kızım doğduğunda 7 ay yaşadım aynı sıkıntıyı. doğduğunda iki aylık doğum iznimin bitmesi ile birlikte işe başlamayı düşünüyordum. 2 ay bitince çok küçük dedim ve ücretsiz izine ayrıldım. ücretsiz izin 1 yıldan az olamaz dendi. bende 6 ayını kullanır öyle işe başlarım diye kendimce kararlar aldım.
ikinci çocuğu kabullenemiyordum. hayatımı kararttığımı düşünüyordum.
6 ay doluncada sütten kesip anneme bırakacaktım. o zamanki yaşadığım bunalımın etkisi ile, o şekilde düşünüyordum. 8 aylık olmuş olacaktı. dr.a bile danıştım. 8 aylık bebeği sütten kesebilirmiyim diye.
doğumumdan 7 ay sonra çok şükür atlattım o sıkıntıları. bebeğimden ayrılmayı hayal bile edemez duruma geldim.
sonuç olarak kızım 1 yaşında iken işe başladım. bana kalsa 1 yıl daha uzatırdım işe başlamayı.kızım ise yanımda.
şimdilerde annem ile babam sütten kes bize yolla. bakıcılarda heba etme diyorlar. ama ben asla kızımdan ayrılamam. hafta sonunun iple çekiyorum. kızlarımla vakit geçirmek için. işte iken çok özlüyorum. iş yerinin yan tarafında bir ev var. o evinde küçük bir çocuğu. bazen sesini duyuyorum. "baba,babaaaa" sanki kızım gelmiş gibi oluyor. gidip çocuğa sarılasım geliyor
devlet işi olmasa bırakırım işimi. fakat gerek devlet işi olması,gerek mesleğime olan aşkım, buna engel oluyor.