3. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 51 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: hamileyken eşiniz size

ikiside aynen dediği gibi
    pinor yazdı:
    Öncelikle önemli olan işin maddi boyutumu,yoksa karşı olunan durum "allah verdi,doktora teste gerek yok,nasılsa allah yardım eder, öyle ya da böyle doğacak" düşüncesi mi???

Eğer durum ikinci boyuttaysa,bu devirde bu kafa yapısında bir adamla nasıl evlendiğimi sorgular,çözüm için oldukça geç kaldığımı düşünürdüm...

Durum maddiyatla ilgili ise;Eğer parası olup da gereksiz masraf olarak görüyorsa,cimriliğinden yapıyordur,ben de onun varsa gereksiz masraflarını (sigara,alkol,cep tel. veya hobisi olan herhangi birşey)yüzüne vururdum,çocuğuyla ilgili daha duyarlı olması gerektiğini,eğer bebekte herhangi bir sağlık sorunu varsa,yapılan teslerle oraya çikabileceğini ve önlem alınabileceğini anlatmaya çalışırdım(ki bu tarz bir insansa bunu da anlaması çok zor)

İşin boyutu,maddi sıkıntıyla ilgili ise(özel doktor ve testler eve giren bütçeyle karşılanamayacak veya zora düşürecek boyuttayasa (erkekler genelde maddi anlamda yetemediklerinde yapılan masrafları gereksiz olarak kabul ettirmek isterler)Devlet hastaneleri,muayene ve tesleri parasız yapıyorlar,bu şekilde kontrollerimi aksatmadan devam ettirirdim...

Ama çok şükür,iki hamileliğimde de böylesi bir durumla karşılaşmadım aksine eşim randevularımı,kendi müsait olduğu zamana göre ayarlardı,hiç beni yanlız bırakmadı...

2. Re: hamileyken eşiniz size

.

Re: hamileyken eşiniz size

Adam kendi canindan melege daha dogmadan bunlari yapiyorsa, doguncaki durumu dusunmek lazim.
    Boyle bir adama ne diye baba olmak istedin? diye sorar, daha cocuk dogmadan onun icin gerekli zaruri masraflara tiriviri ediyorsan senden bi cacik olmaz diye eklerdim... Kusura bakma kaba olacagim canim ama ben boyle adama 'sen bu cocugu boyaci kupu mu saniyorsun' der, eyvallahi cakardim. Ki bu mantalitede biri hayatimda hicbir sekilde olamaz o ayri.

efab yazdı:
    daha önce uçarak kafa atan olup olmadığını sorardım :-x
    Aynen bunu derdim

5. Re: hamileyken eşiniz size

.

herkez cocuk yapmak cocuk sahıbı olmak zorundada degıl madem yemıyo zoruna gıdıyo o zaman neden cocuk ıstemıs onu sorarım ama bu kadar cahılce dusunen bırı zaten benım kocam olamaz.

basak_hulya yazdı:
    efab yazdı:
    daha önce uçarak kafa atan olup olmadığını sorardım :-x
    Aynen bunu derdim
    ben de

Daha evvel actiginiz forumlarin konularina da baktim da allah size yardim etsin diyorum.

Dogru anladiysam sizin zaten engelli bir cocugunuz var ve tekrar hamilesiniz ve esiniz sizi doktora goturmek istemiyor mu?? Ve esinizin ailesiyle beraber yasamayi dusunuyorsunuz ve ayrica esle ev arkadasligi konusu da kafanizi kurcaliyor oyle mi?

Yanlis anladiysam kusura bakmayin. Saat 12'yi gecti malum ama yarisini bile dogru anladiysam size kolay gelsin diyorum.

Kadere inanmayız biz eşimle,kendi kaderini çizenlerdeniz..

Bu devirde 'kaderci' liği anlayamıyorum..

Dr.suz-kontrolsüz doğum mu olur hiç?

Evde doğum yapanlar var evet ama bu tamamen işi şansa bırakmaktır bana göre..

Dinlemeyin ve bildiğinizi okuyun.

10. Re: hamileyken eşiniz size

canımıniçi yazdı:

doktora muayeneye niye gidiyorsun? her ay o kadar para verilirmi? bu testleri niye yaptırıyorsinki ? herkes hastanedemi doğuruyor?evde doğum yapan bir sürü kişi var herkes doktoramı gidiyor? diye söylerse ne yapardınız?
    İşe bakın yahu!

Canımıniçi,afedersin ama sen kabızlıktan değil gebelikten doktor ve hastane ihtiyacı içindesin...Nasıl bir eş o eş??Ve nasıl bir baba olacak akıllara zarar yani..İnsan nasıl hayat arkadaşına ve doğacak çocuğuna bu kadar değersiz davranır??Her türlü risk olabilir,kerbela'da yaşamıyorsunuz ki,o-şu-bu olmadan bir doğum beklesin...

Gerçekten çok öfkelendim..Parası mı kıymetli,siz mi kıymetsizsiniz bilemedim..

Neyse...Zaten hamilesiniz,hassassınız bir de ben uzatıp da iyice moral bozmayım,yoksa diyecek çok laf var...

Ne yapardınız demişsin ya..Öyle bir adam bunları ciddi olarak söylüyorsa,söylediği andan itibaren ne benim kocam olmayı,ne de doğacak bebeğin babası olmayı haketmiyordur..Salarım çayıra gider.....