476. Sayfa - Toplam 901 Sayfa var BirinciBirinci ... 376426466474475476477478486526576 ... SonuncuSonuncu
Toplam 9009 sonuçtan 4.751 ile 4.760 arasındakiler gösteriliyor.

Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)İYİKİ DOĞDUN KÜÇÜK LUNA

ezoferda yazdı:
    harry_potter yazdı:
    ezoferda yazdı:
    Cevap vereceğim: O kitap melez prens değil
    Muggle başbakanını uyarıyorlar ya hani. Yeni sihir bakanı geliyor tanışıyorlar falan. Fudge boynunu büküyor.

Ondan sonra gelen bölüm neydi?
    Hımmm ondan sonraki snape nin bozulmaz yemin ettiği bölümdü sanırım.Draco malfoyu korumak için hani.O muydu yav?
    teşekkürler cadılar.

bir de ondan sonraki bölüm neydi onu rica etsem sizden

harry_potter yazdı:
    ezoferda yazdı:
    Ne uzun cevap verdin öyle, geri alsaydın birazını
    Ey hadi küsme o bölüm Ölüm yadigarları kitabındaydı.Daha dün okudum

harry_potter yazdı:
    ezoferda yazdı:
    harry_potter yazdı:
    ezoferda yazdı:
    Muggle başbakanını uyarıyorlar ya hani. Yeni sihir bakanı geliyor tanışıyorlar falan. Fudge boynunu büküyor.

Ondan sonra gelen bölüm neydi?
    Hımmm ondan sonraki snape nin bozulmaz yemin ettiği bölümdü sanırım.Draco malfoyu korumak için hani.O muydu yav?
    teşekkürler cadılar.

bir de ondan sonraki bölüm neydi onu rica etsem sizden
    Buna yarın cuvap vericem kitap evde

4. Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)İYİKİ DOĞDUN KÜÇÜK LUNA

Evet evet ayni iksir.

Polyjuice Potion.

harry_potter yazdı:
    ladybug yazdı:
    evet cok kotuydu ya. Ama aralarinda ki sevgi ve guveni gorebiliyor musun? Onu korumak icin olumu goze alabiliyorlar.

Harry icin cok zor tabii ki.
    İçtikleri şey daha evvel Hermonie'nin trio için (ben onlara trio diyorum -harry-hermonie ve ron- ) hazırladığı iksir mi acaba? Hani Draco'nun yanındaki arkadaşlarına benzemişlerdi. Birinin adı Goyle idi de diğerini hatırlayamadım şimdi.

o da kısa süreliğine etkili oluyor. Daha evvel de aynı iksiri Deligöz Moddy'nin kılığına giren ölümyiyen içmişti. Hani eski shir bakanın oğluydu ay onun da adını unutmuşum.

5. Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)İYİKİ DOĞDUN KÜÇÜK LUNA

Sonraki bolumde Dumbledore Harry'i evden almaya gidiyor.

Tamam arkadaşlar buldum

Muggle Başkanı, Cornelius Fudge ile ikinci kez karşılaşır; Fudge, Scrimgeur ile onu ziyarete tekrar gelir ve Scrimgeur’ un yeni Sihir Bakanı olduğunu öğreniriz. Aynı zamanda Büyü dünyasının Lord Voldemort ile bir savaşa girdiğini ve aralarında Amelia Bones ile Emmeline Vance’ ın da bulunduğu düzinelerce Muggle’ ın öldürülüldüğünü duyarız. Ruh emiciler ve Devler Voldemort’ a katılmışlar ve Bakanlık savaşmaktadır.

Narcissa Voldemort’ un gizli emirlerine karşı gelerek Snape’ i ziyarete gider. Bellatrix onu durdurmaya çalışır fakat daha sonra Snape’ in evine birlikte giderler. Snape Kılkuyruk’ un gizlice onları dinlemesine engel olur ve Bellatrix’e hikayesini anlatır. Bununla birlikte Bellatrix ona güvenmeyi hala reddetmektedir. Narcissa Voldemort’ un Draco’ ya zor bir görev verdiğini açıklar. Ve ona Bozulmaz Yemin’i eder misin diye sorar. Snape görevinde Draco’ ya yardım edeceğini, eğer Draco bir hata yaparsa görevi tamamlayacağını söyler. Ve Bozulmaz Yemin’ i eder.

Daily Prophet’ te Büyücülük yetkililerinin Harry hakkındaki görüşleri ve Bakanlığın güvenlik için gerekli adımları attığı açıklanır.Ve Dumbledore Privet Drive’ a döner. Gitmeden önce Harry ve Dursley’ lerle oturup konuşur. Onlara Sirius’ un vasiyetini açıklar ve herşeyini Harry’ e bıraktığını söyler. Ve Kreacher’ ı da ona bırakmıştır. Sonra Dumledore Dursley’ leri Harry’ e olan kötü davranışlarından dolayı acımasızca azarlar ve Harry ile birlikte oradan ayrılırlar.

