36. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 2634353637384686 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 351 ile 360 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

eyselim yazdı:
    begonvil yazdı:
    eyselim yazdı:
    bizim dergiler okulda kalacakmış ama ödev için akşam eve göndermişti, 9. sayfaya kadar yaptık, kesik çizgiler üzerinden olduğu için kolay olduğu halde yine de mızmızlandı bizimkisi

oh ne güzel yaa..
    bizim ödevlerde boyle olsa mert bayıla bayıla yapar heralde
    siz bunları sanırım anasınıfında yaptınız Demet
    evet vildancım geçen seneki çalışmalarımız boyleydi..
    normal olan da zaten ,şu an sizin öğrendikleriniz bence .

çünkü bizimkiler geçen sene ,daha tam el kasları gelişmeden ,hooop diekt 1.sınıf müfredatı gördü .

yani yaşıtları anaokulunda oyun oynarlarken ,bizimkiler E-L-A-T ,İ-N-O-R-M öğreniyorlardı malesef .

ama ben bir anne olarak bu duruma üzülmüş olsamda (benden başka üzülen velide olmadı zaten.herkes bayıldı ;ayy ne güzel bizim çocuklar 5 yasında okuma yazma öğreniyor diye ),çocuklar pek zorlanmadılar aslında..sonucta oglum okulunu cok seviyordu ve zorlanmıyordu
    sadece biraz oyuna doyamadılar .

2. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

bizimde kitaplar okulda kalcakmış ders olunca eve getirecekmiş yanında taşımıcak yani ii oldu. bide bu toplantı konusu haftada bir gün toplantı yapıcakmış 3 gün oldu ben hergün gittim ya okula öğretmenle tanımaya toplantıya alınacak listesi hergün bişey çıkıyo ben okul uzak git gel valla galiba ben kg vericem bu yıl

Re: nilsu25092009

cuma günü nilsuyu almaya giderken aracımın önüne başka bir araç park ettiği için geciktim.. gittiğimde öğretmeni ile oturmuş beni bekliyordu.. kızdı bana niye geciktin dedi, annecim trafik vardı çok özür dilerim dedim.. bir 5 dakika kadar da aracı park etmek için yer aramıştım çünkü !!

öğretmeni sarıldı nilsuya. bak annen geldi işte, bir daha ağlama oldu mu seni asla yalnız bırakmayız burada dedi. aman ya rabbim ağlamış nilsu geciktim diye.. öyle kötü oldum ki sarıldım gerçekten çok özür dilerim dedim ama geç kalmıştım işte bir kere.

akşama babamız duyunca geç kaldığımı kızdı küplere bindi. taksiye binseydin madem arabayı çıkartamadın falan filan bla bla . kızının ağladığını duyunca gücüne gitti bayağı.

bu sabah k.pederimle k.validemi de aldı yanına hüseyin. okulu göstermek ve isimlerini okula yazdırmak için. nilsuyu onlar da alacaklar ara ara, ben diskalifiye edildim şimdilik servis şöförlüğünden

İngilizce forumunu görünce aklıma geldi
    Ege'nin okulunda İngilizce var, haftada 2 saat+ 1 saat'de kurs çalışması adı altında, etüt saatinde
    Bütün devlet okullarında varmı İngilizce, 1.sınıfta yani

5. Re:

Devlet okulunda ingilizce var mı? varsa ne anneyim ya haberim yok! ama kitap vs. görmedim, bizim kızda bahsetmedi?

Ödev konusuna gelince;

Cuma günü kızım ödevin var mı? dedim.'yok' dedi.
    En uyuz olduğum şey dün akşam oldu.
    Bizim kız demez mi? Sınıfta yaptığım çizgi çalışması yarım kaldı.Sabah erken kalk, yap' dedik.İnat etti gece yaptı.

Bu bana kapak olsun.
    Artık defter ve kitaplarını çaktırmadan kontrol edeceğim, yarım yapılan ders var mı? diye.

e_ege yazdı:
    İngilizce forumunu görünce aklıma geldi
    Ege'nin okulunda İngilizce var, haftada 2 saat+ 1 saat'de kurs çalışması adı altında, etüt saatinde
    Bütün devlet okullarında varmı İngilizce, 1.sınıfta yani
    Ersen, bizde yok ingilizce dersi...

