3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123
Toplam 30 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: bir doktora sordugum soru sizede soruorum..

Canim seni cok iyi anliyorum cünkü iki tanede bende var hic anlasamiyorlar Ben bir uzmana danismistim ozamanlar benim kücük oglumda hyperaktivlik vardi bana söyle demisti ödullendir kim ogün kavga cikarmassa ona bir tane misket ver böyle böyle bir hafta biriktirsin kimin daha cok olursa onu hafta sonu ödüllendir baya ise yaramisti gerci alti ay uyguladik su an yine bir dönem yasiyoruz gerci seninkiler daha kücük ama bir deneyebilirsin allah kolaylik versin Birde anne cok bagiriyorsa bu cocuklarida cok etkiliyor onlarda ayni sekilde birbirlerine davraniyorlar ..

gülben yazdı:
    BENİMKİLERİN ARASI 3,5 yaş. seninkilerden büyükler amaaaa fark etmiyor gende didişiyorlar. üstelik biri kız biri de erkek. oğlum kıyamam kuzum sessiz sakindir ama kızım!!! Arın anlatmış ya Özge'yi aynısından bende de var . hakikaten nasıl oluyorsa her lafın içindeler yani bir şey mi yapacak illaki abisini de bulaştırıyor olaya. hadi banyo yapalım?? abimde yapsınnnn!!! yemek zamanıı??? abimde yesiinn!!!! yatma zamanıı??? abimde yatsın!!!! oyuncakllarıyla oynamak istiyor Berk odasında, peşinde Beyza!!! illaki birlikte oynayacaklarmış!!! eh Berk ses çıkartmıyor Beyza ile oynuyor. bazen isyan da ediyor ama " anne al şunu başımdan" diye!!!
    sana en güzel çözümü Füsun yazmış. ikisini de okula yolla ve kendini dinle.

sevgiler
    BİZDEDE DURUM AYNI SİZDEKİ GİBİ.AMA BENİM KIZIM OĞLUMDAN DAYAK BİLE YİYOR.VE KIZIM 7 YAŞ OĞLUM İSE 2 YAŞ OLMASINA RAĞMEN.BİZDE DURUM DAHA CİDDİ GALİBA.

haklısın gercekten terbıye ve dısıplın etmek zor ve ıcınden cıkılmaz oluyor bazen Boran da bagırarak konusuyor son zamanlarda senın yaptıgın gıbı sakın konusmadıgı takdırde ona cevap vermıyecegımı soluyorum bagırıyor cevap verılmedıgı ıcın bazen aglıyor ama bakıyor hıc tepkı yok kuzu kuzu gelıp sakınce anlatmaya calısıyor o zaman dınlıyor ve yardımcı oluyorum hangısı bagırarak dıgerıne konusuyorsa otekıde senın gıbı davranıp cevapsız kalsa o zaman hem sana hem kardesıne sakin konusmak zorunda kalıcaktır.

ben cezaların cok etkılı oldugunu dusunmuyorum Boran da cok etkılı olmuyor malesef ıllede sureklı olarak ıyılıkle konusmak zorunda kalıyorum o sekılde bır sure sonra halledebılıyoruz.

barracudda yazdı:
    arkadaslar belki kucuk 4 buuk 6 falan olsa olabilirde
    2.5 yasinda olunca kucuk pek birak vursun kirsin barisirlar olmuo

genede dediiniz dooru ben ceza veriorum ali git odana
    omer pesinden gidio
    olm diorum simdi agladin demin vurdu sana ali
    annamio
    berber cezaya cikip odada oynuolar soora gene kavga
    Odana git deyince gidiyor mu bari. Ben Edip'e buraya otur ve kalkma desem bile yüzüme gülüyor. Herşeyi oyun zannediyor.
    Gerçi "odandan çıkma" cezası vermeye karşıyım ben.
    Odasını bir korkuluk gibi görmeleri. Sanki odası işkence odasıymış gibi görmesin, odasını sevsin ve tek başına odasında oyalanabilsin.
    Daha yaratıcı cezalar bulmamız lazım arkadaşlar çalıştıralım bakalım saksıları.

Bizde Bensu'nun ablasına yapmadığı kalmıyor.

İstediğini vermezse ısırıyor,tokat atıyor,eğer kızarsak kendi saçlarını çekiyor.

Biraz daha büyüdüklerinde olaylarda büyüyecek. Nilsu kardeşine şimdilik karşı gelmiyor,ama onunda bir sabrı vardır herhalde.

Ben aralarındaki ilişkiye pek karışmıyorum (iş vurma aşamasına geldiği zaman dışında), herşeyi bana şikayet ederek değil,aralarında çözerek halletmelerini istiyorum. Bir nevi dışarıdaki hayata hazırlanıyorlar.

6. Re: bir doktora sordugum soru sizede soruorum..

Benimle kızkardeşim arasında bir buçuk yaş var. Çocukluğumuzdaki durumları tam hatırlamıyorum ama orta ilkokul ortaokul yıllarımızı çok iyi hatırlıyorum. Acayip kavga ederdik annem de bizi ayırmaya hiç uğraşmazdı yiyin birbirinizi derdi. Lise yıllarımıza kadar bu durum böyle devam etti. Lise yıllarında ise kavgalarımız bir anda bitiverdi ve o zamandan bu zamana laf kavgası bile ettiğimizi hatırlamıyorum.

OFFF OFFFF YAZILANLARI OKUDUKÇA 2. ÇOCUK YAPMA HEVESİM GİTGİDE AZALIYOR.GERÇİ BENİM OĞLUMDA ANNE NE ZAMAN KARDEŞ YAPACAKSINIZ.DİYOR.GEÇEN GÜN AÇMIŞ KAZAĞINI ALMIŞ ELİNE AYISINI.NE YAPIYORSUN DEDİM. BEBEĞİMİ EMZİRİYORUM SENDE BÖYLE EMZİRECEKSİN YA KARDEŞİMİ DEDİ.İŞİMİZ VAR YANİİİ.AYRICA CEZALAR HAKKINDA DEĞİŞİK ÖNERİLERİ TAKİPTEYİM

kimsenin hevesi kirilmasin zira 3 cuu dusunmekteim

9. Re: bir doktora sordugum soru sizede soruorum..

Merhaba
    15 ve 16 yaşlarındaki oğlanların kavgası 4 siddetinde deprem

10 ve 12 yaşlarındaki kızların bağrışmaları 150 desibel şiddetinde yani kulak zarı patlatma modu

2 yaşındaki nöbetçi kavgacı

ev bazen Newyork borsası gibi sürekli gürültü

Araya girmemeyi, kavgalarda da büyüğün korunması gerektiğini öğrendim

Sevgiler

medip yazdı:
    Gerçi "odandan çıkma" cezası vermeye karşıyım ben.
    Odasını bir korkuluk gibi görmeleri. Sanki odası işkence odasıymış gibi görmesin, odasını sevsin ve tek başına odasında oyalanabilsin.
    Daha yaratıcı cezalar bulmamız lazım arkadaşlar çalıştıralım bakalım saksıları.
    genelde odasinda yalniz oynatmiorum cunku oynarken konusuo ve konusurkende ruh halini yansiitio bunu izlemek istiorum ayrica omerle cok fazla yalniz kalsinnar istemiorum

oda da sadece uyyolar bizim oyuncaklarimizda salonda sekil bir a da goruldugu gibi
    [img align=left]http://www.annecocuk.com/modules/xcgal/albums/userpics/28979/_m_r11.JPG[/img]