380. Sayfa - Toplam 667 Sayfa var BirinciBirinci ... 280330370378379380381382390430480 ... SonuncuSonuncu
Toplam 6667 sonuçtan 3.791 ile 3.800 arasındakiler gösteriliyor.

Re: G Ü N Ü N M E N Ü S Ü . . .

Aha Serpil, benim buyuk oglan hastasi onlarin...Ben Pillsbury hazir mavi silindir kutularindan aliyorum, sen kendin mi yapiyorsun, merak ettim bak?

handevrem yazdı:
    serpil-hale-hande yazdı:
    Tarcinli rulolar(cinnamon rolls)
    cinnamonlar hazır mı kendin mi yaptın ?? (bende hep aynı şeyi soruyorum)

Tavuk Marsala

Pirinc Pilavi

Bademli yesil fasulye

Yayla çorbası

Kuzu etli Bamya

Şaşkuka (dünden)

Meyveli yoğurt (Edip'e)

Serendipity yazdı:
    ..Krem karamelin kitini aldim, onunla yaptim, itiraf ediyorum. Uzerini yakmadim ayrica, vaktim ve alet edavatim yoktu...
    Krem brule mi acaba dediğin, üzeri alet edevatla yakılan kendileri olur ya?
    Bir de bayılırım, ben de edinmek istiyorum o sipirtolu çakmakımsı gereöten ama göremedim buralarda. Onun yerine, şekerini serptikten sonra fırının ızgara bölümünü açıp onunla yakıyorum şekerini. Ve çok oldu yapmayalı, canım da çekiyordu kaç zamandır.

5. Re: G Ü N Ü N M E N Ü S Ü . . .

handevrem yazdı:
    serpil-hale-hande yazdı:
    Kendim yaptim canim. Tarif de siteden birazdan eklerim.

6. Re: G Ü N Ü N M E N Ü S Ü . . .

Serendipity yazdı:
    Aha Serpil, benim buyuk oglan hastasi onlarin...Ben Pillsbury hazir mavi silindir kutularindan aliyorum, sen kendin mi yapiyorsun, merak ettim bak?

handevrem yazdı:
    serpil-hale-hande yazdı:
    Neslicim , ben pillsburry nin hazir coreklerini hicbir zaman beceremedim .Istedigim randimani alamadim itiraf ediyorum. Ama benim yaptigim tarif bu.BUndan tam 48 tane cikiyor. Ekmek makinasina butun malzemeleri atip bekletince nefis bir hamur cikiyor ortaya. Acmasi da kolay.Denemelisin mutlaka.

tarcinli corek(cinnamon rolls)

(TArif icin cok tesekkurler.)

Bundan farkli olarak ben

1. Kakulem yoktu koymadim.
    2. 800 gram un tami tamina 64 oz. oluyor.
    3. uzerine kristal seker yada findik ici koymadim sadece pistikten sonra uzerine icing yaptim.Kizlar bayildi resmen. (tarifi asagida)..
    4. icinin harci ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor. Ben margarini 100 gram degilde 200 gram yani 2 stick yaptim. tarcin ve seker miktarini da ona gore arttirdim nefis oldu.
    5. Tarifteki gibi yagli kek kagitlarinin icerisine koyduktan sonra muffin (cupcake) kalibinin icerisine koydum. Hem yayilmadilar hem de gul gibi kabardilar. Ama amerikan isi cinnamon rolls yapmak istersen dikdortgen bir tepsiye koyup yayilmasini saglayabilirsin.

Cinnamon rolls icing.

1/2 cup butter, melted (yarim kap (8 oz.) erimis tereyagi)
    4 tablespoon milk ( 4 yemek kasdigi sut)
    4 cups powdered sugar (4 kap pudra sekeri)

BU malzemeleri kasikla krem haline gelinceye kadar karistirin. Sonrasinda isterseniz bir sIKma torbasi yardimiyla isterseniz bir kasik ucuyla sicak tarcinli coreklerin uzerine bolca gezdirin. Cocukalriniz annemiz dunyanin en iyi ascisi diye sizi alkislasin. Benimkiler oyle yapiyor gogsum kabariyor da.

Bir de olayi abartmak isterseniz hazir krema paketlerindeki kremayi mikserle iyice cirpip kaymak niyetine coreklerin yaninda yerseniz yerken zatima tesekkur eder, kilolari gorunce de kufredebilirsiniz.

Etli kurufasülye

Arpa şehriyeli pirinç pilavı

Közlenmiş kırmızı biber mezesi

Acı biber/tatlı biber turşusu

Kurusoğan söğüş

Fırından yeni çıkmış sıcak ekmek

Elmalı pay

Pazı sarması
    Fasulye diple
    z.yağlı barbunya
    cacık
    salata

9. Re: G Ü N Ü N M E N Ü S Ü . . .

Besamel soslu tavuklu kuskonmaz (asparagus)
    Bulgur pilavi
    coban salata
    tulumba tatlisi

Serpilcim, cok sagol, tarif ve zahmet edip yazdigin tuyolar icin...Cikti aldim, deneyecegim mutlaka...Oglum bir tepsi yiyebilir bunlardan biraksam, cok makbule gecti.