüklediği rolleri empoze etmeye çalışacaksınız.

Bunlar düşündüğünüzde yıllarca (ortalama 20-25 yıl kadar) ailesi ve toplum tarafından bu fikirlerle beyinleri doldurulan erkeklerin aslında masum insanlar olduğu ortaya çıkacaktır...

Hoş, son zamanlarda kadın hakları diye diye bizim haklarımız çiğnendi ama neyse... Sizler bizim pantolonumuza hatta kravatımıza bile sahip çıktınız. Bizim sesimiz çıkıyor mu?

2. Re: Kadın olmak zor iş

yadıklarınızı okudum sonra düşündüm benim kocam nasıl bir eş bana diye?
    ben o kadar şikayetci değilim ya.yok değilim,özlediğimden filan da kayırmıyorm.yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.
    benim kocam çok güzel ütü yapar genelde kendi giydikleri hatta bazen benimkileri bile ütüler.
    sonra evi süpürür.şöyle bir evi toparlar.bulaşık yıkamasını istemiyorum çünkü benim kadar iyi yıkayamaz diye düşünüyorum.
    en büyük keyfidir kızıyla zaman geçirmek,uyutmak,bazen yemek yedirmek.ben yemek yaparken kızını oyalar yemek yeriz ben bulaşıkları yıkarken kızını uyutur.
    sonra birlikte dizi izleriz film seyrederiz.ben hep ondan önce uyuklarım aynı saatte uyuyalım ister.bizimle olmak keyif verir ona.
    pek bensiz bir yere gitmez.ben gitsem bile zamanını evde geçiririr.benim kocam iyi bir eş bana....
    umarım gelince daha da iyi olacak.
    ASLINDA BEN NE KADAR İYİYSEM EŞİM DE O KADAR İYİ BANA
    SEVGİLER

Re: Kadın olmak zor iş

evet kadın olarak yaşamak, hele ki erkeklerle birlikte.. yazdıklarınızın hepinize katılıyorum. ama eklemek istediğim bir şey daha var.. erkekler kadar hayatımızda ki diğer kadınlara rağmen de KADIN OLMAYA çalışıyoruz....
    örneğin eşim evde iş yaparken annem görse hemen bana yönelir bakışları. kızım adamcağız zaten yorgun (sanki ben alışmıyorum, sanki ben yorulmuyorum, sanki ev işlerini kadınlar yaparsa bu işler kadını dinlendiriyor vs vs), hem hiç yakışıyor mu vs. vs.. ya da ne zaman eşimin üzerinde ki kıyafetler de bir sorun olsa, mesela kıravatı uygun olmasa, annem başlar hemen kızım dikkat et kocanın kıyafetlerine. kimse şu adama bak ne kadar zevksiz demez, karısı bu adamla hiç ilgilenmiyor mu der. sen laf işitirsin yine. eğer gerçekten böyle şeyler söyleniyorsa, söyleyenlerin erkek olduğunu sanmıyorum ben..

ve erkekler... bizleri kışkırtacak, çileden çıkarak sözü, davranışı sergiledikten hemen sonra sanki mevzuyla hiç alakaları yokmuş gibi bir havaya bürünmüyolar mı buna deli oluyorum. durduk yere yüzümüzü düşürmüş oluyoruz biz de...
    velhasıl KADIN OLMAK ZOR İŞ..!

Re: ERKEKLER MASUMDUR...

aliutku yazdı:
    1-Hepimiz toplumun bize verdiği rolleri oynamıyor muyuz? Daha küçüklükten başlayarak "Sen erkeksin ev işini kızlar yapar" veya "Sen kızsın bunlar erkek işi" sözlerini hangimiz duymadık?

3-Bir sorumda erkek çocuk annelerine; oğlunuz daha küçüklükten başlayarak genelde bayanların yaptığı işleri yapmaya başlasa tepkiniz ne olurdu? (Bu durum kız anneleri için tersi tabii) Çok büyük bir ihtimalle aklınıza ilk gelen kişilik bozukluğu olacak ve çocuğunuza bu zaman kadar toplumun cinslere yüklediği rolleri empoze etmeye çalışacaksınız.
    Sevgili Ali,

Yazdıklarımı okursan. 1.şıkta sana katılıyorum. Erkeklerin çocukluğuna inmek şart yani.

3.şıkta. Kızım her kız çocuğu gibi bebeklerle yada fincanlarla oynamıyor. Tam aksine erkek çocukları gibi Arabalarla oynuyor. (ayşegül gördü.ve güldü.sorabilirsin) Evde bir sürü arabası var. kumandalı kumandasız.... Hatta dedelerede söyledim kızıma hediye araba getriyor.
    Bu konuda hiç bir endişem yok valaa.

5. Re: ERKEKLER MASUMDUR...

Ali bey,
    Sorun sadece pantalon ve krevatsa bunları iade etmeye hazırız.

