gecmis olsun cemilecim.bir arkadaasimin daha boyle cok uzun surmustu meme yaralari,zaman icinde kendiliginden gecti hicbir melhem ise yaramamisti maalesef.
gecmis olsun cemilecim.bir arkadaasimin daha boyle cok uzun surmustu meme yaralari,zaman icinde kendiliginden gecti hicbir melhem ise yaramamisti maalesef.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de başıma geldi. Tek göğsüm kanıyordu. Bir kaç gün o göğsümden emzirmedim, pompa ile sağarak uyardım ve boşalttım. Diğer göğsümden emzirdim sadece. Bu sayede kanamalı hali geçtikten sonra her iki göğsümden de emzirmeye devam ettim.
Bahsedeceğim süper formülü ise kardeşim meşhur hemşire/doğum koçu Ayşe Öner' den öğrendi. Kurstan iki arkadaşı daha yeni uygulamış ve işe yaradığını söylemişler bizim kıza. Yeni doğurdu, minnoş yavrusu hemen bir göğsünü yara yaptı. Eve gelir gelmez bize tarif etti:
Bir havucu güzelce muslukta yıkayıp, kabuğunu soymadan, 15 dakika sirkenin içinde (sirkeli su değil-üzüm sirkesi içinde) bekletin. Sonra rendeleyip göğüs ucuna rendelenmiş havucu koyun. Göğüs pedi ve eski bir sütyen kullanın çünkü havuç lekesi çıkmıyormuş. Bebeğinizi emzirmeden kaynamış ılımış su ile nazikçe silin.
Bu formülü kardeşim dün uyguladı "inanılmaz, hemen acısını aldı" dedi. Yalnız göğsü kanamıyordu. Siz kanama geçtikten sonra, hala sızlıyorsa uygulayın. Açık yara üstünde sirkeli havuç çok yakıcı ya da zarar verici olabilir.