arkadasim eger istersen basligi degistirebilirsin. duzeltme butonuna basip. yoksa herkesin kalbini hoplatmaya devam edeceksin korkarim.
arkadasim eger istersen basligi degistirebilirsin. duzeltme butonuna basip. yoksa herkesin kalbini hoplatmaya devam edeceksin korkarim.
Çişi hallettik de kakayı çözemedik henüz.
BAŞLIĞI GÖRÜNCE KORKTUM ALLAH'TAN SORUN YOKMUŞ
ÇOCUĞU ÇOK FAZLA ZORLAMAYIN BENİM YİĞENİMDE ZOR ALIŞTI
HALA DAHA BAZI GÜNLER SÖYLEMEZ EVE MİSAFİR FALAN GELDİĞİNDE ZORLAYINCA ÇOCUKLAR TAMA TESİNİ YAPIYORLAR SİZDE RAHAT OLUN ALIŞACAK SONUÇTA
Kızım alıştı sayılır çok şükür
Ayda nerden baksan 100 Tl kardayız
Ben oğlumdada direk bezi çıkarmıştım bidahada takmadım
Biraz zor oluyor benim için ama sonuç iyi oluyor
Gece süt içip yattıktan sonra saati kurup birkaç kez çişe kaldırdım ilk zamanlar
İlk 1 hafta falan zor oluyor hem çocuk için hem bizim için
Ben fazla üstüne gitmemeye çalıştım o yüzden 1 ay kadar sürdü
Şimdi iyiyiz alıştı
Arada kaçamaklar oldu oluyorda tabii
Tek sorun dışarıda tuvalete götürmek
Kolay gelsin sizede
kocaman olmuş annesi, artık öğrenmiş olması gerekirdi. fazla geç kalmadan öğretin. bizim kayra 2.5 yaşında alıştı. ben ona bile geç kaldı diyordum. her wc ye yapılan çiş için çocuğunuzu ödüllendirmekle başlayabilirsiniz.tubik yazdı:
3 yaşında çocuğu olan yada o yaşlarda tanığınız çocuklar çişini söylüyor mu?ne yaptıysam oğluma çişini öğretemedim.aslında tuvalete yapması gerektiğini biliyor ama uğraşmak istemiyor heralde bu sabah ablasının oyuncak bebeklerinden birini almış'bebek üstüne çiş yaptı anne'diye bana şikayet ediyordu ne zaman söyleyecek çişini yaaaa....
kayranında geceleri uyku sırasında altına kaçırma problemi vardı. gündüz değil de geceleri uyurken bağlıyordum. sabah ilk işim çıkarmak oluyordu. gece altını bağlarken, yinede yapmaması için uyarıyordum. 4 yaşına kadar geceleri altını zaman zaman bağladım. ama sabahları hiç kaçırdığı olmuyordu. gece ise ayda yılda bir kez 4 yaşından sonra gecede bıraktık bağlamayı.tubik yazdı:
öğlen uykusuna yatırırken ve gece bende bez kullanmak zorunda kaldım.öğlen 4-4.5 saat uyuyor bağlamasam olmuyor.
Zamani geldiginde hersey kendiliginden gelisir cok uzerine gidip urkutmemek lazim diye dusunuyorum.
Yasko yazdı:
yiğenim ve komşumun kızı 3 yaşındalar ve onlarda seninki gibi yapmamakta direniyorlar, ama hatayı annelerinde buluyorum yiğenim in kafasını karıştırdı annesi, bezi bi taktı bi çıkardı, komşumda 2 yaşından beri alıştırmaya çalışıyor çocuklarda bu şekilde tepki veriyor.
çok doğru çocukların kafasını karıştırmmak lazım .
efe 2 yaşında bıraktı bezi 1 hafta sürmedi .
bikaç gün heryere çiş kaka yaptı ve sonunda öğrendi çiş geldi demeyi.
birde şu var gündüz ve gece aynı anda bırakılmalı .b,ir tak bir çıkar olunca çocuklar bocalıyor.
biz öyle yaptık. gece de bıraktık.
ne gündüz,ne gece hiç kaçırmadı bugüne kadar .maşallah diyiim.