5. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu
Toplam 62 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Beni ben olarak kabul edecek(mi?)!

harry_potter yazdı:
    Mutlaka değer yargılarımız, prensiplerimiz vardır. Aşamadığımız saplantılarımız, içgüdülerimiz vardır.

Fakat artık fazla mı kendimize döndük diye düşünmeden edemiyorum.

Beni ben olarak kabul edecek dünyada kaç insanım var dediğimde şöyle bir elimi çeneme koyup düşünmekten kendimi alamıyorum. (kaç dostum var demiyorum, beni ben olarak kabul edecek kaç kişi var diyorum)

Çocuklarımızı da daha fazla yanlızlaştırırken de kendi değer yargılarımızın ve prensiplerimizin doğruluğundan kuşku duymuyoruz. Düşünmüyoruz ki bir zamanlar ebeveynlerimiz de asla şüphe duymamışlardı.

Ailelerimizin, bizi yetiştirirken yaptığı hataları yapmayacağımızı söyleriz ama yeni kendimize ait hatalar üretip üretmediğimize emin miyiz?

Ailemin beni yetiştirirkenki tüm yaptıkları doğruydu, onlar gibi olmalıyım diyorsak da o zamanda olmadığımızı ve yeni dünyaya uygun yeni prensipler ve değer yargıları edinmemiz gerektiğinin farkında mıyız?

Artık içselleşsek diyordum da lafı çok mu uzattım.
    şartmıdır yahu?
    niye her bişeye kafa yormak zorunda hissediyoruz ki kendimizi?
    hayatımızın her anı;dolu dolu mu geçmeli?
    her vakit bilgi edinmek zorundamıyız?
    her vakit kalitelki zaman(ne demekse) geçirmek zorundamıyız?
    her vakit içsel hesaplaşma yapmak zorundamıyız?
    her vakit aman çocuklar var diye ağzıma gelmişken onca küfür...ağzımı kapatmak zorundamıyız?
    aman çocuklar duymasın diye hatunumla iki satır kavga bile edemeyecekmiyim yahu?
    her vakit aman çocuğumu doğru yetiştiriyormuyum diye telaşa düşmek zorundamıyız?
    her vakit doğru davranmak zorundamıyız?
    yeter ya...
    hata yapmak istiyorum kardeşim.
    eşşoğlusu da gitsin sokakta tabancayla mı oynar küfür mü eder kavga mı eder ne yaparsa yapsın yahu.
    nedir bu karabasan.
    ohh be.

hamdi özgün yazdı:

şartmıdır yahu?
    niye her bişeye kafa yormak zorunda hissediyoruz ki kendimizi?
    hayatımızın her anı;dolu dolu mu geçmeli?
    her vakit bilgi edinmek zorundamıyız?
    her vakit kalitelki zaman(ne demekse) geçirmek zorundamıyız?
    her vakit içsel hesaplaşma yapmak zorundamıyız?
    her vakit aman çocuklar var diye ağzıma gelmişken onca küfür...ağzımı kapatmak zorundamıyız?
    aman çocuklar duymasın diye hatunumla iki satır kavga bile edemeyecekmiyim yahu?
    her vakit aman çocuğumu doğru yetiştiriyormuyum diye telaşa düşmek zorundamıyız?
    her vakit doğru davranmak zorundamıyız?
    yeter ya...
    hata yapmak istiyorum kardeşim.
    eşşoğlusu da gitsin sokakta tabancayla mı oynar küfür mü eder kavga mı eder ne yaparsa yapsın yahu.
    nedir bu karabasan.
    ohh be.
    Sorgulamadan yaşanmıyor Hamdi Bey. İnsan beyni bir günde üç milyon şey düşünüyor. Benim beynim de bunları seçiyor demek.

Sizin beynininizin seçtiklerini seviyorum lakin benim beynim sizinkileri seçmiyor ne yazık ki...

Kadın olup olmadığımı sorguladı şimdi de beynim bakın gördünüz mü yaptığınızı

tamam haklısında Burçin..bazılarıda kırıcı olup "ben böyleyim beni böyle kabul et,etmezsen sen bilirsin"der

bunu kullananlar olduğu sürece nasıl olacak bu???

$aTo yazdı:
    tamam haklısında Burçin..bazılarıda kırıcı olup "ben böyleyim beni böyle kabul et,etmezsen sen bilirsin"der

Sadece düşündüm mü yoksa yazdım mı bilmiyorum fakat zurnanın zırt dediği yer orasıdır.

