çok güzel bir düşünce.
katılırım.(ama durun bi tatil yapayım yaw.valla çok bunaldım)
çok güzel bir düşünce.
katılırım.(ama durun bi tatil yapayım yaw.valla çok bunaldım)
Orhan Pamuk ve diğer çoğu Türk yazar için ben de negatif düşüncelere sahibim belki dünya klasikleri ortak nokta olabilir bilmiyorum ?
Aman sen seç ben uyarım,nasıl olsa söyleyecek sözüm mutlaka olur
Iki gundur bu forumu acip acip kapatiyorum.
Bir turlu yazamiyorum.
Icimden bin tane cumle geciyor, bir cumle cikaramiyorum.
Bastan cok hos geldi dusunce, lisede biz de kurmustuk bir kitap klubu, kor topal yurutmustuk bir sure. Sonrasi gelmedi.
Sonra bana cok uymayacagina karar verdim. Dikkafaliyimdir ben, sunu okuyacaksin derlerse okuyamam. Kafam almaz. Bunalirim, birakirim.
Kendim secmeliyim kitabimi, arastirmaliyim, arkasini okumaliyim, yorumlari okumaliyim, icim isterse almaliyim. Ancak boyle sahiplenebiliyorum bir kitabi.
Gunum de cok onemli, cok derin kitaplar okuyabilecek ruh halim de olur, eften puften saydiklarinizi da. Ama benim gunlerim, bu grubun gunleriyle cakismayabilir.
O nedenle yokum ben. Ama belki sectiginiz bir kitap hakkinda yazmak istersem katilabilirim herhalde
Sevgili İnci!
Seçtiğimiz kitap sana uyarsa katılırsın, değil mi?
Sevgiler
Sevgili Arkadaşlar!
Şu an hem oldukça kötü bir gribe yakalandım, hem de elimi öpecek olan bazı çeviriler var! Uzun uzun yazamıyorum.
Her zaman olduğu gibi(?), bu konuda da demokratik bir yol izleyelim. Hepiniz bana iki kitap adı bildirsin, ne dersiniz? Gelecek yanıtlar arasından ikisini seçeyim. İkisi farklı olsun tür olarak. Ben ikisini de okurum, siz de isterseniz ikisini ya da birini okumayı sürdürür, tartışmalara ona göre katılırsınız. Benim şu anki önerilerim:
Paul COELHO'nun [size=medium]Simyacı[/size],
Umberto ECO'nun [size=medium]Faucault Sarkacı[/size] romanları.
Önerilerinizi bekliyorum.
Ben de WM'ye yazayım ve izin isteyeyim. Belki vermez izin!
...demisim zaten. Tabii ki katilirim, ama hic gunumde degilken felsefi, sosyolojik, ideolojik, jik jik kitaplar okuyamam valla. Onun icin atlayamadim birden bu fikre...Inci&Deniz yazdı:
Ama belki sectiginiz bir kitap hakkinda yazmak istersem katilabilirim herhalde
Sevgili Arkadaşlar!
Siteye birkaç gün girmemeyi düşünüyorum. Hem çok işim var, hem de biraz zihnimi dinlendireceğim. Kitap seçimine ilişkin önerilerinizi ya buraya, ya da aşağıdaki adresime yazabilirseniz sevinirim.
Sevgiyle
kuatam@yahoo.com
Kitapligima bir göz attim, elimde var. 1992 de almisim . Can yayinlarindan.. Sadan Karadeniz cevirisi..Acaba eski bir baski ve ceviri mi diye düsündüm ..Aslinda ceviri acisindan da farkiliklar , farkli anlamalara ve yorumlamalara neden olabilir mi diye düsündüm? Ama sonucta tekrar baslamaya hazirim..
Acaba klubün tek bir kitap yerine ayni yazarin, birkac kitabini okuyan farkli üyeleride olsa ve yazarin hakkinda dyazim bicimi, dünyasi hakkinda daha genis acilimlarimiz olmaz mi diye de düsündüm.. Bu konuda kafam karisik , yardimci olun arkadaslarim..
HAYIRLI OLSUN.
hani nerde