3. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: hülyacığım

cigdemay yazdı:
    Hülya_Cerit yazdı:
    cigdemay yazdı:
    Gülme

Bizde ilkokula gidince açarız bir forum, kaç yaşına geldi biberonu nasıl bıraktıracaz diye
    valla buyuk konusmayayim ama oyle olsa bile acmam
    karismasini cizdirtmen oglusumun
    Sen istediğin kadar açma

Kuzen gelip görünce ve de sorunca biberonu, karizma yerlerde olacak zaten

Re: Zeyneb' in forumundan sonra aklıma gelen...

cigdemay yazdı:
    Inci&Deniz yazdı:
    Erkek çocuklarda biraz daha rahat durum. Mesela biz ilk zamanlar gece kavanoz kullandık, 30 saniyeye çok faydası oldu.
    Inci,
    bu kavanoz olayini bi arkadasimdan daha duydum (bugun yarin siteye uye olacak bi arkadasim )
    yolda napicam diye sormustum da ben uzun bi sure kavanoz tasidim yanimda demisti. fellik fellik tuvalet arayacagima kisa sureli cozum oldu demisti.

fena fikir diil evet

bu arada, Ilgaz bu aralar, "bez degil kulot" deyip duruyor. baslayacagim galiba ben de
    Oğluşla birgün alışverişe çıktık. Büyük bir mağazada dolaşıyoruz, çocuğun tuvaleti geldi. Mağazada tuvalet yok, ne yapalım ne yapalım diye dövünürken, gözüme aldığımız su takıldı. Eşime hemen bunu bitir dedim, başta anlamadı, sonra durumu çaktı. O suyu bitirdi, bende birkaç çocuk kıyafetiyle birlikte oğluşu soyunma kabinine soktum, şişeyi kullandık. Bende uzun süre yanımda küçük şişe taşıdım. Heran elinin altında umumi bir tuvalet bulamayabiliyorsun malesef.

Bide geçen yaz, tatil dönüşü şehirlerarası otobüsteyiz. Çocuğu bezlemek istemedim, otobüs şöförüne oğluşun tuvaleti geldi kenara çekebilir misiniz de diyemedim. Yine pet şişe kullandım. Erkek çocuklarda büyük rahatlık tavsiye ederim

Re: İnci,

Hülyacım,Utku yatmadan önce bir biberon, gece kalkıp bir biberon süt içerdi.İlk alıştırmaya başladığımda gece gece yatış saatine göre 2 saatte bir kalkıp çişe tutuyordum.Bir hafta sonra 1e düşürdüm.Sonra kendi kalkmaya başladı.Maaşallah hiç kazamız olmadı..

Arda gece süt içmediği için hiç sorun olmadı..İlk hafta gece kalkıp ( 1 kere) tuvalete götürdüm.2.hafta kendi kalkmaya başladı.Şimdi ise kendi kalkıp yapıyor, beni kaldırmıyor..

Çiğdem, yanında ya pet şişe, ya kavanoz birşey taşıman gerekecek. hemen tuvalet bulamıyorsun arayınca, duvar diplerine de yaptıramazsın, bir anneçocuk üyesi görür kızar maazallah

Biz kavanozu evde de çok kullandık. Gece yatağının başında dururdu, uyanır, uykulu uykulu ayağa diker yaptırırdık, çok kolaylığını gördük.

cigdemay yazdı:
    Inci&Deniz yazdı:
    Erkek çocuklarda biraz daha rahat durum. Mesela biz ilk zamanlar gece kavanoz kullandık, 30 saniyeye çok faydası oldu.
    Inci,
    bu kavanoz olayini bi arkadasimdan daha duydum (bugun yarin siteye uye olacak bi arkadasim )
    yolda napicam diye sormustum da ben uzun bi sure kavanoz tasidim yanimda demisti. fellik fellik tuvalet arayacagima kisa sureli cozum oldu demisti.

fena fikir diil evet

bu arada, Ilgaz bu aralar, "bez degil kulot" deyip duruyor. baslayacagim galiba ben de
    erkek anneleri bu konuda daha rahat tabi
    tut yapsın çişini kavanoza

bizde uzun yollarda lazımlık taşıyorduk

cigdemay yazdı:
    Inci&Deniz yazdı:
    Inci,

fena fikir diil evet

Alıştırmaya başladığında 1 hafta bir yere gitmesen iyi olabilir Çiğdem, gerçi kavanoz, pet şişe işinizi kolaylaştırır sizin ama ben Elif' te dışarıda tuvalete çiş yapmama sorunu ile karşılaştım, yapmam dedi bu tuvalete ve tuttu bir kaç kere, yalvar yakar yaptırmıştık.Gittiğimiz yerde ablamlardı ev ortamı yani...

