2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: bir doktora sordugum soru sizede soruorum..

yer elmam benim sana laf edermiiiiim hiiicccc
    haklisin

benim de 5-8 yaşlarında 2erkek.bağrışma olduğunda hiç müdahale etmiyorum o an ikisini tek vücut görüp kendi hislerimden bahsediyorum.durum neden böyle falan diye sorguluyorum...ikisi aynı anda birbirinin üstüne atmaya başlıyolar,bi daha üzgün havamı tattırıyorum onlarave problemi lütfen aranızda anlaşın ve gelip bana anlatın diyorum..konu dağılıyo.,bu sefer kuzu gibi anlaşıp geliolar anlatıyolar hemen bir oyunla tatlıya bağlamakta bana kalıyo.....

Kardeş kavgaları kaçınılmaz.
    Okuduğum bir kitapta çok büyük bir fiziksel zarar olmadığı sürece kardeşlerin arasına girilmemesi gerektiği yazıyordu.İkisinden biri şikayet için geldiğinde 'bu sizin probleminiz, kendi aranıda halletmelisiniz' demek gerekiyormuş.Çözümü onlara bırakmak en doğrusu!

Bir de en önemlisi taraf tutmamak.Ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama denemekte yarar vardır.

evette 5 yasindaki 3 vasindakine yumruu cakinca kendiniz cozun diemiosun salya sumuk gelen kucuge

eyke yazdı:
    evette 5 yasindaki 3 vasindakine yumruu cakinca kendiniz cozun diemiosun salya sumuk gelen kucuge
    Daha beteri bende var merak etme.2.5 yaş ve 10 aylık

Ne kadar uygulanabilir bilemiyorum, sadece denemekte yarar var demiştim zaten))

ilk zamanlar bnde ayni dertten muzdariptim fakat sonra cözümü buldum
    birakiyorsunuz kavgaya devam ediyorlar
    ben müdahale etmeyincede kendiliginden barisip olanlari unutuyorlar çünkü müdahale onlari daha çok azdiriyor bence cünkü ceza verdigim ilk zamanlarda cezalar hic bir ise yaramiyor ben sinirlenip üzüldugumle kaliyordum simdi ise sikayet bile duymuyorum

arkadaslar belki kucuk 4 buuk 6 falan olsa olabilirde
    2.5 yasinda olunca kucuk pek birak vursun kirsin barisirlar olmuo

genede dediiniz dooru ben ceza veriorum ali git odana
    omer pesinden gidio
    olm diorum simdi agladin demin vurdu sana ali
    annamio
    berber cezaya cikip odada oynuolar soora gene kavga

yahu, teoriyi cok iyi biliyoz da is yasamaya geldi mi cir cir bagiriyoruz cocuklara.
    onlara bagirmayin diyorum ama beni taklit ediyorlar cogunlukla, goruyorum. o zaman kendine kiz kizim diyorum!soguk kanli yaklasiyorum olaya. hep beraber oz elestiri yapmaya calisiyoruz.

bazen nasil imreniyom tek cocuklulara, medeni medeni anlasip gidiyolar anne-cocuk(gibi geliyo karsidan )

tek tek olunca biz de oyleyiz ama ikisi bir arada tam bir felaket! illaki biri, ozellikle ozge, her lafin icinde bizde.
    susturamiyosun da onu, illaki diyecek diyecegini, hep ustte kalacak. bazen sirinlik, bazen ogretmen edasiyla, bazen cadilikla diyor diyecegini hic biseyden eksik kalmak istemiyor.

buyudukce anliyorlar. taylan bu yil cok buyudu mesela akil olarak. ciddi ciddi konusuyoruz, anliyor, kriz durumlarinda kurtarmaya calisiyo ozge ile arasini ciglik cigliga olmasin diye.

sik sik anlasma yapiyoruz daha sessiz anlasacagimiz konusunda.
    hosunuza gidiyor mu bagirilmak, azar isitmek diyorum tabii ki cevap hayir. ne olmasi gerekiyor bunun olmamasi icin cevap anlayip dinlemek gerekiyor.
    kavga ettikten sonraki ruh halinizi begeniyor musunuz, benimki hosunuza gidiyor mu? hayir!
    o zaman bagris cagiris olmadan anlasmanin yolunu bulacagiz.

bi de sunu isliyorum beyinlerine sismek, bi kenara cekilmek, kusmek yok! sonuna kadar konusacagiz, cozecegiz, duygularinizi soyleyeceksiniz.
    karsinizdaki ne hissettiginizi bilecek ki olayi cozebilesiniz!

her arbedenin sonunda illaki sakinlesip akli selim bir degerlendirme yapiyoruz.

taylanda ise yaramaya basladi, duygularini anlatmayi ogreniyor. cok seviniyorum buna.
    ozge de buyudukce olacak. bagrismaya gerek kalmicak sonunda.

iki cocukla bagrismadan olmaz be omur. varsa onlarin ya kendileri ya cocuklari kanatlidir.
    bizde ikisi de mevcut diil!

BENİMKİLERİN ARASI 3,5 yaş. seninkilerden büyükler amaaaa fark etmiyor gende didişiyorlar. üstelik biri kız biri de erkek. oğlum kıyamam kuzum sessiz sakindir ama kızım!!! Arın anlatmış ya Özge'yi aynısından bende de var . hakikaten nasıl oluyorsa her lafın içindeler yani bir şey mi yapacak illaki abisini de bulaştırıyor olaya. hadi banyo yapalım?? abimde yapsınnnn!!! yemek zamanıı??? abimde yesiinn!!!! yatma zamanıı??? abimde yatsın!!!! oyuncakllarıyla oynamak istiyor Berk odasında, peşinde Beyza!!! illaki birlikte oynayacaklarmış!!! eh Berk ses çıkartmıyor Beyza ile oynuyor. bazen isyan da ediyor ama " anne al şunu başımdan" diye!!!
    sana en güzel çözümü Füsun yazmış. ikisini de okula yolla ve kendini dinle.

sevgiler

Sana bir abla tavsiyesi vermemi istermisin.
    Ben bir ablayım 2 kardeşim vardı benim de.
    Bu söyleyeceklerim bunca yıllık yaşantımda anne ve babamın yaptığı yanlışlar doğrular , yakın çevremizdekilerin yaptıkları yanlışlar doğrular baz alınarak söylenecektir.

Ben olsam yaparmıydım kesinlikle yapardım:

2 kardeş kavga ettiklerinde asla müdahale etmeyeceksin sana şikayet için bile gelseler kendi aranızda halledin diyeceksin (bunları yaparken ve söylerken çaktırmadan birbirlerini incitmeyeceklerinden emin olaraktan takip edeceksin gerekirse müdahele edeceksin ama bunu da ilgilemiyormuşsun gibi yapacaksın)

Zamanla olacak şey bu 1 günde 2 günde olmaz.
    Ali ve ömer aralarında yaş farkı olduğunu unutup birer yaşıt gibi birbirleri ile olan sorunlarını kendileri halletmeyi başaracak döneme gelene kadar devam et derim.

Ali'nin hırçınlığı ömer'in küçük olmasından dolayı sürekli korunuyor olması bana göre .
    Sen devreden çıkarsan (tabiki çıkmayacaksın çıkmış gibi görüneceksin) kendi problemlerini kendileri halledecekler ilk başlarda vurarak belki ama sonraları konuşmayı öğrenecekler buna emin ol ömür .