Kızım büyüdükçe daha da itinalı olmaya başladığımı farkediyorum.
Önceleri ihmal ettiğim şeyleri şimdi mutlaka yapmam gerektiğini hissediyorum.
Kızıma örnek olma kaygısımıdır,
ama seviyorum itinalı olmayı.
Kızım büyüdükçe daha da itinalı olmaya başladığımı farkediyorum.
Önceleri ihmal ettiğim şeyleri şimdi mutlaka yapmam gerektiğini hissediyorum.
Kızıma örnek olma kaygısımıdır,
ama seviyorum itinalı olmayı.
4 te 3 itinalıyım sanırım.
eklemeler ilk sayfada
itinali olabilmek icin önce kendimizi daha iyi tanimaliyiz, önceliklerimizi iyi bilmeliyiz.
Kendimiz: Onceliklerim neler, inandigim degerler neler, kendimden, yaptiklarimdan memnunmuyum?
Hemen ufak bir liste yapin. Ornegin aile birliginde, kisisel hobilerinizde, toplumdaki payinizda nerede olmak istiyorsunuz? Iste en önemlileriniz en cok itina gösterecegini alanlar..
Destek grubumuz: Kimler sayesinde daha düzenli daha güzel bir hayatim var. Kimler bana destek oluyor, kimlere ben destek oluyorum, kimlerin hayatinda önemli bir yerim var.. ? Kuaförünüzden, yakin dostunuza, sekretererinizden, kapiciniza hayatta size destek olan insanlari listeleyin. Tabi destek olduklarinizi da.. Tüm bu insanlara cok itinali davranin..
Is: Sadece anne olmak yetiyor mu? Bir is yapmak istiyormusunuz? Ya da yapiyormusunuz?
Yapiyorsaniz dagistirmek istermisiniz? Is hayallerinizi gerceklestirmek icin bu günden hangi adimlari atabilirsiniz? Itinayla bir adim o yöne atmaya ne dersiniz?
Para: Ne kadar kazaniyorsunuz? Ne kadar biriktiriyorsunuz? Ne kadar harciyorsunuz? Harcamalariniz ne üzerine. Harcamalarinizi baska seylere yogunlamak istermisiniz? Nelere para veriyorsunuz ve aslinda vermek istemiyorsunuz? Paranizi itinali harcamak icin bunlari düsünmek gerekebilir..
Bos zaman ve eglence: Sakinlesmek icin, rahat etmek icin, enerjinizi artirmak icin neler yapiyorsunuz. Spor, tatil, dostlarla gülüp eglenmek, hobiler edinmek ve takip etmek hayatinizda önemli yer tutmali. Kac saat bu islere harciyorsunuz. Bunlardan ne kadari itinayla secilmis ve kendi yürginizin istedigi seyler?
Saglik ve güzellik: Vücudunuza nasil bakiyorsunuz, hem icine hem disina.. Ayaklariniza severek oksayarak gün icinde sizi bir yerden biryere yorulmadan tasidigi icin sükran duyarak masaj yapiyormusunuz. Saciniza taragi özenle nazikce dokundurarak saclarinizi kirmadan mi tariyorsunuz. Yüzünüz elleriniz kurudugunda onlara gerekli olan nemi veriyor musunuz? Vücüdudunuz seviyormusunuz. Sevmediginiz seyleri degistirmek icin ilk adimi attiniz mi?
Ask, Sevgi: En yakin iliskiniz ne durumda. Esinizle, cocuklarinizla, kendi anne babanizla ve aile fertlerinizle saglikli iliskiler icindemisiniz. Neler sagliksiz? Bu sagliksizliklari düzeltmek icin ne yapilmali. Bu konuda , digerlerinin ne yapmasi gerektigine yogunlasmadan, kendi yapmak istediklerinizi itina ile gerceklestirmelisiniz..
Mekan: Yasadiginiz ev nasil? Bu mekanda sizlerden baska kimler var, bu mekanda hangi esyalar yada seyler var. Bunlardan hangileri sizi mutlu ediyor. Hangileri mutsuz ediyor. Mutsuz eden seyleri bu mekandan cikarmaniz mümkün mü? Mekani degistirmeyi düsündünüz mü? Her gün cevrenize bakinca üff bunu istemiyorum dediginiz bir seyin hala orada olmasi icin bir zorunluluk yok bunu unutmayin. Kendi evinizin icinde olmasada her gün yaninda gectiginiz, yolunuzun üzerindeki mekanlarda sizi rahatsiz edici unsurlar var mi? Bunlari düzeltmek icin mekanin sahibine bir seyler citlatabilmeniz mümkün mü. Eger herkese acik bir mekansa bunu kendi basiniza yada dostlarinizla birlikte istediginiz sekle sokmaniz mümkün mü? Itina ile cevrenizdeki mekanlarin sizi mutsuz eden , icinizi karartan unsurlari ayiklayabilirsiniz..
simdilik bu kadar..
aklima geldikce eklerim yine...
Kendimi pek bir life-coach buldum bugün ya..
(Avrupa yakasindaki oyunculardan birine gönderme )
Katılıyorum.
Kişisele,yılda bir mamaografi ve simir ,hatta sedimantasyon ev tit te eklenebilir.Hani ağlık donesi diyelim.
Kendmiz ve çocuklar için belli düzenlerde doktor kontrolü.
Katılıyorum.
Kişisele,yılda bir mamaografi ve simir ,hatta sedimantasyon ve tit te eklenebilir.Hani sağlık donesi diyelim.
Kendimiz ve çocuklar için belli düzenlerde doktor kontrolü.
eklenmişmiydi.
Deniz'in yazısı çok güzel
keşke bende itinalı olabilsem ama zor.
S.E.S. sen ne dusunuyorsun bu konuda?
yada siz arkadaslar varmi eklemekistediginiz birsey
çok hoşuma gitti hergün okuyacağım bazılarını yapıyorum ama kendine itina konusunda dikkat etmem gerektiğini anladım paylaşım için çok teşekkürler
İçimden geldi hortlatım.