kemalfigen yazdı:
Ben nükleere karşıyım. Karşıyım çünkü tam anlamıyla tüketim dünyası haline gelmiş bu dünyada, kaynaklar savaşa silaha yatırılacağına yenilebilir enerji çalışmalarına aktarılsaydı bile şu anda ciddi yol almış ve muhtemelen bunları da tartışır olmazdık. Nükleeri teknoloji, ilerleme kılıfları ile bize dayatmaları da ayrı bir hüzün...
Eminim biliyorsunuzdur, Cernobil yakın çevresine yanlış hatırlamıyorsam 2000 yıl boyunca yerleşim yasak. Bu işın ne şakası var ne de geri dönüşü.
Çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok. sağlam yapılirsaymış, gakmış, gukmuş...Amerikalı California'daki santralleri fay hattı üzerine yapmış ve ama 7 - 7.5 şiddetine dayanıklıymış. Doğa ile anlaşmaları var sanırım ki deprem olursa 7.5 i geçmeyecek...
Bu ülke deprem kuşağındadır. Göz göre göre nükleer santral yapmak intihardan öte değildir. çok sağlam yaparız...neye göre sağlam yaparsın...Tanrı ile mi anlaşacaksın...
Çevreci tüm sitelerde konuyla ilgili detaylı bilgilendirme bulabilirsiniz. Bu iş, dünyanın kaynakları herkese yetmiyor, işte bu yüzden GDO'ya, hormona ihtiyacımız var yalanlarından farklı değil. Yahut ABD'nin Afganistan'a, Irak'a demokrasi götürmesi gibi...Yani kapitalizm denen yapının tuzaklarına düşmemek, büyük resmi görmek ve itiraz etmek gerek...Hayır ben bunu istemiyorum diyebilmeliyiz.
Acaba doğa daha ne yapmalı birşeyleri anlamamız için...
Figen