ben bile hazırlıyorum 1,5 yaşındaki ikizlerim için. kreşe gidiyorlar onlara 5 çeşit kahvaltılık haftalık gönderiyorum. kreş listesinde eğer o gün çorba yoksa çorba koyuyorumayrıca ara öğünler için meyve, yoğurt, puding gibi şeyler yolluyorum.
ben bile hazırlıyorum 1,5 yaşındaki ikizlerim için. kreşe gidiyorlar onlara 5 çeşit kahvaltılık haftalık gönderiyorum. kreş listesinde eğer o gün çorba yoksa çorba koyuyorumayrıca ara öğünler için meyve, yoğurt, puding gibi şeyler yolluyorum.
okulunuz cok dogru bir karar almis bencehalime&beyza yazdı:
Biz hazırlıyoruz.
haftalık listemiz var.. her öğrenci aynı şeyleri getiriyor..
oteki turlu ,cocuklar birbirinin cantasinda gordugunden cani cekmezmi ?
genelde cocuklar baskasinda gordugunu ister ..
anne -babasi bosanmis bir tanidigimizin ,ilkokula giden cocugu var .maddi durumlari cook ama cok kotu ..anne calisiyor ,cocuga anneannesi hazirliyor o cantadan ..
genelde , recel-ekmek koyuyor . cocuk hic dokunmuyor cantasina .oyle geri geliyordu recel-ekmekler .
birgun anneannesine ;
-pelinin annesi hep sigara boregi ve ve meyvesuyu koyuyor ..siz bana guzel seyler koymuyorsunuz demis
1. sınıfa gidiyor kızım.
Karar alındı. Kimse çocuğa para vermeyecek.
O yüzden evde beslenme çantası hazırlıyorum.
haklisin demet,durumlari iyi bile olsa insanlarin canlari ceker cocuk bunlar.
gerci bi yandan ozendiricide oluyor.
ornegin emre krem peynir agzina surmezdi arkadaslarin gorerek yemeye basladi
ama bir yandanda bazen sikayet geliyor emreden "arkadaslarim benim yemegimi almak istedi" diye buda uzucu oluyor benim icin.
Öğlen yemeği okuldan. Ama ara öğünlerini isteyen okuldan isteyen evden getiriyor. Bizimkisi okuldan verilen sütleri sevmediği için evden veriyoruz. Ama okulun listesine sadık kalarak. Yani o gün süt diyorsa süt, meyva diyorsa meyva. Ufak farklılıklar oluyor ama genelinde aynı şeyler oluyor.
hazirliyorum...
bazen esime de hazirliyorum ama genelde Jimmy icin ugrasirim..
aslinda okulda sicak yemek de cikiyor ama Jimmy'nin yasitlari evden getirdigi icin o da arkadaslari ile olmak istiyor, farkli bolumlerde yeniyor cunku, sicak yemek icin kantin var ama dediim gibi Jimmy istemiyor..illa ki sandvic yiyecekmis...ara ogunler icin meyve veya kek vb koyuyoruz...sanvicleri icin sandvic kabi var onlara koyuyorum...
HAZIRLIYORUM.BİZİMDE LİSTEMİZ VAR.HERKES AYNI ŞEYİ KOYUYOR.
Hahahaha ,demek kaplumbaga yemegi.Cok guzel.Eb®u yazdı:
Hergun hazirliyorum.
Okulda yemek cikmiyor, lunchbox gidiyor okula... Ama liste yok, her aile kafasina gore hazirliyor.
Bu da bazen, ama anneeee, Fatima donut getiriyor, ben de istiyorum, kablumbaga yemegi koyma ekmegime gibi feryatlara sebep olmuyor degil.
Not: kaplumbaga yemegi dedigi de, ekmek arasina koydugum yesil salata yapragi oluyor
haftanin 4 gunu evden hazırlıyoruz.
cuma günü toplu beslenme günü .
beslenme sayesınde oglum peynir yemeye basladi.
Aklıma bir varoş öğretmeni arkadaşın anlattığı bir anısı geldi...
Beslenme saatinde yumurta yiyen çocukları cam kenarlarına oturturmuş!...