Bugun inanılmaz yoğun bir gündü benim için..
Her saniyem koşturmaca icinde geçti ,planladıgım yemekleri yapmaya vaktim olmadı,eve zor düştüm yani ..
Gelirgelmez ev yemekleri yapan bir yere sipariş verdim (Çorba-ana yemek-salata- vs hepsini )
Bugun inanılmaz yoğun bir gündü benim için..
Her saniyem koşturmaca icinde geçti ,planladıgım yemekleri yapmaya vaktim olmadı,eve zor düştüm yani ..
Gelirgelmez ev yemekleri yapan bir yere sipariş verdim (Çorba-ana yemek-salata- vs hepsini )
Kuru fasulye
Pilav
Rus salatasi
Yogurt
Dunku portakalli kurabiyeler
Rus salatasi tarifi, lutfen lutfen lutfen...
serpil-hale-hande yazdı:
Kuru fasulye
Pilav
Rus salatasi
Yogurt
Ispanakli, mozzarella peynirli lazanya
Havuc - kuru uzum salatasi
Cikolatali mozaik pasta
Hemen canim cigerim..
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet havuç
* 1 cay bardağı doğranmış kornişon turşu
* 1/2 su bardagi bezelye (konserve ya da haslanmis)
* 4 çorba kaşığı mayonez
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* tuz , karabiber
* 1 limonun suyu
* Patates ve havuçları yıkayıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yalnız çok fazla haşlayıp, çok yumuşak olursa doğrarken ve karıştırıken ezilirler. kıvamını iyi ayarlamak gerekli..
* Haşladıktan sonra küp küp patatesleri ve havucu doğruyoruz. sonra üzerine doğranmış kornişon tursu ve bezelyeleri ekliyoruz. Mayonez ve yoğurt bir kasede iyice çatalla karıştırıp sebzelere ilave edip ezmeden iyice karıştırıyoruz. En son damak tadımıza göre tuzu karabiberi ve 1 limonun suyunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. yapılışı çok kolay bir salata et yemeklerinin yanında da güzel gider.
Aslinda orjinal tariflerde yumurtanin sarisini dograyip ekliyoruz ama ben koymuyorum Neslicim.. Seviyorsan 1 yumurtanin sarisini kup kup dograyip bu tarife ekleyebilirsin..
NOT: Rus salatasına yoğurt koyduğun zaman daha hafif oluyor. Mayonezin çok fazla keskin tadı gelmiyor...
NOT2: Aslinda bildigin amerikan salatasi ama icine hardal girmiyor..
NOT3: Bir tarifte icerisine haslanmis tavuk koymuslardi .. Degsiiklik yapmak istersen neden olmasin ..ben hic denemedim o ayri..Serendipity yazdı:
Rus salatasi tarifi, lutfen lutfen lutfen...
serpil-hale-hande yazdı:
Kuru fasulye
Pilav
Rus salatasi
Yogurt
Serpil, patates ve havucu haslayip geldim, tarif almaya...Risk aldigim iyi olmus.
Cok sagolasin valla, hizir gibi yetistin. Canim istiyordu...
Hem yogurt tuyosu cuk diye oturmus, benim yapmaya calistiklarim cok mayonez mayonez kokuyordu.
Afiyetler olsun sekercim.
Ben de dun gece acikinca kalanini salty snack cracker larla oyle lezzetli yemisim ki... Dolapta bekelyince daha bir lezzetli oluyor bu meret.
Bugun bizde
Tavuklu dovme(keskek)
Ayran
Brokoli-beyin salatasi
Lokma tatlisi
Soyle bir baktim da hic planda yoken esimin en sevdigi yemekleri hazirlamisim bugun.
Domates çorbası
Balık köftesi
Sebzeli bulgur pilavı
Peynirli milföy börek
Kemalpaşa tatlısı
fırında kaşarlı top köfte
pilav
patates püresi
mevsim salata
kemalpaşa tatlısı
sebze çorbası
hamsi kızartma