Cevapların arasına bakarken gördüm ama yazmadan edemiyeceğim DaVinçi Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Digital Kale Üçleme şeklinde yazılmış kitaplar olduğu söylendi ilk ikisini bir solukta okuyorsun ama üçüncü daha ağır olduğu söylendi şimdi sıra onda..
yine mistikşeylerden hoşlanırsan AKAŞA yayınlarının eski ama benim sevdiğim İkinci Beden veÜçüncü göz ve sherly Macley'nin kitaplarıda çok güzel ... Ayrıca tembellik etmek ve eğlenmek için Harry Porter İn CD şeklindeki kitabınıda tavsiye edebilirim
[img]aaf.thumb.jpg[/img]
Maeve Binchy kitaplarını bende çok severek okuyorum. En güzeli Yalnız Kadınlar Sokağı en kötüsü ise Geri Döneceksin (çeviri hiç güzel değil.
En son okuduğum kitap ise Gece Sesleri / Ayşe Kulin. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sevgiler,
ben enson Paulo
Coello nun on bir dakika adli romanini okudum. Dunyanin en eski meslegi uzerine kurulu bir ask masali.yazarin ask uzerine ilk kitabi cokda basarili.Ama benim okudugum kitaplar icinde Cengiz aytmatovun bir disi kurdun hikayesi, ve toprak ana beni cok etkiledi.Su andada okuyo oldugum Soner Yalcinin Efendi adli kitabi Beyaz turklerin buyuk sirri adli kitap cok da akici ve elimden birakamiyorum
ukraynada olmam yeni cikan yayinlari 6 aydan sonra okuyabilmem.Kitap kurdu olarak cok uzuluyorum. Kitap konusuna cok sevindim sevgiler Arkadaslar paulo coelhonun simyacisini okumayan varsa mutlaka okumasini tavsiye ederim..
İyi kitabevi, raflarında kitaplar bulunan bir dükkan değildir sadece.
Kitapların düzeni, kolay bulunur olması, çeşitliliği, çalışanların kitaplar konusundaki bilgisi, gelenlere kitapları karıştıracak rahat ve huzurlu bir ortam sunması da önemlidir.
EN İYİ 10
1. Simurg - İSTANBUL
2. Robinson Crusoe - İSTANBUL
3. Dost Kızılay - ANKARA
4. Pandora - İSTANBUL
5. Remzi Akmerkez - İSTANBUL
6. Kabile - İZMİR
7. Duvar - İZMİR
8. D&R Beyoğlu - İSTANBUL
9. Mefisto - İSTANBUL
10. Homer - İSTANBUL
Jüri üyelerinin tavsiye ettiği diğer kitabevleri
Alkım/Kadıköy-İstanbul
Dünya/Beyoğlu-İstanbul
Denizin Öyküsü/Alsancak-İzmir
Pan/Karşıyaka-İzmir
Akdeniz/Atatürk Caddesi-Antalya
Beşeri/Karşıyaka-İzmir
Kabalcı/Beşiktaş-İstanbul
Kitap Sarayı/Erzurum
Kaynak;e-kolay
Ece TemelKuran'ın İçerden ve Dışarıdan Konuşmalar kitabınıda öneririm.
Dünyanın en saygın edebiyat ödülü olarak kabul edilen Booker Edebiyat Ödülü, 'The Line of Beauty' adlı kitabın yazarı İngiliz Hollinghurst'e verildi.
İkramiyesi 90 bin dolar olan ödülün sahibini belirleyen jürinin başkanı eski İngiltere Kültür Bakanı Smith, kitabın, bir eşcinselin hayatını anlatması nedeniyle zor bir karar olduğunu söyledi. Booker Ödülü'ne ikinci kez aday olan 50 yaşındaki Alan Hollinghurst'ün 'The Line of Beauty' adlı kitabı, Thatcher döneminde, Muhafazakar Parti üyesi bir parlamenterin evinde yaşayan Nick Guest'in eşcinselliğe geçişini ve yaşadıklarını konu alıyor.
Jüri Başkanı da eşcinsel
Hollinghurst'ün ilk romanı 'Th Swimming Pool Library'nin bittiği yerden başlayan romanda, Nick Guest'in, kokain bağımlısı bir zengine aşık olmadan önce bir konsey çalışanıyla ihtiraslı ilişkisi anlatılıyor. Jüri Başkanı ve eski Kültür Bakanı Chris Smith, İngiltere'de eşcinsel olduğunu açıkça ifade eden ilk kabine üyesi olarak biliniyor.
