20. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1018192021223070120 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 191 ile 200 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

bizde şaka maka 10 günü devirdik ilkokullu olarak.
    daha hala ilkokullu oldugumuzu anlamadık.,
    hele bir dersler tam başlasında bakalım neler olucak.
    herkes 1.sınıfla ilgili gözümü korkutuyor.ben ve selin nedense çok rahatız.
    bizimki okula gidemiycek diye aklı çıkıyor.
    ögretmen silgi kullanmalarını yasaklamış.
    bu hafta a harfinin ülkesine gidicez anne birde onların çocuklaı varmış dedi.
    pek bir hevesli...
    hepsi mutlu olsun,çoşkularını hiç kaybetmesinler........
    yarın okulu başlıycak olanlara başarılar...
    güzel paylaşımlar.......

Re: YARIN MİNİKLERİN HAYATINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

alpdilara yazdı:
    Bugün Marks Spencere okul pantolonu almya gittiğimde beden kalmamıs; daha doğrusu gri pantolon kalmamış.İyi ki geçen hafta 1 tane pantolon almışız.Ayakkabısını ordan bulabildik.
    Alp,nasıl mutlu keyifli alışverişte anlatamam size....

Saçını kestirdik,okul çantamızı hazırladık.Eve gelince banyosunu yaptı.
    Sütünü içti Ben ten bardağıyla keyifle....
    Saat 9 da yattı.

Beni de heyecan sardı bakalım.Sabah neler olucak....

Allah bütün çocuklarımıza zihin açıklığı versin....
    Alp'i gözümde canlandırdım okurken .
    Tahmin edebiliyorum ne kadar keyifli oldugunu

Mutlu ,neşeli, pozitif bir çocuk Alp

e_ege yazdı:
    5 dakika önce uyudu Ege'de, yani 22,25 'te
    Yanıma yat anne dedi,biraz sonra su istedi, sonra tuvalete gitti, masal anlatmamı istedi
    En sonunda uyudu, çok heyecanlı ve birazda stresliydi gün boyunca

Sabah 8.45'te okulda olacağız, anne baba ve Ege olarak
    Bütün velilere kolaylıklar, çocuklarımızada başarılı bir yıl diliyorum
    Mert'te dün bayagı zorlandı uyumakta.
    Cumartesi akşamı bir arkadasımızda yemeğe davetliydik .
    E orda da cocuklar vardı..O çocukların daha okulu acılmadıgı icin ,erken yatmıyorlardı ve kudrdular .Mertin uyku düzeni alt üst oldu.Pazar günü çok zorlandı .

21.30 da yattı.

Uykusunu alamadan okula gittigi için bu sabah keyifsizdi .

Arada pantolon bulamadığından bahsedenler olmuş. LC Waikiki'de her yaşa göre okul pantolonları var. Lacivert ve gri..

selinka2003 yazdı:

bizde şaka maka 10 günü devirdik ilkokullu olarak.
    daha hala ilkokullu oldugumuzu anlamadık.,
    hele bir dersler tam başlasında bakalım neler olucak.
    ......
    bİZDE İLK HAFTAYI TAMAMLADIK ..

şİMdi bu hafta ödevler gelmeye başlayacak ..

Bizimkiler okuma yazma bilerek başladıkları icin ,ödevlerimiz farklı olucak ..Hızlandırma çalışmaları yapıyorlar, ilk hafta üstten hızlıca bir tekrar yaptılar harfleri ..

Yeni başlayanlar ;

-E-L-A-T ( elat) harfleriyle başlayacaklar çalışmalara .
    Ondan A ların ülkesine gidecegiz demiştir Selin

A ların ülkesinde Ela ve Ata ile tanışacaklar .

"Ela ile Ata elele " dolaşacaklar ))

Veli toplatısında "15 günde bir bilmemne ödevi gelicek" dediler. o bilmemnenin ne oldugunu kacırdım ,o arada kagıda birşeyler yazıyordum.Ama günlük gelen ödevlerden değil sanırım.performans ödevi gibi birşey dedi.
    O arada birden tansiyon yükseldi bende hemen atladım ,

-Ödevler çocugun yapabilecegi türden değil mi ? Anne -baba oturup ödev yapmasın ..Ben ödev yapmam Elif hanım bilesiniz dedim

-Eeee şey (mırın kırın ) ,genelde çocugun yapabileceği türden şeyler.Ama Sizlerde sadece kırtasiye malzemesi temini ,yapıştırma işlemleri vs gibi konularda yardım edersiniz demesin mi .

Hmmm anlaşıldı..kısacası 15 günde bir ,ailece işi gücü bırakıp performans ödevi yapmaya başlacayacagız gibi görünüyor :-x

Pazar günü okula gittik ,mertin dolabını düzenledik .Yedeklerini değiştirdik ...Resim ve Müzik dersini yaptıkları sınıflara girdik ...Müzik dersini yaptıkları koridorlarda , kulaklıklar koymuşlar ve klasik müzik üstatlarının eserleri,ensturman tanıtımları vs dinleyebiliyorlar teneffuslerde vs .(hani carrefour vs gibi yerlerde cd tanıtımı yapılan kulaklıklardan)

bizde geçensene Performans ödevi yaptık kızımla , ama daha çok ben yaptım yani ... Ne anlamı varsa ..

Cumartesi toplantıya gittik.
    Babası da geldi.

