3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123
Toplam 27 sonuçtan 21 ile 27 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: :Nükleer Santraller- Kesinlikle karsiyim!!!

kemalfigen yazdı:

Ben nükleere karşıyım. Karşıyım çünkü tam anlamıyla tüketim dünyası haline gelmiş bu dünyada, kaynaklar savaşa silaha yatırılacağına yenilebilir enerji çalışmalarına aktarılsaydı bile şu anda ciddi yol almış ve muhtemelen bunları da tartışır olmazdık. Nükleeri teknoloji, ilerleme kılıfları ile bize dayatmaları da ayrı bir hüzün...

Eminim biliyorsunuzdur, Cernobil yakın çevresine yanlış hatırlamıyorsam 2000 yıl boyunca yerleşim yasak. Bu işın ne şakası var ne de geri dönüşü.

Çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok. sağlam yapılirsaymış, gakmış, gukmuş...Amerikalı California'daki santralleri fay hattı üzerine yapmış ve ama 7 - 7.5 şiddetine dayanıklıymış. Doğa ile anlaşmaları var sanırım ki deprem olursa 7.5 i geçmeyecek...

Bu ülke deprem kuşağındadır. Göz göre göre nükleer santral yapmak intihardan öte değildir. çok sağlam yaparız...neye göre sağlam yaparsın...Tanrı ile mi anlaşacaksın...

Çevreci tüm sitelerde konuyla ilgili detaylı bilgilendirme bulabilirsiniz. Bu iş, dünyanın kaynakları herkese yetmiyor, işte bu yüzden GDO'ya, hormona ihtiyacımız var yalanlarından farklı değil. Yahut ABD'nin Afganistan'a, Irak'a demokrasi götürmesi gibi...Yani kapitalizm denen yapının tuzaklarına düşmemek, büyük resmi görmek ve itiraz etmek gerek...Hayır ben bunu istemiyorum diyebilmeliyiz.

Acaba doğa daha ne yapmalı birşeyleri anlamamız için...

Figen

+1

Re: :Nükleer Santraller- Kesinlikle karsiyim!!!

Nükleer santral gerekli önelemler alındığı taktirde en
    temiz ve verimli enerji kaynağıdır.
    Sanılanın aksine nükleer santraller havayı kirletmez. Çünkü
    nükleer santralden çıkan gaz salınımlarının içinde buhar
    haricinde bir şey yoktur. Yani sıfır karbondioksittir.

Gelişmiş ülkelere bir bakalım, nükleer santrali olmayan var mı?
    Nükleer güç hem askeri hem de siyasi açından bir ülkenin
    dünya üzerinde söz sahibi olmasının en önemli etkenidir.

Blog Girişleri
    13

Re: Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

uygun şartlar sağlansa bile doğal afet diye bir gerçek var. doğal afet tetikleyicisinin tam da üstündeyiz üstelik.

uygun şartların sağlanabileceğine inanıyor muyum? hayır.
    diyelim nükleer santral hazır. böylesine büyük ve kontrol edilmediğinde hayati, ölümcül sonuçlara sebep olabilecek tepkilemelerin gerçekleşeceği bir santralin tarafımızdan hayata geçirileceğine inanmıyorum.

yüksek teknolojilerin yüksel teknolojiyi işleyebilecek ülkeler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum.
    onlardan neyimiz eksik, biz de yaparız'dan önce onlardan neyimiz eksik onu görmemiz lazım.
    neyi yapıp neyi yapamayacağımıza kani olmamız lazım.
    inanmak lazım.
    kafa yapımız müsait değil bir kere..
    uyulmayan kurallar,
    disiplinsizlik,
    kalite ve güvenlik konusundaki vurdumduymazlığımız,
    otorite boşluğu,
    yürütülemeyen yasalar,
    bin türlü anayasal boşluk,
    en başta, bize bişey olmazcılık,
    bilimin yatırım, kaynak ve değer bakımından bulunduğu nokta,
    işletme konusundaki detaysızcılığımız,

daha sayılacak çoook eksiğimiz var onlardan..
    tüm bunlar ve teknik anlamdaki bir çok eksiğimizle, kontrolü şart, olmazsa olmaz bir işe soyunmak, kontrol konusunda oldukça kontrolsüz olan Türkiye için biraz fazla iyimser bir yaklaşım.

doğaya, insanlığa, atmosfere, sonraki nesillere yapılacak en
    büyük kıyım.

yukarıda saydığım olmazlarımız oldurulmuş olsaydı, sistem olarak mantıklı ama yine de çok büyük riskler barındırıyor.