Daha önce de aday oldu
1954'te doğan Alan Hollinghurst ilk romanı 'The Swimming Pool Library'yi 1988'de çıkardı ve 1993'te En İyi İngiliz Genç Romancılar arasında seçildi. James Tait Anı Ödülü'nün alan ikinci romanı 'The Folding Star' da 1994'te Booker Ödülü adayları arasında gösterildi. 1998'de 'The Spell' isimli romanını yayımladı.
EKİM AYI SON HAFTA YENİ ÇIKANLAR
ikna ve uzlaşma sanatı
Kara Kule 1 - Silahşor
16.50 Treni
Çocuğunuzu Tanıyın (0-6 Yaş)
Sevgi Adına
Hesaplaşma
Beyaz Ölüm
özbenlik
Sağlıklı İnsanların 100 Sırrı
Fısıldayan Rüzgar
Egenin karşı yakası 1
Medusa Darbesi
Eragon
Susannah'nın Şarkısı - Kara Kule 6
-----------------------------------------------------------
EKİM AYI EN ÇOK SATANLAR
1. Da Vinci Şifresi
» Dan Brown
2. Melekler ve Şeytanlar
» Dan Brown
3. 16.50 Treni
» Agatha Christie
4. Şeytan Marka Giyer
» Lauren Weisberger
5. Cennette Karşılaşacağınız Beş Kişi
» Mitch Albom
6. Piraye
» Canan Tan
7. Bir Katilin Anatomisi
» Patricia Cornwell
8. Kara Kule 1 - Silahşor
» Stephen King
9. Calla'nın Kurtları-Kara Kule V
» Stephen King
10. Kıyıdakiler
» Joanne Harris
-----------------------------------------------------------
Kitap Adı :: 16.50 Treni
Orjinal Adı :: 4.50 from Paddington
Yazarı :: Agatha Christie
Türü :: Klasik Polisiye Romanlar
Çevirmen :: Çiğdem Öztekin
Kitap Hakkında
Sıradan bir günde, her şeyin olması gerektiği gibi olduğu bir anda inanılmaz bir olay yaşanır.
Yan yana gelen iki trende ancak korku filmlerinde rastlanacak türden bir cinayet vakası yaşanmaktadır. Ve tüm bunların tek tanığı bir kadındır.
Elspeth çaresizlik içinde baktığı vagonun penceresinden bir adamın bir kadının boğazını hunharca sıktığını görür. Zavallı kadının bir süre sonra cansız bedeni yere yığılır ve o anda tren hareket eder.
Bu düğümü çözebilecek tek kişi Jane Marple’dan başkası değildir. Ve belki de Elspeth’e inanacak tek kişi... Çünkü ortada ne şüpheli, ne başka tanık, ne de ceset vardır.
Selam,
bende son 5 yıldır kişisel Gelişim kitaplarını yoğun okuyorum. Doğan Cüceloğlu'nun bahsettiğiniz kitabı harika bence herkes okumalı, ondan sonra benım nacizane tavsiyem "5 Sevgi Dili", "Çocuklar için 5 sevgi dili", "Kişiliğinizi tanıyın" ve şuan okumaya başladığım "İnsanları okumak" isimli kitaplar. ben bu kitapları okuduktan sonra kişisel anlamda değişimler yakaladığımı hem iş hemde özel hayatımda kullanebildiğim bilgilere sahip oldum.
bol okumalı günler dilerim,
Nazan
Cengiz Aytmatovun kitaplarını beğendiğiniz için çok sevindim.Ben de onun hayranıyım.Kendim de Kırgızistanlıyım. Bu bana gurur verici olay.Kırgız yazarının kitaplarının Türkiyede beğinilmesi.Ama şunu fark ettim çevirildiği zaman kitaplar çok inceliyor ve bazı anlatılmak istenenler üstü kapalı kalyorlar...:+))
Simyacı da çok güzel kitap.Ayrıca Babam öldüğünde ağlamadım,Kalbinin Götürdüğü Yere Git ve Adı AYLİN kitaplarını tavsiye dederim
İyi Günler.