Kabul edilmek istenen böyle birşey söylemez Şadu'm. Kabul edilmek isteyen de karşısındakinin kabul edebilme özelliklerini benimser ve onunla iletişim kurabileceği özelliklere göre kendine ayarlama çeker.

Beni olduğum gibi kabul et'in diğer anlamı karşımdakini olduğu gibi kabul ediyorum olduğu yerde iletişim başlar.

Tam olarak söylemek istediklerimi söylemişsin. Bugün herkes aynı şeyi yapıyor 'benim prensiplerim, değer yargılarım bu, işine gelirse'

Forumu açma nedenimi tam olarak budur. Bugün bizler büyüdük bir şekilde idare edebiliriz fakat çocuklarımızı en azından yanlızlaştırmayalım.

ben kabul ederim burçin..alıştım artık eskiden banada zor gelirdi birini hataları ile kabul etmek..illa ki benim istediğim gibi olsun isterdim..ama artık bu bana saçma bile gelmeye başladı..artık birini severken onu sadece seviyorum..ondan bir karşılık bekleyerek değil,karşılıksız sadece ve sadece o olduğu için seviyorum..

o yüzden acı yok hayatımda..kimse beni kırmuıyor,incitmiyor..

hep içimden diyorum"belki oda böyle olmasını istemezdi ama oldu"bir nevi polyannacılık gibi bi şey..fakat karşılıksız,çıkar beklemeden duyulan sevgiş çok harika

kim olursa olsun kişiyi kendi gibi yani olduğu gibi besinsemek kabul etmek sevmek kişiyede iyi geliyor...daha az üzülüyor hayal kırıklığı yaşamıyor

sana günün sözünü yazım canımcım"mutluluk mesafaye aldırmadan büyütülen sevgidedir"

Kafam basmadı şu an yazdıklarına üstadım, Burçin'im...

Hiç bana yakışmayacak şekilde kısa yazacağım bu sebeple cevabımı...

Kendimi olduğum gibi kabul ettiğim için, herkesi olduğu gibi kabul ederim...

Yok gene dayanamayacağım, biraz uzatacağım sanırım cevabı...

Örneğin ben asla yemek yerken peçeteyi şöyle manikürlü ojeli iki parmağıyla tutan bir lady olmadım... Olamam da... Kendimi olduğum gibi kabul ettiğim için de lady olmadığım için hayıflanmam...

Ya da asla klasik müzik konserinden, tiyatroya, tiyatrodan sosyal içerikli filmlere koşturan bir kültür abidesi olmadım... Olamam da... Kendimi, kendi kültürümle kabullendiğim için buna da hayıflanmam...

Amaaaa bu her iki örnekte olduğu gibi yaşayanları da -yapmacık değilse- yadırgamam, dışlamam ya da eleştirmem...Onların öyle oluşlarını da, kendi olmayışım gibi kabullenirim...

Olduğum gibi görünür, göründüğüm gibi olurum... Böyle olduklarına inandıklarımı da olduğu gibi kabul ederim...

Hatta ettim gitti!!...

Seni soruyorsan kişisel olarak ????

Sen baştacısın üstad... Koyver gitsin, su akar yatağını bulur!!!

Yıllar önce siyasi görüşünü beğenmedikleri(kesinlikle doğru anlamadıklarını biliyorum),o güne kadar tanıdığım en tarafsız bakan,en vicdanlı,empatisi en gelişmiş insan olan adamla evlenmeyi seçtiğim için düğünüme gelmeyerek bana"hayatımdan çıkmak istedikleri" mesajını veren iki eski "en iyi(!)"arkadaşımı hatırladım.
    Bana göre onları hayatımdan çıkarmak istememin "onları yavru bir kediyi tekmelerken görmekten" başka bir gerekçesi olamazdı.
    Hepimizin,zayıflıkları,korkuları,sırları olduğunu düşünüyorum.
    Yavru bir kediyi tekmelemediğin sürece Burçin,hayatımda olmanı istediysem,kolayca çıkıp gitmene izin vermezdim..

basinin caresine bakicak satocum,herseyden koruyup kollayabilcegimizi sanmak cok buyuk yanilgi...cogu seyi geldigi gibi yasiycak,yasiycaz.
    $aTo yazdı:

Ben kabul ettim bile bende kabul ederim
    ama beni kabul eden yok sanirim yok ya kafam karisti
    Burcin soruyu gecelim baska sorun varsa onu yanitlayim ben en iyisi