21. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1119202122233171121 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 201 ile 210 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Biz de bugün başlayanlardanız...

Saat 09:00 da okuldaydık, öğretmenimizi zaten önceden seçtiğimiz için biliyorduk ama sınıfımızı bilmiyorduk, onu da sabah listeden gördük 1-A olmuşuz...

Anasınıfından 4 arkadaş aynı sınıftalar 4'ü de çok sevindi birbirlerini görünce, biz veliler de tabi...

Öğretmenimiz sevimli, cana yakın, sıcak ve ilgili... Efe sevdi, ben de pozitif elektrik aldım...

Önce yoklama yapıldı, tanışma faslı oldu... Sonra veliler çıktı "çocuklarımla başbaşa kalmak istiyorum" dedi öğretmen... Sınıfta 1-2 çocuk ağladı biraz geçen yıl anasınıfına gitmemişler, annelerinden ilk kez ayrılıyorlar... Diğerleri de etkilendi biraz, başka ağlayan olmadı ama Efe gizlice bana "koridorda bekle" dedi, diğerlerinin de gözleri hep anne-babalarındaydı... Geçecek tabi bunlar zamanla...

Enteresan olan şu ki, devlet okulu olmasına rağmen şu anki mevcudumuz 14... Muhakkak sayıda artış olacaktır elbette ama en fazla 10 kişi gelse 24 olur ancak... Kaldı ki 30 ' a bile razıyım... Bize ilk çıkan okulda sınıflar en az 50 kişiymiş...

Sıralarımız tek kişilik, bu da bence çok hoş...

Sabahçı olmak istiyorduk aslında ama 5 yıl boyunca öğlenci olacaklarmış... 6, 7 ve 8. sınıflar dershaneye gidiyorlar diye bu karar alındı diye duymuştum ama asıl sebep küçüklerle büyüklerin aynı devrede olmamasını sağlamakmış... Küçükler büyüklerden çok etkileniyor, aynı kantin ve aynı WC yi aynı anda kullanmaları sakıncalı oluyormuş, teneffüslerde büyükler küçükleri itip-kakıyormuş... Bu da çok hoşuma giden bir uygulama oldu...

Formamız geçen yılın aynısı, onda sorunumz yok...

Kitaplarımızı da okuldan veriyorlar, yarın teslim edecekler...

Servisimiz de aynı, buna da sevindim... 24'ünden itibaren servisle gidip-gelecek Efe...

Yeğenim de anasınıfına, Efe'nin geçen yılki öğretmenine başladı... Efe'yle yanyana sınıfları...

Yani şimdilik herşey güzel ve yolunda... İnşallah böyle devam eder...

Tüm miniklere ve velilere önce sağlıklı, sonra da başarılı bir yıl diliyorum...

Bu arada Şato'yu merak ediyorum şiddetle acaba O halledebildi mi okul sorununu, bilen var mı????

2. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

İlk gün heyecanını çalışıp kızıyla yaşayamayan anne olarak,
    kızımla telefondan öğrendiklerim.

- Okul giysisini almışlar, çok beğenmiş.
    - Öğretmeni erkek istiyordu, bayan çıkmış, üzülmemiş sevmiş'öğretmenimiz yaşlı anne' dedi.
    - şimdilik 10-12 arası okulda olacaklarmış.
    - Aynı servise düşmüş.
    - anaokulundan tanıdık 2 çocukla yanı sınıftaymış.
    - Kitap vs. hakkında detay akşam öğrenirim.

Tek bir şeye kafam takıldı.En arka sıranın bir önünde oturuyormuş, inşallah öğretmen boy durumuna göre tekrar düzenler.

Öğretmenle gelecek hafta tanışmayı düşünüyorum.

Ülkercim ,14 kişilik sınıf olması harika )

keşke bizimki de 12-14 olsa diyorum hep .

Karacakaya ,şimdilik oturdukları yerler geçicidir bence .

Sık sık yerlerinin değiştirir öğretmen..ama sen yinede bir fırsat bulup ugrayabilsen okula .konusurdun öğretmeniyle.yuada cantasında not ta gönderebilirsin.

