pinor yazdı:
Öncelikle önemli olan işin maddi boyutumu,yoksa karşı olunan durum "allah verdi,doktora teste gerek yok,nasılsa allah yardım eder, öyle ya da böyle doğacak" düşüncesi mi???
Eğer durum ikinci boyuttaysa,bu devirde bu kafa yapısında bir adamla nasıl evlendiğimi sorgular,çözüm için oldukça geç kaldığımı düşünürdüm...
Durum maddiyatla ilgili ise;Eğer parası olup da gereksiz masraf olarak görüyorsa,cimriliğinden yapıyordur,ben de onun varsa gereksiz masraflarını (sigara,alkol,cep tel. veya hobisi olan herhangi birşey)yüzüne vururdum,çocuğuyla ilgili daha duyarlı olması gerektiğini,eğer bebekte herhangi bir sağlık sorunu varsa,yapılan teslerle oraya çikabileceğini ve önlem alınabileceğini anlatmaya çalışırdım(ki bu tarz bir insansa bunu da anlaması çok zor)
İşin boyutu,maddi sıkıntıyla ilgili ise(özel doktor ve testler eve giren bütçeyle karşılanamayacak veya zora düşürecek boyuttayasa (erkekler genelde maddi anlamda yetemediklerinde yapılan masrafları gereksiz olarak kabul ettirmek isterler)Devlet hastaneleri,muayene ve tesleri parasız yapıyorlar,bu şekilde kontrollerimi aksatmadan devam ettirirdim...
Ama çok şükür,iki hamileliğimde de böylesi bir durumla karşılaşmadım aksine eşim randevularımı,kendi müsait olduğu zamana göre ayarlardı,hiç beni yanlız bırakmadı...