Son haftaya giriyoruz, sonrasında dananın kuyruğu kopacak...
Giriş-çıkış saatleri hala net değil ama çıkış 18.20 ise servis olayına gireceğiz mecburen, oysa ki hiç istemiyorum servisi...
Son haftaya giriyoruz, sonrasında dananın kuyruğu kopacak...
Giriş-çıkış saatleri hala net değil ama çıkış 18.20 ise servis olayına gireceğiz mecburen, oysa ki hiç istemiyorum servisi...
okulumuz açıldı. büyük bir heyecanla özlemle gittiği ilk günün sonuda "nasıldı?" soruma verilen cevap
"sıkıcıydı" oldu.
Fen dersi labaratuarla tanışmış insan vücudunu işleyeceklerini anlattı kurbağanın içini 5.sınıfta göreceklermiş.
cuma-cmt-pazar hariç
tv bilg açmama kararı aldık bakalım uygulayabilecek miyiz?
Akşam 21.00 yatış
sabah 06.45 kalkış
saati belirlendi. iki gündür uyuldu. problem yok.
dün ödev yoktu bugün bekliyoruz.
Küçük çocuk ile ilköğretim 4-7 seviyelerinde çocukların birlikte olduğu evlerde velilerden büyük çocuğun ders çalışmasında olumsuz etki olduğu şikayetini çok sık alıyorum.
İş durumu müsait ise, eve geliş saatleri de bunu zorluyor gerçi, anne ve babanın akşam bir saat diliminde ayrı ayrı odalarda ayrı ayrı çocuklarla ilgilenmesini tavsiye ederim. Bu dilim çok uzun olmasa bile önemli olan zamanın özellikle büyük için daha verimli geçecek şekilde ayarlanması.
tv yasağı ise, önceden bir tedbir olarak alınmamalı. Öğrencinin başarısındaki gidişata göre yasak veya ödül olarak kullanılabilir. Öncelikle yasak koymak yerine, tv saatlerinin kısıtlanması için birlikte karar alınması denenmeli.
Güne "anne ilk gün ders-ödev olmaz di mi, Pazartesi Arka Sokakları izleyebilirim" cümlesiyle başladık... Arkasından da koşa koşa internete bakıldı "yaşasın Ustura Kemal de Cuma günüymüş, onu da izleyebiliriiiimmmm" diye çığlıklar atıldı...
Nasıl yorumlamalıyım bilemedim...
Ya "bizim oğlan TV izlememeyi kabullenmiş aferin" demek var, ya da "anaaaaa çocuk TV izleyememeyi basbayağı kafaya takmış yahu" diye hayıflanmak var...
Şaşkınım...