radyah yazdı:
merhaba oğlunuz kardeşini tabiki kıskanıyor.eğer kıskanmazsa üzülün çünkü normal olan kıskanması.benim 17 yaşındaki oğlum bile kardeşlerini kıskanıyor.size bir önerim olacak eğer ufaklığı birine bırakma şansınız varsa arada sırada sadece büyük oğlunuzla vakit geçirin örneğin sevebileceği bir filme gidin yada neden hoşlanıyorsa onu yapın ama o zaman sadece ona özel olsun.ayrıca kıskanıyorsada bunu doğal karşılayın sakın ''aaaa ne ayıp o senin kardeşin hiç kıskanırmı insan kardeşini''gibi sözler söylemeyin.çünkü kıskançlıkta diğer duygularımız gibi mutluluk ,hüzün,neşe gibi yani onuda özgürce yaşamalıyız.bırakın duygularını bastırmasın.ama bu arada kardeşine zarar verecek boyuta gelmesine de izin vermeyin.biraz karışık bir yazı oldu ama kusura bakmayın lütfen.benim kardeşimle aramda3,5 yaş var deli gibi kıskanırdım kardeşimi ve ne yazıkki annemler benim bu duyguma hiç saygı göstermemişlerdi.kıskanma hakkımı bile elimden almışlardı bende uzun yıllar kardeşime öfkeli yaklaşmıştım.çok şükür artık kendimle ve kardeşimle barıştım.şimdi düşünüyorumda kıskanmamı doğal karşılasalardı ben kardeşimle ve kendimle belkide hiç küs olmayacaktım.sevgiyle kalın
birgulgulseven yazdı:
Kıskanıyor diyemem ama kardeşi dünyaya geldiğinden beri yani 1 aydır çok mutsuz.İştahı kesildi sürekli odasına kapanıp kağıt karalıyor.Yuva öğretmeninin bile dikkatini çekmiş oğlunuz çok içine kapanık dedi.Aslında çok yaramaz çok neşeliydi şimdiyse çok durgun ve çok huysuz bende çaresiz kalıyorum ne yapabilirim
Birde bugün bana senden nefret ediyorum git başımdan diye bağırdı odasına girince neden oğlum dedim işte dedi
Aslında sevmiyorum karamsarlıklarımı paylaşmayı ama çaresiz kaldım
evet çok haklısın ya sağol tavsiyelerin için kesin kıskandığı için değişti oğlum bukadar