Çiğdemay ne kadar kırılmıştır , benzeri durumlarda ben de katı olmaya çalışıyorum ama içimden neleerr neler geçiyor.
Zambak yayınlarının kitapları kullanılıyor bizde.
Ummunur sizde hayırlı olsun , önemli iki yılın başındayız umarım kolay atlatırız hepimiz. Siz daha iyi bilirsiniz ama öğretmenin bahsettiği okuldan bıkma sözü biraz bahane ,kolaya kaçma gibi geldi bana. Yani tamam 2-3 yıl kreşti anasınıfıydı gidiyorlar ama okul gibi değil ki ; arkadaşlar , oyunlar , etkinlikler ... evde olduklarından çok daha eğlenceli bir eğitim alıyorlar. Nette okuduğum kadarı ile sizin bahsettiğiniz belirtiler , okul korkusu belirtileri. Kreşine göre sınıf mevcudu , okul çok kalabalık veya büyük ise , sınıftaki çocuklardan çekinip korktuysa veya öğretmeni sınıfı toparlamak vb. için kızıyor, sert davranıyorsa oluşabilir. Ben çok afaki yazdım aslında ama bence bu açıdan bir bakın . Normalde bu durumlarda öğretmenle işbirliği içinde olmak gerekiyor ama ...
Nette bu konuda bol bol makale bulabilirsiniz.
Eveeet benim oğlanın son vukuatı ; dün akşam oğlanı almaya gittim okula karşıma , tişortu pantalonundan yarı çıkmış , çantasının ağızı açık , hırkası omuzundan düşmek ,üzere saçı başı dağılmış ve yanağının bir tarafı kıpkırmızı bir halde çıktı. O kadar dağınık , yaramaz , afacan , o kabus okul tipleri vardır ya aynı öyle ve o kadar güzel görünüyordu ki. Tenefüste bahçede koşarken karşıdan bir kızın ona doğru koştuğunu farketmiş. Önce o durur nasıl olsa diye düşünmüş , sonrada bizimki de hızlanmış . Diyor ki " anne hızlandım ama yinede virajı alamadım " Çarpışmayla yere yüzünü vurmuş. Anlatırken yüzünün ifadesini görünce sorun olmadığını anladım , ama korkarım şimdilik. Gelecekten korkmaya başladım bir canavar yetişiyor sanki.