sahende yazdı:
shushu yazdı:
”BAŞKA BİR SİTEDEN ALINTIDIR” daniel oceanicflight 815 enkazının görüntülerini izlerken aglıyordu ve sebebi sorulduğunda bilmiyorum dedi. nedeni şimdi anlaşıldı danielin hafıza problemi var. jack helikopterden düşen kutuda gaz maskeleri bulunca danielin verdiği yanıtta jacki atlatmak için değil gerçekten hatırlamadığı içindi. iskambil kartlarıyla da bu problemi cozmek için egzersiz yapıyorlardı. naominin bu sezonun 2. bölümünde zenci abaddonla konusması da buna isaret ediyor “takıma bak : bir ghostbuster(hayalet avcısı), sarhoş bir pilot, bir antropolojist ve bir headcase(kafadan kontak) bunlara bakıcılık mı yapacagım” falan dedi.
bu kişilerin seçilmeside tesaduf değil miles jacopla konuşabilsin diye gonderıldi bence. danielde iyi bir fizikçi olmasının yanı sıra hafızası black smoke(kara duman) tarafından okunamasın diye yollandı. okunamaz çünkü çünkü adamın hafızası yok. pilotun secılme nedeni ise 1- iyi bir pilot olması
2- suyun altındaki enkazın 815 ucagına aıt olmadıgını anladıgından ve bunu sagda solda dile getirmesin diye gercek dunyadan uzaklaştırdılar. birde asıl uçakta olması gereken pilot oymuş. desmondun keşişi ve ona yüzük satan kadının soylediği bir şey vardı kader eninde sonunda olur gibisinden yani o adamın o adada olması gerekiyordu.
çok mantılı değil bu yazılanlar.
tabi başkalarının yorumu bu.
profesöerin burada olma sebebi, zaten zaman atlaması ya da zamanda yolculuğu bulmuş olmasıdır.
zamanda yolculuğun etkisi olarak hafızası kuvvetli değil ancak elindeki not defterinden herşeyi anlayabiliyor nasıl mı, geleceğe gidiyor ve not alıyor, geçmişte yeiri geldiğinde not defterine bakıp olayı şekillendiriyor.
adaya gelen herkezin bir görevi ve gelme sebebi var.
hepsi birbirisi ile bağlantılı daha önceden planlanmış gelmeleri bu kişilein tıpkı uçaktaki kişiler gibi.
yani tesadife dayalı değil planlanmış şeyler.
ben'in dediği gibi herzaman bir planım vardır benim.
herşey planlı programlı.
pilot neden uçakta olması gerekirken değildi acaba düşündünüz mü.
pilot geçmişe gidebiliyormuydu tabi ki gidebiliyordu , gittiği için adaya geldiğinde ve gittiğinde etkilenmedi. o yüzden uçağı o gün o kullanmadı, başına gelecekleri biliyordu pilotun.
miles ve diğer arkeolog oda geçmiş ve geleceğe gidiyordu, neden etkilenmediler.
arkeolog zaten dharmayı arıyordu kutup ayısını bulduğunda tasmasını kontrol etti hemen.