wallahi işimiz var bu bakıcılardan yana bi kaç arkadaşımda aynı dertten yakınıyorlardı cözümü bakıcı ajanlarına başvurarak cözdüler şimdi cok memnunlarr sende bi dene istersen
wallahi işimiz var bu bakıcılardan yana bi kaç arkadaşımda aynı dertten yakınıyorlardı cözümü bakıcı ajanlarına başvurarak cözdüler şimdi cok memnunlarr sende bi dene istersen
Deniz cim burada asgari ücret bürüt 562,50 net 403,02 YTL yani devlet haftanın 6 günü günün 7,5 saati çalışana bu kadar para verilmesini öngörmüş bilgine...Deniz.. yazdı:
istersen kurallari yazili olarak ver eline.. cünkü tam net olmayinca istifade edebiliyor yada yanlis anlamalar olabiliyor..
Cocugu alma konusu bir yanlis anlama olmus belki ama tabiki evde bulunmasi gerekiyordu...
Yemek yapma ve camasirlari yanlis yere koyma konusunda rahatsiz oldugun durumlari acikca söyle.. ya böyle yap ya da senin yerine baskasini alayim diye yüzüne söyle..
ama aslinda 500 YTL de az ya... yarim gün calis, temizlik, camasir, yemek, cocuga göz kulak ol, giydir, yedir.....
Valla iyi fiyat. Ben hemen Istanbul'a tasiniyorum.. Ayda 100-120 saat yardima 500 YTL... Burada bu paraya ayda toplam 15 saat yardim ancak alirsin..
Cok da kizma kadincagiza...
Ben bile sinir oldum yaa. Ne bicim kadinmis bu boyle.
Umarim en kisa surede aradigin gibi birini bulursun Mine.
hiç vijdanları yokk bunların bakıcıyla ,temizlikçilerin eve verdikleri zararları toplasam maaşlarını geçer bunları çaresizlikten bir şekilde hoş karşılıyor insan ama sorun çocuğa sorumsuzluksa affedilmez allah yardımcın olsun
Okurken ben bile sinir oldum.
Ben olsam birdaha güvenmeyip işine son verirdim.
İyi birini bulursun inşallah.
aslında bu tür yardımcıların bazı şeyleri kendilerinin düşünüp yapmasını ve hassas davranmalarını beklemek bizim hatamız gibi geliyor bana
annenin alması konusu ise bir yanlış anlama gibi geldi bana, daha sakin olup, tam olarak ondan ne beklediğini belki de yazılı vermek sonuç verebilir. Çalıştırılan kişinin çabucak değiştirilmesi dafne için sorun olabilir mi diye de düşündüm açıkçası.
Mesela kıvanç eve gelen temizlikçinin bile değişmesinden hoşlanmıyor ki onunla yalnız kalmıyorlar
pardon Mine'nin bakici forumunu baska yerlere de cekmek istemiyorum ama..
Ben orada asgari ücretin ne oldugunu tabiki biliyorum.
Asgari ücret gercekten cok az.. Insanin emegi cok degersiz..
Bir de konuya söyle bakin..
Türkiye'de tanidigim, profesyonel meslek durumlari benim gibi olan insanlarin gelirleri de benim buradaki gelirim civarinda..
Ben haftada 4 saat yardim aliyorum. Temizlik yapiliyor sadece. 500 YTL veriyorum. Türkiye'de dostumuz her gün 6 saate kadar yardim aliyor ve ayda 21 günden 100-120 saat evinde birisi isleri yapiyor, camasir, bulasik, yemek, cocuk bakma gibi ev idarasini üstleniyor ve ayni para ödeniyor bu insana..
Yani Türkiye'deki bu calisan annemizin yasantisi Isvicre'de calisan bendenizden daha rahat ve konforlu.
Sizce o konforun maliyeti icin 500 YTL degmez mi? Hatta daha fazla bile hakediyor kadincagiz.. Mine evde yemek yapmiyor, temizlemiyor, cocugunun okul saatinde eve kosturmasi gerekmiyor ve bunun karsiliginda sadece 500 ytl ödüyor. Helal olsun demesi gerekmez mi..
ha o ayrıDeniz.. yazdı:
pardon Mine'nin bakici forumunu baska yerlere de cekmek istemiyorum ama..
Ben orada asgari ücretin ne oldugunu tabiki biliyorum.
Asgari ücret gercekten cok az.. Insanin emegi cok degersiz..
Ben sadece kendi acimdan degerlendirdim.. Türkiye'de tanidigim, profesyonel meslek durumlari benim gibi olan, dostlarimin gelirleri de benim buradaki gelirim civarinda.. Ama ben haftada 4 saat icin ödedigim parayi her gün 6 saat yardim icin ödüyorlar .. yani benden daha rahat ve konforlular demek istedim. Tabi o konforun maliyeti de 500 olacak. Hatta daha fazla bile olabilir..
bizde temizlik işlerine gelenler ve bakıcılık yapanlar bizi parmağında oynatır ve genele göre iyi para alırlar
mesela sabah bakıcıya bir şey söyledim yanlış anlamış beni sonra telefonda görüşürken aaa yavrum sende beni dinlemiyorsun ki dediğimde lütfen sabah sabah geriyosunuz beni ama dedi
ben ne dediğimi sölemim
denizcim hoplatma sinirimi..Deniz.. yazdı:
Sizce o konforun maliyeti icin 500 YTL degmez mi? Hatta daha fazla bile hakediyor kadincagiz.. Mine evde yemek yapmiyor, temizlemiyor, cocugunun okul saatinde eve kosturmasi gerekmiyor ve bunun karsiliginda sadece 500 ytl ödüyor. Helal olsun demesi gerekmez mi..
bunları yapsa zaten o parayı veriyoruz.
helal ediyoruz.
günde 3 saat çalışıp bir de işini hakkıyla yapmadığı ve çocuğumu tehlikeye attığı için bu kıyamet.
git allah aşkına..bana çalışan ezilen yardımcı kadın sömürüsü yapmaya kalkma.
cevabım ağır olur bu sefer.
burada konu olan çocuğumun güvenliği hayatı..
yapmadığı yemekten,temizlemediği evden geçtik...
sen buraya bi gelsene ciddenDeniz.. yazdı:
Hatta daha fazla bile hakediyor kadincagiz..
sudan çıkmış balık nasıl olur bi seyredelim hep beraber.