3 değil 30 yıl geçse senin gibi olamam ben bu birazda el becerisi bence.
3 değil 30 yıl geçse senin gibi olamam ben bu birazda el becerisi bence.
Ben anlayamadım ??????????????
Yani kuzu kolu aldım öyle içinde hiçbişey olamayn tencereye koydum kısık açtım altını diyelim tencereye değen yerleri yanar ve tencereye yapışır diğer yerleri tam pişmez bi de eğer kabuklarıyla soğanı sarmısağı içine atarsam o topraktan çıktığı haliyle ete değerse bi de ben onu yersem AKLIM HAFIZAM ŞUURUM HİÇ ALMIYO ARKADAŞLAR HELE MİDEM HİÇ ALMAZ BEN Mİ YANLIŞ ANLADIM Eğer tarif ettiğim gibiyse ben almiyim alana mani olmiyim diyorum Beğenenlere sözüm yok ama herkesin zevki farklı tabi vardır bi püf noktası heralde ????????????????????????????????
sogan ve sarimsaklari yikayacaksin tabiikide,arti kisik ateste et suyunu salar ve kendi suyuyla piser yanmaz.
ben aynini(sogan sarimsaksiz) tavukla yapiyorum ,hic yanmadi simdiye kadar.
En son yagi kaldiginda dikkat ediyorsun ,eger kizarmis gibi seviyorsan yagiyla da biraz daha tutabilirsin.
Ayyy sen hic bisiy bilmiyomussun yaa
dün söz verdiğim gibi 2 adet kolay ve hoş sebze yemeğini sebze yemekleri bölümüne yazdım.bu iki yemeğin yanına bir çorba bir dereotlu pilav yapıyorum pilav bazen körili de olabiliyor,bazen patlıcanlı,bazen domatesli...
et yemeği deyince de ya mantarlı tavuk,ya mantarlı biftek...çabuk olması gerekiyorsa
etti mi beş yemek...bir de ayva tatlısı veya kayısı tatlısı...oda tutar 15-20 dk işte 1,5-2 saatte beş yemek...
afiyet olsun deeermişim...
anşalıldı ben bu konuda da epey şanslıymışım
bakıcımız 4 senedir bizimle birlikte ve sağolsun yemek işimizi de hallediyor. gündüz telefon açıyor ne yapiim akşama diyor. bende ne istersen diyorum. evdeki malzemeler ne bilmiyorumki fikir veriim kadına!!!!
ve o da şu var bu var diyor. şunu şunu yapiim mi diyor. harikasın diyorum bende))
akşam eve gidiyoruz ve çorba dahil yemeklerimiz hazır. ( ben tabiiki çalışma hayatını severim haksızmıyım)
tabii bu arada bende özlem gibi etlerimi, domatesimi, maydonozumu , rendelenmiş soğanımı ve domatesimi, haşlanmış fasulye ve nohutumu da buzluğumdan eksik etmem.
genelde pratik ve değişik lezzetler yapmayı severim. kremalı tavuk ve ton balıklı makarna tarifim yemeklerle ilgili olan forumlarda. daha önce yazmıştım.
fakat nebiye hanımı çoook seviyorum (bakıcımız) o benim elim ayağım herşeyim. evde hiç bir iş yapmıyorum dersem yalan olmaz.
sevgiler
Cahilliğimi niye laf ediyon anamızdan tandırla doğmadık heralde soruyom ki öğreneyim de mi senin tavuk et yanmadıysa bu hiç yanmıycağı anlamına mı geliyo o zaman yollıyım bizim tavukları oraya pişir pişir ver kargoya
Yanmaz didiiiiim.
Gerci bilmiyom arap tavugu degisiktir belki.
En iyisi ben sana gelirken arap tavugu getiriim bir duzine besler ,buyutur yersin
Heee arap tavuğu değişikmiş etrafı alüminyum folyo kaplı oluyolarmış o sebepten yanmıyomuş bunlara yem yerine teflon kazıyıp yediriyolarmış bak yanarsa sitenin en başına füsün evimi yaktı kokuttu diye yazarım her 1 dakikada bir de öne çekerim ona göre
ben halıme sukretmeye basladım benım ıcın yemek no problem askım hadı gel ben senı yemege gotureyım bıttı olay zaten bır aksam yemegımız var o kadar ondada ya dısarıda yada evde (yemek durumuna gore degısıyor) hallederız olur bıter
Bak arkadasim tavuku yika 6 parcaya bol,yada sadece but da kullanabilirsin.Tuzla ve tencereye diz(tavuklari camasir suyuyla yika hijyen olsun)
Sonra minicik boyle mum isigi gibi ateste pisir.2 saat surer.Daha dogrusu yagi kalana dek bekle.Sonrada ye.
Tarif budur ,yiyosaaa