Harry ve Dumbledore Budleigh Babberton’ a giderken yol boyunca Voldemort’ u, Dumbledore’ un incinen kolunu ve cisimlenmeyi konuştular. Sonunda ölü taklidi yapan Slughorn’ la buluştular.
    Dumbledore Slughorn’ a Hogwarts’ la ilgili sorular sordu ve emekli olmamasını istedi. Slughorn önce buna yanaşmasa da tam giderlerken kabul ettiğini söyledi. Dumbledore bunun Harry sayesinde olduğunu söyledi. Sonra birlikte Kovuğa gittiler ve Dumbledore ayrılmadan önce Harry’ e Slughorn hakkında konuştu, Sirius ve kehaneti anlattı ve Harry’ e yıl boyunca özel dersler vereceğini söyledi.

Harry Bakanlık hakkında Mrs. Weasley (sonra da Mr. Weasley) ile konuşur. Fleur’ u görürüz ve Bill’ in ailesini dehşete düşürerek onunla nişanlandığını öğreniriz. Harry, Ron ve Hermione’ ye Skughorn’ u, Dubledore’un özel derslerini ve kehaneti anlatır. Fleur ve Tonks’ tan konuşurlar. Dha sonra S.B.D sınav sonuçlarını öğrenirler. Harry yedi dersten geçerken Snape onun F.Y.B.S. girmesine engel olmuştur. Bu yüzden artık bir Seherbaz olamayacaktır.

Aralarında Floran Fortescue ve Ollivander’ ın olduğu kaçırılma olaylarını duyan Harry, Hermione ve Weasley’ ler Hagrid’ in eşliğinde Diagon Yolu’ na alışverişe giderler. Orada değişik bir atmosfer görürler. Eski canlılık kaybolmuştur. Madam Malkin’ in dükkanına giden Harry, Ron ve Hermione orada Narcissa Malfoy ve Draco ile karşılaşırlar. Aralarında bir tartışma yaşanır. Daha sonra Draco ve annesi dükkandan çıkıp giderler. Harry de görünmezlik pelerinini çıkartarak Hermione ve Ron’ u da içine alır ve Draco’ yu izlemeye başlarlar. Draco çeşit çeşit tekinsiz nesne satan Borgin ve Burkes'e girmiştir ve dükkanın sahibi Mr. Borgin ile birşeyler konuşmaktadır. Harry ve arkadaşları bu konuşmaya kulak misafiri olurlar.

www.harrypotter.gen.tr adresinden alıntıdır.
    http://www.harrypotter.gen.tr/root/kitapgoster.asp?id=7

harry_potter yazdı:
    ladybug yazdı:
    evet cok kotuydu ya. Ama aralarinda ki sevgi ve guveni gorebiliyor musun? Onu korumak icin olumu goze alabiliyorlar.

Harry icin cok zor tabii ki.
    İçtikleri şey daha evvel Hermonie'nin trio için (ben onlara trio diyorum -harry-hermonie ve ron- ) hazırladığı iksir mi acaba? Hani Draco'nun yanındaki arkadaşlarına benzemişlerdi. Birinin adı Goyle idi de diğerini hatırlayamadım şimdi.

o da kısa süreliğine etkili oluyor. Daha evvel de aynı iksiri Deligöz Moddy'nin kılığına giren ölümyiyen içmişti. Hani eski shir bakanın oğluydu ay onun da adını unutmuşum.
    o sahneleri hatırlıyorum deligözü sandığa koymuş binbir kilitle kilitlemişti
    bence aynı iksir ama daha gelişmişi herry götürken kullandıkları

flourcum bu ğün pek çalışkğan gördüğm seniğ )))))

9. Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)

ladybug yazdı:

Harry Potter 2. kitapta geciyormus, hic hatirlamiyorum.

Simdi okurken dikkat edeyim bakayim.

Zey.neP yazdı:
    nerdogan yazdı:
    İşte böyle çiçek açacak, kendisi bir tür manolyadır.

Macrocarpaea apparata
    ne ise yariyor bu yesillik profum?
    okuyorum ben simdi, yarisindayi, daha ismi gecmedi, bende dikkat edeyim. sadece "alraune" gecti, hani kökleri cirkin bebek olan, ve sonrda heykele dönenleri iylestirmek icin iksirde kullanilan bitkiler.

10. Re: HOGWARTS (Rowling Çetesi)

"Alraune" (Mandragora) gercekten varmis, türkcesi "Adam Otu"

Adam Otu

Alraunen