ülke olarak böyle bir konuda risk almak gibi bir lüksümüz olduğuna inanmıyorum.

Gelişmiş ulkeler uçurumdan atlasa arkalarından atlamamız mı gerekiyor?

Şu anda Almanya panik halinde nukleer santrallerini elden geçiriyor. Hatta bir kısmında uretim askıya alınmış durumda. Fransa'da Yeşiller Partisi onderliğinde ciddi bir sorgulama başladı, üstelik Fransa bizim gibi deprem kuşağında değil. Avrupa nukleeri sorgularken, bizim boylesine gönüllü olmamız oldukça şaşırtıcı. e tabii birilerinin nukleer teknolojiyi satması lazım. Kim alacak?

GDO"nun ana vatanı ABD. ABD çok gelişmiş bir ulkeyse o zaman GDO iyi midir? Fareler uzerindeki araştırmaya gore GDO lu urunlerle beslenen fareler zaman icinde ureme yetilerini kaybetmis. Neden artik tedavisiz cocuk sahibi olmak bu kadar zorlaştı.

Gelişmiş ülke her şeyi doğru yapan demek değildir...Oyle olsaydı dunya bu halde olmazdı.

Son olarak dusundugnuz kadar temiz degil. Ortaya cikan atiklar yillar ve yillar boyu yok olmuyor...gercek felaket...ve cok acı...

Blog Girişleri
    13

dün manavdan alışveriş yapıyorum.
    çilek gördüm kocaman kocaman..
    satıcı, abla çok güzel çilek, dedi..
    dedim hormonlu bunlar yahu, zamanı değil ki..
    abla çilek hormon tutmazmış öyle dediler en son, duymadınız mı dedi..
    nasıl yani, bir çileğin üstünde 4 tane yavru çilek var, büyüklüğüne baksanıza, üstelik zamansız, nasıl hormonsuz olduğuna inanabiliyorsunuz, dedim..

o satmak için buna inanıyor..
    almak için inanmayanlar çok olsun inşallah...

6. Re: :Nükleer Santraller- Kesinlikle karsiyim!!!

ucuzdu temizdi diye bu risk göze alınmaz bence

Türkiye deprem riskinde
    henüz binaları bile uygun hale getiremedik
    kimi sıkı tutuyorlar sistem böyle diye
    kimi yine işini uydurup yolunu buluyor
    taş altında kalmassak
    kesin gaz altında kalırız.
    ay kalsak iyi çernobil görsellerine bakın
    25 yıl uzun bir zaman değil

Figen inde dediği gibi Almanya da halk ayakta
    çoğu ülke de panik halinde
    zaten herkes mersine giderken biz gene tersine tersine
    gdo uyu öve öve anlatan bakan misali
    yarar zarar ilişkisi gözetmeden öyle herşeye "evet" diyen
    bir topluluk olduk
    başımıza gelmeyen kalmadı

Re: Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

NRY yazdı:
    kafa yapımız müsait değil bir kere..
    uyulmayan kurallar,
    disiplinsizlik,
    kalite ve güvenlik konusundaki vurdumduymazlığımız,
    otorite boşluğu,
    yürütülemeyen yasalar,
    bin türlü anayasal boşluk,
    en başta, bize bişey olmazcılık,
    bilimin yatırım, kaynak ve değer bakımından bulunduğu nokta,
    işletme konusundaki detaysızcılığımız,

daha sayılacak çoook eksiğimiz var onlardan..
    tüm bunlar ve teknik anlamdaki bir çok eksiğimizle, kontrolü şart, olmazsa olmaz bir işe soyunmak, kontrol konusunda oldukça kontrolsüz olan Türkiye için biraz fazla iyimser bir yaklaşım.
    Nuray,

Sebebin en başta ''zihniyetimiz'' olduğunu çok güzel anlatmışsın..Aynen katılıyorum...