Ben aynı yazarın iki kitabını okudum. Baba ve Piç ve Pinhan.
Hiç beğenmedim. Yazım hataları, söylem yanlışları, kurgu düzensizliği.
Fakat tabiki onun bu hatalarını göremeyecek kadar gözünü örtüyle kapatmış kişiler yüzünden sustum oturdum aşağıya.
Fakat tabiki onun bu hatalarını göremeyecek kadar gözünü örtüyle kapatmış kişiler yüzünden sustum oturdum aşağıya.
lillycim o muggle kitabını okuma bence okuyan arkadaşlarımdan reklamının abartıldığını kitabın iyi çıkmadığını kayde deger bir kitap olmadığını duydum
ama sen oku kendin karar ver
Şu anda biz hayal dünyasına ait kitaplarını irdeliyoruz Joe'nun. Hayal dünyasına ait hataları bulmaya çalışıyoruz ve bir hatası olunca kızıyoruz. Nasıl yapar diye ki birçok hata diye düşündüğümüz şey kitaba ait bile değil.
Elif'in Siyah Süt'te yazdıkları hayal dünyasına ait değil ve insanlar onun düşüncelerine bakarak hayata karşı duruşunu belirlerken, kendisinin bu insanları çok da umursamamış olması ne güzel
Ben basladigim hicbir kitabi yarida birakmam Burcin'im. Iki kitap haric Gazap Uzumleri. Hic begenmedim kitabi.harry_potter yazdı:
2. yine Elif Safak'a ait bir kitap. Adini bile hatirlamiyorum, dayanamadim.
Bir sans daha vereyim demistim ama bu basit hatayi gorunce yok dedim artik. Hatalar olabilir ama bu cok basit, kolayca ulasilacak bir bilgi.
Benim de var böyle bitirmediğim bir kitap. Ne olur ayıplamayın ama Bozkırkurdu
Bitiremiyorum bir türlü. Ağladıkça, Sana Gül Bahçesi Vaadetmedim. Birçok varyasyonlarını okudum ama Bozkırkurdu bitmiyor 10 yıl oldu
Niye ayiplayalim yahuharry_potter yazdı:
Benim de var böyle bitirmediğim bir kitap. Ne olur ayıplamayın ama Bozkırkurdu
Bitiremiyorum bir türlü. Ağladıkça, Sana Gül Bahçesi Vaadetmedim. Birçok varyasyonlarını okudum ama Bozkırkurdu bitmiyor 10 yıl oldu
Aradan cikiyor oyle kitaplar bazen. Yapacak birsey yok.
O kitabi da hic duymadim ayrica. Bakayim bir neymis.
Siyah Sut'u aldim ama okumamin dogru olmadigina karar verip rafa kaldirdim.ladybug yazdı:
Yoldaslar, asagida ki kitabi okumaya basladim. Hamilelik sonrasi depresyonla ilgili yasadiklarini yazmis yazar. Biliyorsunuzdur bu kitabi mutlaka.
Biraz gerilerden baslamis anlatmaya. Karar veremiyormus hem anne hem de yazar olunabilir mi diyerekten. Hatta evlenmeyi bile dusunmuyormus. Neyse ornekler vermis hem anne hem de yazar olabilen kadinlardan. Orneklerden biri de J.K. Rowling ve demis ki:
"J.K. Rowling Harry Potter serisini yazmaya oglu dogduktan sonra basladi."
Kitabi burada biraktim ben ve devam edip etmemeye karar veremedim. Boyle basit bir hatayi nasil yapabilir boyle "unlu ve iyi" bir yazar anlamadim.
Bir kere J.K Rowling'in ilk cocugu kizdir, babasi Portekizlidir. Rowling orada Ingilizce ogretmenligi yaparken tanismis 1 sene evli kalmis ve kizlari olmustur.
J.K. Rowling kitabi yazmaya ilk cocugu yani kizi dogmadan once baslamis bu arada annsini kaybetmis bu onu derin bir depresyona suruklemistir. Devletten aldigi yardimla gecinmis ve kizi her uyudugunda kitabini yazmaya devam etmistir. Bu arada intihara kalkisip tedavi gormustur. (Dementor fikrini de bu siralarda dusunmus). Sonra ilk kitabi cikmis ve unlu olmustur. Isminde ki K harfini adina yayincisi erkek cocuklar yazarin kadin oldugunu farkedip okumak istemezler endisesi ile koymustur mesela. Kadin yazarligin zorlugundan bahsederken bunu yazabilirdi Elif Safak.
Neyse su an evli oldu esi ile bir kiz ve bir erkek cocuklari vardir. Ogullari da 2003 senesinde dogmustur. Iddia ettigi gibi 2003 yilinda baslamamistir yazmaya seriyi yani.
Bulunmasi bu kadar kolay bir bilgiyi bir yazar nasil yanlis yazabilir?
Ben simdi bu kitabi okumaya devam etmeye degmez diye dusunmeye basladim bu hata yuzunden. Haksiz miyim?
Benim de biraktigim kitaplar oluyor,cok dagilmis hissediyorum konuyu toparlayamiyor,daldan dala atlayip yoruyor bazi kitaplar,dili agir geliyor ya da dedigin gibi hatalar heves kaciriyor.
Elif Safak'in Araf'ini birakmistim,onu niye biraktim hatirlamiyorum ama.
arkamizdan dedikodu hee? hepsini yazdim bir kenaraayben yazdı:
ben zaten muggle hayatı yasıyordum bir şey diyemeyeceğim ama kendi evimize çıkmak iyi olacak halen kaynana ile kovukta oturuyor olmak hoş bir şey değil allahtan bakanlıkta calışıyorumharry_potter yazdı:
O kovuktan çıkıp 12 numaraya gitti biz ise zenginlikten kavuk'aayben yazdı:
işte görümce değilmi basacak havasını
Adalet mi bu karrdeşaam
bulupta bunanmalrdansiniz siz anacim, molly gelsinde bir bir anlatacam bunlari
üleyyn kaynana :-x senin gibi tek cocuk dogurup cekilmedim bir köseye, sana üc dene torun verdim, bumuydu senden duyacaklarim :-xladybug yazdı:
Kaynana aci soylerharry_potter yazdı:
Kavgada söylenmez buladybug yazdı:
Hadi bakalim sisko gelinim.
Cocuklardan sonra cok saldin kendini.
hem benim kilolarimin suclusu sadece oglun, ellerinle besliyor beni, etli budlulari tercih ediyormus, hersey harry icin valla
Üçgün öncesine kadar canım gelinim balım kaynanamdı noolduZey.neP yazdı:
üleyyn kaynana :-x senin gibi tek cocuk dogurup cekilmedim bir köseye, sana üc dene torun verdim, bumuydu senden duyacaklarim :-xladybug yazdı:
Kaynana aci soylerharry_potter yazdı:
Kavgada söylenmez buladybug yazdı:
Hadi bakalim sisko gelinim.
Cocuklardan sonra cok saldin kendini.
hem benim kilolarimin suclusu sadece oglun, ellerinle besliyor beni, etli budlulari tercih ediyormus, hersey harry icin valla