3. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Evli bir kadından evli kadınlara öğütler- Aktif katılım bekliyorum

Hicran'a katılıyorum. Kocalar eşlerinde zaman zaman annelerini görmek istiyorlar. Bir dönem eşim yaptığım yemeği beğendiğinde tıpkı anneminki gibi derdi.

Mutlu bir evlilikte ne kadar geçimsiz olursa olsunlar aileler hakkında olumsuz konuşmamak gerekir.

Eşlerden biri yüksek sesle konuştuğunda diğeri sesini alçaltmalı. Gerekiyorsa ileriki zamanlarda tekrar konuyu açabilir ama o anda iki taraftanda yüksek ses çıkması saygıyı yok edebilir.

Günün herhangi bir saatinde arayıp bende seni seviyorum demek yada küçük sevgi msjlarını tlf'nuna göndermek güne neşe katıyor, denenmiştir. Hatta çok işe yarıyor.

Benim liste çok uzar haa birde pohpohlamak var. Erkekler pohpohlanmaktan çok hoşlanıyorlar. Tatlım bu tisört çok yakıştı sana, tatlım çok yakışıklısın, tatlım iyiki tamir ettin (aslında birdaha kullanılmamak üzere rafa kaldırılması gerekmektedir) vb.

İsimle hitap yerine sevgi sözcükleri ile seslenmekte bağlayıcı oluyor, tatlım, gülüm, bebisim vb. Ben eşimin adını o benim adımı kullanmaya kullanmaya nerdeyse unuttuk. Oğlumun dr'u eşimin adını sorduğunda yanlışlıkla Gürel (oğlumun adı) diyorum, sonra kendimi toparlıyorum.

Birde söylemeden edemiycem son kararı herzaman bayanlar verir, sonra sanki eşler vemiş gibi yaparlar. Yada ben öyle yapıyorum. Birşeye karar verip ona öyle bir sunuyorum ki sanki kendi fikriymiş gibi tekrar önüme getiriyor bende hafif naz ıkın mıkın tamam diyorum. Böylece istediğim olmuş oluyor.

Ay inşallah yazdıklarımı okumaz yoksa tüm foyam ortaya çıkacak.

2. Sen Freud'a fazla takılma

O her derdin çaresini anasınında arar...

Sevgiler,

sana katılıyorum

ancak bu kadar olur benim düşündüğüm ve acil durumlarda yaptığım herşeyi yazında anlatmışşın.galiba kadın olarak erkeklere karşı ustaca roller (davranışlar) geliştiriyoruz

yazi gercektende uygulamasi kolay ve eglenceli cozumler sunuyor,tesekkurler....

ben esimin depresif ya da islerinin asiri yogun oldugu gunlerde ona birkac gun ensevdigi yemeklerden sirayla birini yaparim..( gercekten de benim esimin kalbiyle midesi arasindaki mesafe 1 parmak bile degil... ) diger gunler genelde saglikli beslenme,genc ve formda kalma vs..adina sebze lapasina benzer seyler yedirdigim icin,adamcagiz ister istemez o depresif gunlerde sevdigi yemekleri gorunce mutlu oluyor...

ayrica arkadaslarimla ya da kendi ozel hayatimla ilgili herzaman ufak tefek sirlarim vardir...esim sirlarim oldugunu bilir ama ne oldugunu ne kadar cabalarsa cabalasin ogrenemez....bu da onda herzaman beni biraz daha tanima cabasi uyandirir....bu aramizda eglenceli bir oyun gibi...

evet çok beğendim özellikle eşofmanlarla eşini karşılama olayı inan vakit yok oğlum küçük eve girdimmi yatasıya kadar hep ayaktayım yatmamda gece 2 yi buluyor sabah 7 de ayaktayım

sevgilerle gerçekten güzel

Evli bir kadından evli kadınlara öğütler- Aktif katılım bekliyorum

yazı bukadar bana uygun olur okuken bı ara benı takıp eden bırımı yazdı dedım.

