Zerrin'cim,adriaan yazdı:
gunseli o kizmalari adami deli ediyor tek zaten..
herseyden caydiriyor insani...
Haklısın! 'Şimdi açtırma kutuyu, söyletme....' diyeceğim. Türkiye dışında yaşayan pekçok T.C. vatandaşı, konsolosluklarda sert tutumlarla karşılaşmışlardır. Sanıyorum artık biraz daha iyi durum. Düşününce çok üzücü...
Yıllar önce, Ankara'daki Finlandiya Büyükelçiliği'ne gitmiştim. Görüştüğüm kişinin ofisi konsolosluk biriminin arkasındaydı. Konsolosluk biriminin iç kısmındaki büyük kanepede bir küçük çocuk uyuyordu, önündeki yemek tabağı boştu. Yanında annesi daha küçük başka bir çocuğu emziriyordu. Yorgun bir halleri vardı. Dostuma sordum, 'ne arıyor bunlar burada?' diye. Dünyayı karavanlarıyla dolaşan Fin aile Nepal'den dönüyorlarmış! Tam Ankara'ya vardıklarında, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için postayla ve Finlandiya dışındaki temsilciliklerde oy kullanma süresi başlamış. Ailenin annesi ve babası oylarını kullanmaya gelmişler elçiliğe. Çok yorgunmuşlar, dinlenmişler. Ailenin babası ve beş yaşındaki büyük oğlan da o an içerdeki banyoda duş almaktalarmış!!! 'Helâl olsun, bazıları vatandaşlarını nasıl da gözetiyorlar,' diye özendiğimi anımsıyorum...