Gelelim diğer konulara bizlerde evimizde el-bebek gül bebektik. Bizlerinde sorumlulukları sınırlıydı, en azından altından kalkabileceğimiz kadardı. Bizlerde sizin gibi mutlu olmak, hayatı paylaşmak için evlendik. Erkeklik rolleri veya toplum kuralları kılıflarına bürünerek, sevdiğimizi söylediğimiz insana taşıyamayacağı kadar yük verip sonrada, ben erkeğim demenin ne kadar doğru olduğunu tartışalım isterseniz. Erkek ya da kadın kendi yaşadığı ortamın temizliği, düzeni, yemeği, çocuklarının bakımını üstlenemeyecek, paylaşamayacak kadar aciz olmamalı diye düşünüyorum. Bi taraftan beklentileri en yüksek seviyeye çıkartarak, köreltmenin, yıpratmanın, üzmenin nedenlerini düşünmeye davet ediyorum sizleri. Bizler her şartta evde, işte ve dışarda sizlerle hayatı paylaşmaya, yükünüzü hafifletmeye kısaca hayatı kolaylaştırmaya çalışırsak çalışalım, görüyorum ki sadece beylik laflarla üste çıkma çabalarınız oluyor. Kadın olarak bizler en çok sevdiklerimizden yardım bekliyoruz. Bizi anlamanız dileğiyle.

Re: Kadın olmak zor iş

Aslında bizde buna biraz sebep oluyoruz,başta erkek anneleri(bende dahil) oğullarını fazla şımartıyorlar.Ben kendi oğlumu yetiştirirken en fazla dikkat ettiğim konudur bu..İstedikleri her şeyin anneleri tarafından çok çabuk önlerine gelmesine alıştırılmış ki evlendiklerindede aynen eşlerinden annelerin ki gibi bir beklenti içine giriyorlar.Ben şanslıyım bu konuda bana çok yardım eden , çok anlayışlı , bir dediğimi iki etmeyen bir eşim var...Suçlu ERKEK ANNELERİ.......

7. Re: Kadın olmak zor iş

Sevgili canom,
    Benim eşimde bensiz biryere gitmez(annesi dahil). Bişeyleri benimle konuşmadan kendi başına yapmaz. Bi dolu iyi özelliği var. Kötü bir eş değil ama yeterli olmuyor. Birşeylere karşı yalnız benim sorumlu olmam bunaltıyor beni. Şu nerde diye sorması bile ilgisini gösteriyor. En çok sinir olduğum konu ise çok zekidir ama evişleriyle ilgili şeyleri anlamıyormuş havasına girmesi beni deli ediyor. Annesinin evinden getirdiği alışkanlıkları sürdürmesini kaldıramıyorum. Kendimi yalnız ve mutsuz hissediyorum. Anlatabildimmi bilmiyorum. Sevgiler

8. Re: Kadın olmak zor iş

Yazdıklarının altına imzamı atıyorum Eylem bravo.

Re: Kadın olmak zor degil bence yaklasim onemli

Arkadaslar hayat bir oyunsa evlilikte, bu oyununun bir parcasi,roller verilmis,o rolleri iyi oynayanda var kotu oynayanda,ama bazi rolleri karistirmadan oynamak lazim, sorumluluklar konusunda cok dikkatli paylasim yapmak lazim,amac o oyunu basarili bir sekilde oynamak,sonunuda iyi bitirmek gerek,bu oyunun temel tasi nedir? sevgi ve saygi,on planda sevginin ve sayginin olmasi gerekiyor,bu iki unsur on planda olursa,her gun daha guzel oluyor,tabiki bu arada ufak tefek aile ici catismalar olmuyor degil,iki ayri karakter birlikte yasiyor.Ortak noktanin, iyi yada kotu bulunmasi gerekiyor,hepiniz gencsiniz okumus, kulturlu, akilli kizlarsiniz, neden boyle bir cok sorumluluk alipta daha sonra uzuluyor ve yipraniyorsunuz,benim yapabildigim ama esime bilmiyorum yapamam dedigim cok sey var.Her seye sorumluluk almayin birazda verin kizlar,sorumluluk verin senin yapamadigin bir seyi yapmak zorunda kalir cunku baska sansi yok,sorumluluklar cogaldikca yetisemiyor, yada kendinize vakit ayiricak durumda olmuyorsunuz.kaldiramiyacaginiz yukler olusuyor sirtinizda,bir seyi yaptikca daha fazlasi istenir ve birgun bardak tasar,akilli olun ve eslerinizi yonlendirin, onlarin hersey yapiliyor nasilsa esim altindan kalkiyor demesine firsat vermeyin,birlikte yapin,yaptirin, erkeklerimizin ozellikle Turk erkeklerinin yetisme tarzlarida farkli,SEN ERKEKSIN birak ben yaparim diyen annelerle buyuyorlar poh pohlanarak,daha sonra eslerle problem yasaniyor,bence Erkekler evlendiklerinde sekil verilmemis heykel camuru onlari sekillendirmekse kadina dusuyor.O erkek nasil anliyorsa iyimi kotumu,sakinmi,esleriniz karakterlerine gore sekil vermeniz gerekiyor,evlilik cok ince zor bir kurum.Ozeti kizlar her seyi yapabilirim diye sorumluluk almayin.sorumluluk verin.

10. Re: dilekimmmmm

DİLEĞİM CANIM,
    o zaman çözüm elimizde olan iyi özelliklerini görüp onlarla idare edip mutlu olmak.yani bence kendi adıma konuşayım yeterince bana yardımcı olmaya çalışıyor.
    ben mutluyum hayatımdan ve eşimden

ya da msn deki konuştuğumuz yolları mı denemeli
    ne dersin