aksam eve gıreken tek dusundugum en rahat esofmanı gıyıp ayaklarımı rahatlatmak.zaten sabahtan berı yuzum makyajlı dıye apar topar yuzumu temızlemek. hemen mutfaga dalıp yıyecek bıseyler hazırlamak.

cumartesıde calıstıgım ıcın pazar gunune ıs kalmasın dıye evı temızlemek aksamları haftada ıkı aksam utu yapmak. yemekten sonra yorgunlukla kanepede gazete okurken uyumak .

esımın sıkıstırması burda uyuma yerıne gec demelerı dınlenmek ıcın uyudugumda benı uyutmak ıstememesı ...

evet bende arada uyumak ıstemıyorum ama sadece arada
    annemın evlenmeden once esmınle benı karsısına alıp ılk nasıatı asla yataklarınızı ayırmayacaksınız oldu.bunu ılk soyledıgınde anlamamıstım.ama ılk cıddı tartısmada faydasını anladım.allah razı olsun akıllı kadın mıs bosa konusmamıs dedım.

henuz 6 aylık evlıyım 6 ayda ıs ve es arasında bırde ev ıdare etmeye calısıyorum bebek olsun dıyorum ama dusunuyorum bu yogunlukla nasıl bakarım ben ona.

esıme bakıyorum o cok mutlu o evlenmekle hersey onunde hazır .bende o herseyı hazırlayan kısı olarak ve haftada 66 saat mesaı ıle calısan bı ınsan olarak az mutluyum.

Şu iki yazıya bayıldım doğrusu...
    Eeee yalan da değil

Öyle yalnız kalın ki, yalnızlıktan zevk alır hale gelmeyin. Eşinizi özleyecek kadar ama yalnızlığı tercih etmeyecek kadar ayrı kalın. Şairin dediği gibi aranızdan meltem rüzgarı geçecek kadar mesafe bırakın, aman ha dikkat edin sakın Meltem hanım geçmesin.

“Kızım ne kadar şiddetli kavga edersen et ama yatağa küs girme” Değil mi ama? Kavga etmenin en zevkli yanı barışmaktır. Yatak safhasına gelene kadar barışmamışsanız, yatak bu iş için ideal yerdir. Hakikaten haksızsanız, yaramaz kediyi oynayın. Yok eğer siz haklıysanız, gene yaramaz kediyi oynayın. Etraf evde kalmış kadınla dolu. Koca dediğin öyle ha dediğinde bulunmuyor. İyi kötü bulmuşsunuz bir tane ona iyi sarılın.

Merhaba Yonca ,
    Yazdıklarını okudum ve çok hoşuma gitti. Kalemine sağlık. Gerçekçi öneriler bunlar tabi ama benim bunaldığım nokta neden hep biz birşeyler yapmak zorundayız ? Neden biz erkeği elimizden kaçırmamak adına bunca çaba harcamalıyız da , erkek karısını elinden kaçırmak gibi bir kaygıyı hemen hemen hiç taşımak zorunda hissetmesin kendini ? Neden biz çantada kekliğiz de kocalarımız her an kümesten kaçıverecekmiş gibi duran bir horoz acaba ?

Merhaba Yonca,
    Ben senin uslubunu çok seviyorum ve yazdıklarını çok büyük bir keyifle okuyorum.
    Maddelere gelince. Benim katılmadığım bir madde olmadı. Yazıyı eşimle beraber okuduk o da aynı fikirde. Son bölümdeki meyve soyma faslına se bayıldım. Bizde de meyveleri eşim soyar.
    Nurdan'ın yazdığı gibi ben de her ilişkinin özel olduğunu düşünüyorum ancak senin yazdıkların tüm eşler için uygulanabilecek genel öneriler. Kişiler bu önerileri dikkate alarak kendileri için özelliştirebilirler.
    Şule'nin yemek konusundaki fikirlerine ise tam olarak katıldığımı söyleyemeyeceğim. Yemek yemeye özellikle de özel pişmiş yemeklere düşkün olan bir eşi olsaydı sonuç aynı olur muydu bilemiyorum.

Sevgiler....
    Emine