Re: Eser' cim:))

Hülya_Cerit yazdı:
    Aslında okuduğum kaynaklarda alınan sıvı oranı ile ilgisi olmadığı bu eğitimin, hatta daha çok sıvı tüketmesinde fayda var bile diyorlar, kaslarını kontrol edebilmeyi öğrenebilmesi açısından...

Fakat gel gör ki pratik farklı olabiliyor, ben daha çok tecrübeleri merak ettim...

Sana naçizane önerim, artık bardağa geçin sadece su içiyorsa biberonla, belki bardakla içmeye başladıktan sonra sütü ve meyva suyunuda bardakla içmeye başlayabilir

İpek Nur neredeyse 1 yaşından beri bardakla su içiyor, hemde bizim bardaklarımızla, özel bir bardak almadım onun için, bu arada bizim ki de sütü sadece biberondan içiyor, bardakla deniyorum ama asla istemiyor
    Teşekkür ederim Hülyacım bu aralar kamış denemelerimze başladık kamışı sevdi gibi dün ayran içti portakal suyunuda sevdi ama bitirmiyor tabi Bardak konusunda haklısın cnm hemen başlamalıyım tecrübe konuşuyor ben ilk çocuk acemiyim de

Re: Eser' cim:))

eserecem yazdı:
    Hülya_Cerit yazdı:
    Aslında okuduğum kaynaklarda alınan sıvı oranı ile ilgisi olmadığı bu eğitimin, hatta daha çok sıvı tüketmesinde fayda var bile diyorlar, kaslarını kontrol edebilmeyi öğrenebilmesi açısından...

Fakat gel gör ki pratik farklı olabiliyor, ben daha çok tecrübeleri merak ettim...

Sana naçizane önerim, artık bardağa geçin sadece su içiyorsa biberonla, belki bardakla içmeye başladıktan sonra sütü ve meyva suyunuda bardakla içmeye başlayabilir

İpek Nur neredeyse 1 yaşından beri bardakla su içiyor, hemde bizim bardaklarımızla, özel bir bardak almadım onun için, bu arada bizim ki de sütü sadece biberondan içiyor, bardakla deniyorum ama asla istemiyor
    Teşekkür ederim Hülyacım bu aralar kamış denemelerimze başladık kamışı sevdi gibi dün ayran içti portakal suyunuda sevdi ama bitirmiyor tabi Bardak konusunda haklısın cnm hemen başlamalıyım tecrübe konuşuyor ben ilk çocuk acemiyim de
    Esercim, pipetle höpürdetmeyi öğret, oyun yaparak daha çok içiyorlar, köpük köpük olunca hoşlarına gidiyor Ortalık batıyor biraz ama olsun, yeterki içsinler...

Blog Girişleri
    1

Gece belli saatlerde uykusunda da olsa tuvalete oturtacaksınız ve bir süre bekleyin hadi çiş yavrucum falan deyince yapıyordu benim kız gözü kapalıyken.

10. Re: Zeyneb' in forumundan sonra aklıma gelen...

İşte beni kara kara düşündüren bir konu
    Öncelikle Hülya senin yardımlarınla, gösterdiğin yolla kızımın kaka tutma olayını yavaş yavaş aşıyoruz zannedersem.
    Tekrar çok ama çok teşekkür ederim

Beril 1 Nisan'da 3 yaşını doldurdu ama halen gece bezleniyor.2 yaşından beri gündüz bez bağlanmıyor ama gece olayını halledemedik. Süt bağımlısı bizim kız. Başına yastığa koyacak eline sütünü vereceksin öyle uyuyacak hatta gece uyanmışsa süüttt süttt dye kendini paralar.Sütünü içip uykuya daldıktan sonra gece çişe tutmaya kalkıştım çok defa çişim yok diye kendini paraladı,uykusu daha beter açıldı vs.
    Çoğu yerde bezi sabah kuru yada çok hafif ıslak çıkıyorsa gece bezi bırakmaya hazırdır diye okudum ama bizim bezin bu konuda maşallahı var

Şu biberon olayını bırakayım yatmadan önce bardakla süt içsin, çişini yapsın öyle uyutayım dedim. Bu sefer bardakla sütü içti, çişini yaptı yattık yatağa hani benim sütüm diye tutturdu. Kızım 5 dk önce içtik dediysem de o ayrı bu ayrıymış

Ama şimdi kesin kararlıyım 15 gün içinde artık gece bezlemeyeceğim.Her türlü kazaya hazırladım kendimi.

Bu arada erkek anneleri şişe olayında çok şanslısınız, çünkü ben Beril'i dışarıdaki tuvaletlere sokmaktan nefret ediyorum

İnşallah hep birlikte bu konunun üstesinden geleceğiz