ben de Ilgaz'a bi turlu bi yerinde oturmasini ogretemedim. cok hareketli kipir kipir. disarda oturup bisey yiyemeyiz biz genellikle. oturdugumuzda da onune ne koymussak sadece onu yer, kimsenin önüne atlamaz. bu acidan maasallah diyeyim ogluma.
baskalarina zarar vermemek kosuluyla ve gozumden ayrilmamak kosuluyla istedigini yapabilir. oyuncagi gezdirebilir ama alamayacagimiz (alabileceksem de alirim sorun yok zaten orda) bir oyuncaksa da fazla mizirdanmaz. simdi yeterli paramiz yok belki sonra aliriz falan derim geceriz.
fakat ilgaz'in da zaman zaman zapdedilemeyen durumlari olmuyor degil. dikkat ediyorum, karni cok acsa ya da uykusu varsa oluyor bu genellikle. sakinlestirip, o ihtiyaclarini karsilarsam sorun olmuyor genelde.
yine de, kardesimin kizina gore daha yaramaz daha kural tanimaz olarak tanimlayabiliriz ilgaz'i. bu simdi benim sucum mu? biraz da cocugun yapisiyla alakali diye dusunuyorum. yegenim daha sakin, daha soz dinleyen, yemek secmeyen, uysal bi kiz ama ilgaz bunun tam tersi olunca bazen acaba bende mi hata, ben mi biseyleri beceremedim acaba diye kendime sormadan edemiyorum dogrusu