Ayrica imzana bayildim neden acabaggg
Ayrica imzana bayildim neden acabaggg
Oğuzda sorunlu yemekte, kahvaltıda soruun yok, ama sadece makarna, pilav, köfte, patates severek yer, onun dışında bol sebzeli mercimek çorbası tarhana, yoğurt çorbası, tavuklu yemekler yapıyorum, meyve asla yemez, havuç ve salatalık soyup veriyorum eline, birde ara öğünlerde kek ve sütlü tatlı yapyorum.
o kadar uğraşıyorum çoçuklarla ,ama bu duygu bendede var iyi bakamıyorum mu diye .yalnız deilmişim bu konuda.camomile yazdı:
Emre oldu olasi etci,hos sebzeleride hasla ver yer ama baklagilmis,klasik sebze yemekleriymsi oyle cok ta bayilmaz,bi bamya ve zeytinyagli fasulye yer onun disindakileri dirice haslarsam yer(havuc,karnibahar,brokoli,kuskonmaz vs)
ama hani biz alismisiz ya illa sogan kavur domates salca vs koy sebzeyi koy pisir seklidne haslayip verince iyi bakmiyomusum hissi oluyo bende
mesela yanina pilav ,yaninda da et tavuk falan kizarttim,yada sote ettim,sallama bi ogun gibi geliyor bana.
cocuma iyi bakmiyomusum gibi hissediyom :roll:
ha bak etli yaprak sarmasi da sever ama ebn useniyorum onada
hani benim kucuklugumdeki hatta buyuklugumdeki gibi evde bi gun dolma,bi gun fasulye,bi gun haslama pissin oda hepsini yesin yok.
e bende sevmiyorum mutfakta annecim gibi uzun uzun kalmayi ama suclu da hissediyom ondan seyettim
delisin!
cocuklari saglikli olma safsatalariyla dolduracan , her turlu vucut teklemesini yemedikleri yiyeceklere bilimsel olarak baglican, ansiklopedilerle bunlari desteklicen(bunlari yaptigin sureler koltukta ya da sarilip yatarken geciyo mutfak isin icinde diil, yane sorun yok! )
sonra onlerine koydugun her yemegin en azindan yarisini yemeleri garanti.
valla bugun uydurdugum somonlu ispanakli dereotlu makarnayi italyada deniz kenarinda yasayan cocuklarin en sevdigi yemek diye yediler...hatta anneleri cocuklari dereotu toplamak icin derenin kenarina gonderiyomus da orada tekerlekten salincakla cok da egleniyolarmis...hatta ben de bunu bu tarifi okudugum kitapta okumusum da kutuphaneye geri verdigim icin malesef onlara resimlerini gosteremezmisim...
bu hikayeyi de, yemegi de yediler, yani cogunu yediler.
yok beyav ben oole haslama sebze, et vs ingiliz usulu verdigimde hic vicdan olmuyom hatta huzurla doluyom yagli bol salcali mehmet yemeklerinden siyirdilar diye.
hic usenmedigim mevzu cocuklara meyve dilimleyip vermek. mutemadiyen meyve kakalarim hic de hayir demezler.
ben de senin gibiyim mutfak konusunda muhtemel (pirasayi iyi yikamak disinda ) ama bes cesit besinden hazir yemek olmamak kosuluyla verdiysen (bi sekilde ) sorun yok yaa!
haaa tek sorun babanin vidi vidisi...kuru fasulye sevmeyen turk cocuyu olur mu yav, ac kalir bunlar turkiyeye yerlesse!