Re:

karacakaya yazdı:
    Devlet okulunda ingilizce var mı? varsa ne anneyim ya haberim yok! ama kitap vs. görmedim, bizim kızda bahsetmedi?

Ödev konusuna gelince;

Cuma günü kızım ödevin var mı? dedim.'yok' dedi.
    En uyuz olduğum şey dün akşam oldu.
    Bizim kız demez mi? Sınıfta yaptığım çizgi çalışması yarım kaldı.Sabah erken kalk, yap' dedik.İnat etti gece yaptı.

Bu bana kapak olsun.
    Artık defter ve kitaplarını çaktırmadan kontrol edeceğim, yarım yapılan ders var mı? diye.
    bizim öğretmenimiz eğer "dersim yok" diyorsa inanın çocuğunuza dedi.
    hafta sonu yok dedi, inandım ben...

umarım unutkanlık söz konusu değildir bizde de...

Re: Ersen

begonvil yazdı:
    melisoli yazdı:
    7 sayfa ödev mi? Okul çok hırslı galiba...
    Bunlar daha 6 yaşında çocuklar yahu.
    Çok şükür bizim okul çok insaflı bu konuda.
    Melisin ödevleri nasıl ?

hafta sonu kac sayfa veriyorlar ?

yazı çalışmalarına başladılar mı ?
    Yazı çalışmalarını okulda yapıyorlar, eve henüz bir şey gelmedi.

Bu hafta sonu "sınıfta anlatmak üzere bir konu seçin" demişlerdi. İngiltere tatilinden 4 fotoğrafı kartona yapıştırıp götürdü. Pek zor değildi yani....

Bu arada okula hep okul eşofmanıyla gidiyordu. Bu sabah tam servise binerken "öğretmen etek giymemizi istiyor" dedi! Bugün de eşofmanla gitti kısacası.

...

Bizim bugün okula gidişimiz tam bir fiyasko !

Öğlen aradılar evden, Melis okula gitmeyeceğim diye ağlıyor dediler..
    neyseki yatıştırdık, sebebini sorduk falan..
    bizimki sıra arkadaşından şikayet ediyordu cuma akşamı bende dedimki,onun yanına oturmak zorunda değilsin, kalk başka yere otur ozaman
    efendim, bizim kızda belki sorun çıkar diye korkmuş..korkudan ağlamış ve okula gitmek istememiş
    nesyeki ikna ettim telefonda,git arkadaşının yanına otur dedim rahatladı..
    anlamak ne zor bu çocukları, heleki benim gibi uzaktan kumandalı olanları

Re: Yaşasın 1-C..!!!

Annelerin teorik kavramları yaşam içinde anlamlandırmaya çalışması, silindire, küpe örnek vermesi hiç garip gelmedi bana. Ne sakıncası var? Zeki olmayan çocukları da sınıfta arka sıralara atsın bari öğretmen.
    Yanlış okudumsa düzeltin lütfen ,burada bahsedilen 'çocugu diğerlerini geçsin hep daha fazlasını daha önceden bilsin'diye aşırı yükleme yapan anneler..hırsından çatlayan anneler..

Ben de diyorum ki...Çatlasa da patlasa da onun 'aşırı bilgi yüklemesi'nin çokkk önünde 'böyle çocuklar' gelirler..

Ayrıca zeki çocukların da öğrenmeyi ve çalışmayı öğrenmesi gerekir.
    buna katılıyorum,genelde 'böyle çocukların' maalesef 'dersleri küçümseme,kendine aşırı güven,nasılsa çok kolay son dk.da yaparım'şeklinde davranışları oluyor..bunu engellemek de pek kolay olmuyor..

Son söz:Benım tepkim çocugu koşullandırıp erkenden çocuga'bilgi depolamaya' başlayan analara,merak ediyorsa ruhunda varsa zaten kendisi sorar,alacaksa zaten alır..Bunca hırsa ne gerek var?