çiğdemcim dünkü forumdada dediğm gibi biz başladık. dr.mu günlük 500 ml kadar içebilir dedi. ben peynir+yoğurt tüketiminide dikkate alarak 200 ml kadar veriyorum.
bu arada oğluş hastalığı sırasında (11 aylıkken) rast testine tabi tutulmuş ve inek sütü allerjisi olmadığı görülmüştü. bu yüzden suyla falan karıştırmadan direkt başladım. hiç bir sorunda olmadı.
demir eksikliği Arda da var. ilaç kullanıyoruz. ilacı süt ve ürünlerini almazdan önce ve sonra 1 saat ara vererek veriyoruz. bu mama içinde geçerli diye biliyorum. demekki o da demir tutulumunu engelleyerek kansızlık yapıyor diye düşünüyorum. aslında demir eksikliği pekmez ve kırmızı et ile de giderilebilir ama oğluş pek sevmiyor.
inek sütünün 4 yaşa kadar verilmemesi konusunu burada bir arkadaştan duymuştum (kimdi hatırlamıyorum). dr a bunu sorduğumda bunun mama üreticilerinin sektördeki baskısı nedeniyle çıkarılmış bir söylenti olduğunu düşündüğünü söyledi. Böyle bir şey bilimsel gerçeğe dayansa kongrelerde vb.duyardık dedi.
Biraz uzunca oldu galiba kısacası ben 1 yaş sonrası başlama tarftarıyım. yoksa ilerde süt sevmeyen bir çocuk olabilir. oğluş şimdilik şekersiz sade sütü severek içiyor...