cok ho$ ama cok da subjektif bir tanim olmus benceNRY yazdı:
ne hoşPinart yazdı:
Dostoyevski "İyi insan, gülüşünü sevdiğiniz kişidir" demiş.
cok ho$ ama cok da subjektif bir tanim olmus benceNRY yazdı:
ne hoşPinart yazdı:
Dostoyevski "İyi insan, gülüşünü sevdiğiniz kişidir" demiş.
Bir mecburi akrabamız var , annem ondan bahsederken içkisi olmasa(alkoliğe yakın) bir de işi olsa(karısı bizden de ve adam çlışmıyor genelde) aslında kötü insan değil, der. Biz de e o zaman hiç kötü insan yok deriz Sonra düşünürüm filmlerdeki gibi sürekli kötülük düşünen insanlar zaten yoktur herhalde, sadece zaafları kuvvetli, bencillği had safhada olan insanlara mı kötü diyoruz acaba.
Neyse kötülük değil tabii konu , iyilik. Benim bir komşum var, karşılık beklemeden iyilik yapar, kolay kolay kalp kırmaz. İyi insan dendi mi hep o aklıma gelir, karşılıksız yapması
Ben bugun cok kotu bir insan oldum, komsuma ve kopegine bagirdim cagirdim, neyse ki kapiya cikip yanit veren olmadi, ama pisman degilim, sabah 8 gece 12 arasinda surekli havlayan kocaman bir golden retriever var tam karsimizda artik dayanamadim yani, bugun zurna "zirt" dedi bende...
pek dayanılacak bir durum değil cemile..CemileZipak yazdı:
Ben bugun cok kotu bir insan oldum, komsuma ve kopegine bagirdim cagirdim, neyse ki kapiya cikip yanit veren olmadi, ama pisman degilim, sabah 8 gece 12 arasinda surekli havlayan kocaman bir golden retriever var tam karsimizda artik dayanamadim yani, bugun zurna "zirt" dedi bende...
daha önce uyarmış olmalısın..
ne diyorlar?
daha once ustu kapali bir bicimde konustum...Aslinda hayvann sucu yok, patileri kirleniyor diye yuruyuse cikarmiyorlardi.. biz gezdirelim dedik, onu da istemediler...NRY yazdı:
pek dayanılacak bir durum değil cemile..CemileZipak yazdı:
daha önce uyarmış olmalısın..
ne diyorlar?
E artik ne yapmali bilemiyorum...Su gunlerde gercekten cok asabiyim, en iyisi yazili birseyler hazirlayip vermek, cunku katlanamiyorum kacinci kez kapilarina gidecegim bilmemne..
önce her şeyden çok kendini sevebilen(kendini sevemeyen başkasını sevemez)
koşulsuz kabul ile karşısındakine saygı duyabilen. Yaradılanı yaradandan ötürü hoş görebilen
başkalarına (fiziksel,psikolojik)zararı olmayan
bebek kalpli bireylerdir, İYİ İNSANLAR
madem iyisin
anladık iyisin,
ama neye yarıyor iyiliğin.
seni kimse satın alamaz,
eve düşen yıldırım da
satın alınmaz
anladık dediğin dedik,
ama dediğin ne?
doğrusun, söylersin düşündüğünü,
ama düşündüğün ne?
yüreklisin,
kime karşı?
akıllısın,
yararı kime?
gözetmezsin kendi çıkarını,
peki gözettiğin kimin ki?
dostluğuna diyecek yok ya,
dostların kimler?
şimdi bizi iyi dinle:
düşmanımızsın sen bizim
dikeceğiz seni bir duvarın dibine
ama madem bir sürü iyi yönün var
dikeceğiz seni iyi bir duvarın dibine
iyi tüfeklerden çıkan
iyi kurşunlarla vuracağız seni
sonra da gömeceğiz
iyi bir kürekle
iyi bir toprağa.
bertolt brecht.
İyi insan olmak, vicdan muhasebesi yapabilmekle doğru orantılıdır.
Çok güzel anlatmış... Tamamen katılıyorum... İyi insan bende iyilik yapan insan anlamında değil... Gerektiğinde uzak duran, gerektiğinde yanı başında olan. Bazen istemediğin sözleri duyduğun, bazense duymak istediğin herşeyi..Ama sonuçta güvenilir, emin, özenli, önemli...harry_potter yazdı:
İyi insan anlayışlı olandır, anlayabilendir. Durumu, kişiyi, zamanı, mekanı doğru değerlendirebilen ve duruşunu ona göre ayarlayabilendir.
iyi insan = iyilik yapmak
Demek ki, iyi olmak edimde saklı.