şatonun Selin noldu ? bir gelişme var mı ? başladımı okula?yavrucuk

begonvil yazdı:

şatonun Selin noldu ? bir gelişme var mı ? başladımı okula?yavrucuk
    Selin'in durumu yarın belli olacakmış... Müdür "Salı günü gel" demiş Şato'ya...

Heyecan ve gerginlik devam ediyor Şato'da... Ama ben herşeyin yoluna gireceğine yürekten inanıyorum ve dua ediyorum...

Yarın güzel haberler almayı umuyorum Şato'dan...

Bugün 9.00 da okuldaydık.Müdür tek tek isimleri söyleyip çocuklar sınıflarına gönderildi.Canımın sıkıldığı nokta okulda tören yapılmamasıydı.İstiklal Marşının okunmasını beklemiştim. Diğer okullarda böylemiydi bilmiyorum.

Biz 1-A da istediğimiz öğretmendeyiz.sınıfımız 37 kişi.Çoğunluğu kız öğrenci.Bir erkek öğrenci ağladı.Alp,dikkatlice öğretmenini dinliyordu. 3 ders yapıldı. Öğretmenleri çocukları okulu gezdirmiş.Çocuklar okulu gezerkende velileride ayrı bir sınıfa aldılar.

Bize de eğitim verdiler.Rehber öğretmen Okul fobisini anlattı.

12.10 da çocukları yemekhaneye götürdüler.Önce onları masaya oturttular. daha sonra görevliler yemekleri dağıttılar.tabii ben ve birkaç veli bu konuda yardımcı olduk.Yemeğini yiyen çocuğu öğretmen eve gönderdi...

Ama çocuklar öyle komiktiki yemekhanede annesini gören ben bu yemeği yemem diye bağırırken öğretmenimiz Artık anne baba yok burda anneniz babanızda benim diye uyardı çocukları.

Alp, okuldan çıkınca sitedeki arkadaşıyla sinemaya götürdük.
    Eve geldik. Bugün öyle yorulmuşki saat 7 de uyudu.

bizimde bugün eve ilk ödevimiz geldi.
    geçen seneden alışık oldugumuz dag şeklinde iki sayfa çizgi çalışması.,ben eve saat18.00 gibi geldim.eve geldigimde selin hanımın ödevi daha çantadaydı.ne o beni beklemiş hanfendi.
    ilk fırçayı yedi benden.bu senin sorumlulugun ben daha geç gelebilirdim,bu senin yapabilecegin bir ödevdi dedim.
    yapması 5 dk.sürmedi.tabii bazı yerlerde cıvımış.bişey demedim daha ilk günler diye...

savaşların, sınırların, sınıfların olmadığı hayal ülkesinden

mini mini birler ve onların heyecanlı annecikleri
    başarılar diliyorum miniciklerinize
    ne güzel bir forum oldu burası
    bakmadan geçemiyorum gün içinde

1.sınıfın ilk günleri anılarınız ne kadar keyifli olmuş arkadaşlar
    Ben kendi yazdıklarımı print alıp ,klasorde saklıyorum .Yıllar sonra oğlumla birlikte okuruz

Listede adı yazılı diger cocuklarımızn ilk günleri nasıl geçti ???

-Ege(e-ege)

-Nilsu ve Orhan(Gülşenin çocukları)

-Erdem ve Kerem (Perke-Işılın çocukları)

-İlayda(japonbebek)

-Bartu(suu)

-Kelebek(yoma)

-Simay(Dsimay)

-Can(lovely)

-Tibet (shadow)

-Zehra(Karacakaya)

-Alev (RÜyA)

-Ceren (Subbota)

-Defne Maya (De Maya)

-Selin(Şato)

-Tuna Caglayan (Tontino)

-Tılsım (Plntzn)

-Selin (Selinka2003)

-Tarık Emre(Sitare)

-Eylül (Eyselim)

-Melis (nilgün-melis)

-Elif Sude(sudef78)

