Oğlum daha 2 aylık bebekken işe dönmüştüm .
Ogünlerde işim herşeyden önde geliyordu .Çocugumu emzirirken bile ,kafamdan müşteriler..hedefler..krediler..kredi kartları geciyordu ..
" ahmet beyin konut kredisi pazartesi mutlaka onaylanmalı"
" salı günü bilmemne şirketinin maaş ödemelerini sonuclandırmalıyım"
"kredi kartı hedeflerine agırlık vermeli" vs gibi şeyler düşünüyordum sürekli.
Banka bütün enerjimi ,canımı ,ruhumu alıyordu ..Oğlum daha bebekti ve onun varlıgının pek farkında değildim ..emzir ,altını değiştir yatır şekşinde bir ruitn vardi ..
Bebek büyümeye başlayıp ,hayatımıza iyice girmeye baslayınca ona baglanmaya basladım ..Bankada her an ,her sn onu dusunmeye başladım .Yeri geliyor eve aksam 9 da falan geldigimde oluyordu ..eve gliyorum ki oglum coktaan uyumus ..sabahın köründe uyanıp yollara düştügümde,bebegim yine uykuda oluyordu ..yani haftanın 5 günü cocugumu göremeden geciyordu ..
hafta sonları ,eğitim-toplantı oluyordu sık sık ..yani bir ayın neredeyse 2 hafta sonunu oglumla gecirebiliyorum
2 yaşına kadar böyle devam etti bu durum ..
sonra birgün dedimki " banka oglumdan dahamı degerli ? " bütün enerjimi ,canımı ,ruhumu bankaya veriyorum ..yatarken bile işleri ,dosyaları düşünüyorum ..oğlum büyüyor ..anneyi hic goremeden hemde ..onun en güzel günlerinin tadını cıkaramıyorum ..
"önemli olan kaliteli zaman" lafi hikaye bence .. calisan insanin kendinin avutması durumu ..yetermi el kadar cocuga anneyle 1-2 saat gecirmek ..üstelik kazancımın neredeyse yarısını bakıcıya vermek zorunda kalıcaktım ...
"bakıcı sevgisiyle anne sevigisi hic bir olurmu " dedim kendime
işimi bıraktım .. enerjimi ,ruhumu ,canımı evime ,cocuguma kocama ,kendime ,aileme ayırmaya başladım..
bir medikal firmaya ortak oldum ( bir ara orada aktif calısmayı denedim ..ama oglumun hasreti daha öne gecti )..oglum biraz daha büyüyünce tekrar aktif calişabilirim istersem orada ..
bağkurum var..özel sigortalarım var.. e kendime ait gelirimde var.. neden elalemin bankasına canımı vereyimki dedim ..
şimdi çok mutluyum..oglum anne sevgisiyle büyüdü
herşeyi artısıyla ,eksisiyle oturup düşünmeli...öncelikler belirlenmeli..ona göre karar verilmeli diyorum ben