Tüm çocukların velilerinden duyduğum kadarıyla tenefslerin çok kısa olmasından şikayetçi çocuklar.

10 dak.tenefüste çişe mi gidecekler,su mu içecekler,oyun mu oynayacaklar?

Girip çıkmaları derken tenefüs diye birşey kalmıyor çocuklara.

Bu hafta çok sıkılmış bizimki.
    Okuma yazma öğrendikleri için olsa gerek tekrar alıştırmalarını bile söylene söylene yapmış.

Ödevlere başlanacak bu hafta ama bizimki anaokulunda da hiç sevmezdi ev ödevlerini.Bakalım nasıl olacak?

Umarım bu haftadan itibaren alışır.

Okulun sıkı olmasından yana endişeliydim zaten.İnşallah korktuğum gibi olmaz.

Sizinkilerin nasılmış ders saatleri.Mızıldanan var mı aranızda benimki gibi?

bugün başladık okulumuza..

ikimizde de bir heyecan, bir heyecan, ağzımız kulaklarımızdaydı..

sabah 8 de kalktık, kahvaltımızı yaptık ve okulumuza gittik, saat 8:30 du.. 9 a kadar veliler toplandı, velilerle sohbet ettik yarım saat..

sonra sınıflarımız ve öğretmenlerimniz belli oldu...

ben sabahcı olmasını istiyordum, çok şükür sabahcı oldu, öğretmenimiz de çok tatlı bir bayan, çok ilgili, güler yüzlü ve sevecen..

çocuklarla tanıştılar, şarkı söylediler, oyun oynadılar, park oyuncaklarında aynattı biraz, bende resimlerini çektim tabii..

yarın da alışma süresi olduğu için; bir oyuncak, top, oyun hamuru, resim kağıdı, boya kalemleri istedi öğretmenimiz..

bakalım ilk günü bu şekilde geçirdik, yarına da hayırlısı artık..

eve gelip şimdiden çantamızı hazırladık..

çok heyecanlı, çok..

tüm öğrencilere başarılar diliyorum..

bugün başladık. bu hafta yarım gün ders görecekler 12,30 da okuldan ayrıldık

sabah 9 da okuldaydık, hoşgeldiniz partisi yapıldı, kuru pasta vs. ikramlarıyla.. dosyalar dağıtıldı içinde ders proğramları ve diğer bilgiler ayrıca mini bir kitapçık vardı velilere hazırlanmış.

müdür konuşma yaptı, öğretmenler kürsüye yaklaştılar ve çocukların tek tek isimleri okunarak öğretmenlerin yanına konuldu. o an hangi sınıf ve öğretmende olduğumuzu öğrendik.

pozitif elektrik almam çok önemliydi öğretmenden. 1-A sınıf öğretmeni çok dominant 1-B öğretmeni ise tam anaç bir görüntü sergiliyordu.. 1-B olur desinler çok istedim neyse ki 1-B dediler

okula ilk başlama hatıra köşesinde resimler çektirdik sonra çıkışta panoya astıklarını gördük

sınıflara çıkartıldı çocuklar.. sıralar nasıl anlatsam yaw yarım arı kolonisi şeklindeydi. anladınız mı

20 kişilik sınıftı ve tam 20 kişi vardı.

biz velileri de sınıfa aldılar. çocuklar oturdu biz kapının orada ayakta dikildik, öğretmen kalabilirsiniz sizin de heyecanlarınız yatışsın dedi

yaka kartları dağıtıldı, pasta kesildi ve ikram edildi. sonra sırayla tüm branş öğretmenleri konuştu ve tanıştık..

yemin ediyorum tüm çocuklar zehir gibi akıllı. nasıl bilmiş cevaplar veriyorlar nasıl oturaklılar şaştık kaldık hüseyinle

öğretmenimize bayıldım da bayıldım. bittim de bittim. tam anaç bir görüntüsü var. iki tane oğlu var üniversiteyi bitirmişler, eşi matematik öğretmeniymiş, 31 yıllık öğretmenmiş son 6 yılı bu okulda geçmiş..

sizlerden rica ediyorum çocuklarımı yormayın, ders çalıştırmanızı da istemiyorum ders çalıştırma işi bende. size dinlenmeleri için gönderiyorum dedi. benim ağzım kulaklarımdaydı tabi hep öyle eğitim sistemini savunmuştum. eğitim okulda olmalı ödev mödev olmamalı demiştim. tabi ödev yok demedi ama bu söylediği sistemin ödev ağırlıklı olmayacağı yönünde fikir verdi bana

Atatürkçü bir okul. zaten yakın olması dışında ikinci tercihim Atatürkçü ve laik eğitim vermesiydi.. her tarafta Atatürk temaları görmek ayrıca hoşuma gitti

kırtasiye malzemelerini almamıştım onlarıda aldım. akşama kaplayacak her bi şeyi sonra da okuldaki dolaplarına yerleştirilecek.

bu arada beden öğretmeni nilsuyu görür görmez kollarını falan mıncırdı, tam dişinize göre sanırım dedim evet dedi nilsu biraz yapılı bir kız tam sporcu fiziğine sahip.. voleybol yada basketbola mutlaka girmeli dediler zaten öyle düşünüyorum kendiside isterse dedim.

ilk günümüz böyle geçti. tüm çocuklarımıza hayırlı olsun tekrardan

okul çıkışında da nilsudan bozuk yedik hayretbirşey mişiz ne diye beklemişiz o çocukmuymuş durabilirmiş pekala