-Nil (banuvenil)

-Ata(atabatu)

-Şan Meriç(smg)

-Nisa(angelgreen)

-Arda(anıl arda)

-Ezgi (hilalgüngör)

-Kerem(erkmen)

-Göktuğ(yasemin-bas)

-Cenk(esra-cenk)

-Mehmet Ercan(m-ercan)

-Erdem(fatma erdem)

-Ülker(efenin annesi)

-Efe(efenin annesi)

-Cansu(cansuzeynep)

9. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Bende birinci sınıf annesiyim
    Kızım Beyza dün başladı okula
    Zaten haftalardır çok heyecanlı sorup duruyordu okulum ne zaman açılacak diye
    Neyse dün babasıyla beraber götürdük
    Anasınıfından bazı arkadaşlarını da görünce daha çok mutlu oldu
    Dün sınıfımız ve öğretmenimiz belli oldu çok mutlu olduk hepimiz
    Bizim istediğimiz öğretmen vardı ona çıktı kurayı okul yönetimi kendi belirlemiş
    1. sınıflar 2 şube olmuş benim kızım 1-A idi ama diğer sınıfın öğretmeni belli değildi daha yeni gelecekmiş
    Diğer öğrenci velileri itiraz ettiler bu duruma (haklı olarak)
    Ve bugün korktuğum başıma geldi dünkü sınıflar iptal edilmiş ve bugün yeniden kura çekilmiş okulda veliler tarafından :-x
    Kızımı ben ve eşim götürememiştik bugün
    komşuma rica ettim onun kızıyla aynı sınıfa düşmüşlerdi zaten onlarla gittiği için kurayı kızım çekmiş ve maalesef öğretmeni olmayan sınıfa düşmüş(((((
    Şimdi napalım biz bu durumda
    Bekleyelimmi hayırlısı böyledir gelecek öğretmende iyidir deyip yoksa bişeyler yapmaya çalışalım mı?
    Ne dersiniz arkadaşlar? Kararsız kaldım

yeni eğitim yılı hayırlı olsun Beyza'nın .

ne diyecegimi bilemedim

Nasıl bir iştir bu ,okul açılıyor ve ortada öğretmen yok.

üstelik 1.sınıf cocugu bunlar daha..

son dk ya mı kalmalı bu işler..önceden tüm hazırlıkların yapılmış olamsı ,sınıfların belirlenmiş ,öğretmenlerin hazır olmuş olması gerekirdi .

Dilerim çocuklar biran önce öğretmenlerine kavusur

beyza03 yazdı:
    Bende birinci sınıf annesiyim
    Kızım Beyza dün başladı okula
    Zaten haftalardır çok heyecanlı sorup duruyordu okulum ne zaman açılacak diye
    Neyse dün babasıyla beraber götürdük
    Anasınıfından bazı arkadaşlarını da görünce daha çok mutlu oldu
    Dün sınıfımız ve öğretmenimiz belli oldu çok mutlu olduk hepimiz
    Bizim istediğimiz öğretmen vardı ona çıktı kurayı okul yönetimi kendi belirlemiş
    1. sınıflar 2 şube olmuş benim kızım 1-A idi ama diğer sınıfın öğretmeni belli değildi daha yeni gelecekmiş
    Diğer öğrenci velileri itiraz ettiler bu duruma (haklı olarak)
    Ve bugün korktuğum başıma geldi dünkü sınıflar iptal edilmiş ve bugün yeniden kura çekilmiş okulda veliler tarafından :-x
    Kızımı ben ve eşim götürememiştik bugün
    komşuma rica ettim onun kızıyla aynı sınıfa düşmüşlerdi zaten onlarla gittiği için kurayı kızım çekmiş ve maalesef öğretmeni olmayan sınıfa düşmüş(((((
    Şimdi napalım biz bu durumda
    Bekleyelimmi hayırlısı böyledir gelecek öğretmende iyidir deyip yoksa bişeyler yapmaya çalışalım mı?
    Ne dersiniz arkadaşlar? Kararsız kaldım