etrafında bakıcak 3 tane kızı var
ama niye baksınlarr başlarından atnayı tercih ediyorlarrr
etrafında bakıcak 3 tane kızı var
ama niye baksınlarr başlarından atnayı tercih ediyorlarrr
BÜYÜK ABLANIN KOCASI YURT DIŞINDA ÇALIŞIYOR GELİCEKMİŞ ASKERDE OĞLU VARMIŞ İZİNE GELİCEKMİŞŞ
DİĞER 2 ABLADAN SES SEDA YOK BAKARIZ DİYEE
ABİYİ VE YENGEYİ BAŞTAN ELEMİŞLER
BAYRAMDA BENDE KALMASI PLANLANIYORR
BENDE BUNCA YAŞANANDAN SONRA RESTİMİ KOYDUMM
YA ANNEN YADA BİZ KARAR EŞİMİN
BEN BAKMIYACAĞIM ZORLANIRSAM NELER OLACAĞINI BUGÜN KENDİM AİLEM TARAFINDAN ONA ANLATILDI
KARAR BEKLENİYORRR
KARARI ANNESİ İSE HİÇ DÜŞÜNMEDEN KIZIMI VALİZİMİ ALIR ÇIKARIMM BENİM HAYATIM YAŞADIKLARIM DAHA ÖNEMLİ
pınarcım çok sinirlisin
haklısn da
ama
gün gelip de eşin sana ya annen ya ben derse
hangisini sileceksin
kızımı alıp giderim diyorsun
bazen o okadar kolay olmuyor
bence
kayınvaliden ev ev dolaşacağına
siz birer ay
15 er gün kayınvalidenin evinde kalın
sırası gelen gidip onun evinde baksın
ha bana kalsa anne kızına yakışır
sabırlı ol lütfen
kendi evinde olmazmış
hastanede bile ağır geldi onlara
bana öyle bir seçenek sunamaz
nedenide benim ailem eşimi oğul olarak kabul ettiler
1 dediği 2 olmadı ama ben onun ailesinde el kızı dış kapının dış mandalı oldumm
eşine rest çekmişsin
eşin bir karar verecek, ama kararını annesinden değil de senden yana kullanırsa sen kaybetmiş olacaksın bence..
kötü şeyler yaşamışsın, konuları tam bilmeden yorum yapmam sağlıklı olmaz tabi ki ama BEN olsaydım bakardım..
eğer bakarsan eşinin sana karşı bakış açısı tamamen değişecek, vicdanın her zaman rahat olacak , insanları iyiliğinle utandıracaksın..
kötülüğe iyilikle gidilmesinden yanayım, mal mülk para pul olsa başka ama söz konusu kişi bir insan, yardıma ihtiyacı olan bir insan, senin eşini doğurmuş büyütmüş bir insan
sen bunlari kayinvalidenin suratina söyle önce
yanı bu en ıyısı bencede....pitlipitonpakize yazdı:
Empatı yaptım , kayınvalıdeden cekmıs bırı olarak...
kesınlıkle ıcten ve candan ılgılenırdım.
Merhametım; kın ve nefretımı yenerdı.
o yanlıs yapmıssa, sende yanlısla cevap verme. Insanı duygularınla yaklas derım.
sana tavsıye kın ve nefret sende barınırsa ılerde hastalık olarak sana doner dıkkat et kendıne canım.
Pınar'cım,
Ben seni tabii ki tanıyorum. Ne kadar üzüntülü günler geçirmiş olduğunu anlatmıştın. Sonra, dünyalar güzeli kızın geldi, dünyan değişti. Maşallah ona, büyüdü işte...
Söyleyeceğim belki hoşuna gitmeyecek, ancak ne de olsa yaşam deneyimi senden fazla -hem de epeyce fazla- biri olarak konuşuyorum. Darılma bana, tamam mı.
İçinde o kadar çok öfke birikmiş ki, patlamak üzeresin. Belki de yavaş yavaş patlıyorsundur, büyük patlama arkadan gelecektir. Yazdıklarından bunu çıkarsıyorum ben. İnsanın içinde öfke biriktirmesi çok büyük bir yanlış; çünkü, büyüttüğün öfke öncelikle sana zarar veriyor. Yiyip bitiriyor seni. Yaşamının güzel geçmesi olası anlarının çoğunun yerini alıyor öfkeyle geçirdiğin zaman. Gençsin, güzelsin, Tanrı'ya şükürler olsun, dünyalar güzeli bir kızın ve seni seven bir eşin var. Yaşamı olumlu anların ağır bastığı bir tempoda geçirmek varken, neden zehir ediyorsun ki kendine? Yapma, etme, eyleme! Bu dünyada insanın kendi çocuğu dışında (belki de annesi ve babası?) hiçkimse 'vazgeçilmez' değildir. Demek istediğim, en köklü birliktelikler bile günün birinde çatırdayabilir, bir zamanlar aşkından ölüp bittiği eşine bir an gelir yüzünü çevirebilir bir kadın ya da erkek. Birlikteliğin uzun ömürlülüğü ince dengeler üzerine kurulu, ancak biz bu dengelerin ayırdında olamıyoruz çoğu zaman. Kısacası, eşini seviyorsan ve huzurlu aile yaşamını seçiyorsan bazı özverilerde bulunmak zorundasın. Unutma, senin için öncelikli olan kızınla ve eşinle olan ilişkin, gerisi ayrıntıya giriyor. Son derece resmî bir tutumla, insanlık adına bir süre katlanabilirsin kayınvalidene, geçmişi deşmeden. Ketum olan sen ol, sen ketm olduğun sürece kimse didişmeye zorlayamaz seni. Elinden geleni yap, gerisi karşındakine kalmış. Eşin seni mutlaka anlayacak ve takdir edecektir. Seni anlamaz ve takdir etmese bile, sen yapabileceğinin en iyisini dene. Gördün, yürümüyor, bir çıkış yolu ararsın. Bir de şu var; söz konusu olan, hastalık, başka birşey değil. Tanrı korusun, sen de kaynananın eline düşebilirdin. Dünyanın hali belli olmuyor hiç. Bir anda herşey değişebiliyor. Şu an kaynanın senin bakımına muhtaç olmasını, önüne çıkan bir iyilik olanağı olarak gör ve yardımını esirgeme.
Haddim olmayarak çok söz ettim belki de, bağışla. Yaşam, didişmekle geçirilemeyecek kadar kısa, unutma bunu.
Tanrı yardımcın olsun.
Bu ifadeyi anlıyorum. İnsan öfkesinin kaynağıyla yüzleşebildiğinde, zaten öfkesinin büyük bir bölümü gidiyor. Öfke, 'çözülemeyen, tanımlanamayan, üzerinde konuşulamayan duyguları yaratan' durumlar tarafınca besleniyor.pitlipitonpakize yazdı:
Sen de kaynanana, 'Siz bana şöyle, şöyle, şöyle yapmıştınız, ben de çok acı çekmiş, çok kırılmıştım. Bana öyle davranmanızın gerçek nedenini bilmek isterim,' diyebilsen, rahatlayabilirsin belki. Bunun için şimdi geç mi kalındı, bilemem.