3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123
Toplam 29 sonuçtan 21 ile 29 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

çiğdemcim dünkü forumdada dediğm gibi biz başladık. dr.mu günlük 500 ml kadar içebilir dedi. ben peynir+yoğurt tüketiminide dikkate alarak 200 ml kadar veriyorum.
    bu arada oğluş hastalığı sırasında (11 aylıkken) rast testine tabi tutulmuş ve inek sütü allerjisi olmadığı görülmüştü. bu yüzden suyla falan karıştırmadan direkt başladım. hiç bir sorunda olmadı.
    demir eksikliği Arda da var. ilaç kullanıyoruz. ilacı süt ve ürünlerini almazdan önce ve sonra 1 saat ara vererek veriyoruz. bu mama içinde geçerli diye biliyorum. demekki o da demir tutulumunu engelleyerek kansızlık yapıyor diye düşünüyorum. aslında demir eksikliği pekmez ve kırmızı et ile de giderilebilir ama oğluş pek sevmiyor.
    inek sütünün 4 yaşa kadar verilmemesi konusunu burada bir arkadaştan duymuştum (kimdi hatırlamıyorum). dr a bunu sorduğumda bunun mama üreticilerinin sektördeki baskısı nedeniyle çıkarılmış bir söylenti olduğunu düşündüğünü söyledi. Böyle bir şey bilimsel gerçeğe dayansa kongrelerde vb.duyardık dedi.
    Biraz uzunca oldu galiba kısacası ben 1 yaş sonrası başlama tarftarıyım. yoksa ilerde süt sevmeyen bir çocuk olabilir. oğluş şimdilik şekersiz sade sütü severek içiyor...

Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Mert 2,5 aylıkken formül mama yemeye başladı ve halende geceleri yataren 210 - 250 cc içiyor.........
    Bende 1 yaşına girdiğinde süt içirmek istedim ama oğluşum mamayı daha çok sevdiği için hiç bir türlüsünü içmedi.
    Daha yeni başladı içmeye 2 haftadır sabahları bir biberon süt içerisine pekmez ve 4-5 tane cici bebe koyuyoruz o şekilde içiyor......
    Ama halen sade süt içiremiyorum.........

Çiğdem merhaba,
    öncelikle pastörize şişe süt vermelisin ve kaynatmamalısın sadece istersen ısıtarak verebilirsin Benim kızım ilk başlarda çok zorlandı içmek istemedi herşey koydum içine bal, pekmez, rezene çayı ama en sonunda birde soğuk ve sade deneyeyim dedim öyle sevdi. Çok sevdiği de söylenemez aslında geceleri 250 ml. (bazen +125 ml. daha )içiyor. Dk. yarım kiloyu geçmesin demişti. Gündüz asla içmiyor, geceleri ben uyurken veriyorum.

Afiyet şeker olsun tombik Lara' ya yanaklarından öpüyorum.
    Sevgilerimle

4. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Aklıma geldi de : Yani Allah ineğin sütünü kendi danasını beslesin diye dana ya göre yaratmış bu sebepten bizim bebeklere ağır geliyor malum bizimkiler normal bir dananın 20/1 i kadar .

Şimdi bişey yazıcam sakın ciddiye almayın;
    insana en yakın hayvan maymun ya acaba diyorum !!!!!????? şaka haa sakın haa...?? !!!

Biz de 11.5 aylık gibi başladık. Benim oğlan da 8 aydan sonra anne sütünü bıraktı ama formül mama da içmedi. Formül mama ile muhallebi yapıyordum. Şimdi inek sütü ile hem muhallebi yapıyor hem de içiriyorum (ballı daha hoşuna gidiyor.)
    Bence bu formül mama olayı ilk zamanlar için , sindirim sistemi gelişmemiş bebeklerde tamam da ; sonrasında biraz ticari gibi geliyor. 1 yaşında ve herşeyi (et ürünleri dahil) yiyebilen bebeklerimize inek sütü mü zararlı olacak ? (Allerjik bünyeli çocukları dahil etmiyorum ) UHT yöntemi ile pastörize edilen sütlerde bildiğim kadarıyla bir vitamin kaybı da olmuyor.
    Pekmez - süt olayı için benim duyumumda ikisinin birbirini kırdığı , ama pekmez-yoğurt ikilisi birbirinin değerini kırmazmış.
    Ama genel olarak calsiyumlu ve demirli ürünleri bir arada pek vermemeye ve aralarında en az iki saat olmasına özen gösteririm...

6. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

AYŞEGÜLCÜM,
    MAYMUN SÜTÜNÜ BİLMEM AMA ANNESÜTÜNE EN YAKIN OLANI EŞEK SÜTÜ İMİŞ. KUZENİMİN OĞLUNUN SÜT ALERJİSİ VARDI ONLARDAN BİLİYORUM . AMA ÇOK ZOR BULUNUYORMUŞ .

7. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Çiğdemciğim, ben 2 yaşına kadar mamaya devam ettim. Çünkü, bebeklerin bağırsakları çok hassas olduğundan hazmetmesi zor olurmuş ve ağır gelirmiş inek sütü. Öyle demişti bizim doktorumuz. 2 yaşından sonra da süte başladık. 1,5 yaşına kadar mamaya devam edebilirsin bence.

Merhaba Çiğdem, süt olayı zamanında benimde kafama çok takılmıştı. Oğlum 26 aylık oldu ve 1 yaşından beri her gece 1 biberon süt içiyor. Kahvaltıda içmeyi sevmediği için günlük içtiği limit 300 ml. Yoğurtla birlikte dengeliyor. Peynir hiç yediremiyoruz. Ama yoğurtla günlük kalsiyum ihtiyacını dengeliyor. Doktorumuz 500 ml'i geçmesin demişti. Bizdeki durum bu biliyorum ki kafan çok karışık şimdi. Yinde de en doğru kararı doktorunla birlikte alabilirsin. Kolay gelsin. Lara'yı öperim.

Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??bence mamaya devam

merhaba çiğdem.

ben kızım laraya 18 aylık olana kadar mama verdim.ne yazıkkı bu aydan sonra mama içmedi.süt de almıyor.yoğurt yiyor.aslında almaması benim hatam mamasına ilaç karıştırmıştım.tiksindi.
    oğlum şuanda 12 yaşında ona da 2,5 yaşına kadar mama verdim. sonrasında süte geçtim. şuanda süte bayılan bir çocuk. günde en az 1 kilo süt içer.

yakın bir arkadaşım bebeğinin herşeyi yediğini mamaya gerek olmadığını söylerdi. birgün kontrolde bebekte kansızlık çıktı. yaşından sonra doktor mamanın yerinin ayrı olduğunu besinlerden bazı bünyelerin gerekli seyleri alamadığını söyleyerek kullanmaları gerektiğini belirttiği için uzun süre mama verdi.

bence alabildiği kadar mama vermeye devam et. içinde birçok vitamin ve mineraller var. ayrıca beyin gelişimini etkileyen önemli maddeler de mevcut. keske bende 18 aydan sonra 2 yaşına kadar mamaya devam edebilseydim. doktorun dediğine göre bazı bebekler 2 yaşından sonra süt almayı reddederlermiş. bizimkide biraz erkende olsa öyle olmuş.