ben 36 yaşındayım hala söyliyemiyorum
dil bağı ile ilgili bir meseleymiş
elif de hala yutuyo r leri ama bana göre daha iyi durum da
ben 36 yaşındayım hala söyliyemiyorum
dil bağı ile ilgili bir meseleymiş
elif de hala yutuyo r leri ama bana göre daha iyi durum da
cerrahpasa işitme konusma merkezini bir ara derim sibelcim..japonbebek yazdı:
Ah keşke sadece r olsaydı sorunumuz. Cadı kızım tam bir laf ebesi, bilmediği kelime, kurmadığı cümle yok ama gel gelelim k'ke t, g'ye d diyor bazen de y yerine l kullandığı oluyo ama her zaman değil. r hiç yok zaten.
biz oraya gitmistik..
bende ilkokula gidene kadar söyleyemezdim
hala hatırlarım şu an gayet düzgün söylerim..
benim kızımda söyleyemez
pek takmıyorum kafaya
kardesimin kizi 4 yaslarinda soylemeyi basarmisti. rrrrr partisi yapmislardi hatta
sonra sitenin cocuklari annelerinden muhtelif harflerde partiler talep etmislerdi...
soylemese noolcak ki...bak "beyaz" da soleyemiyoy ama cok $iyin oluyoy...
bence bu psikologluk bir is degil, kendi haline birakmak lazim. cogu zamanla beceriyoy zaten.
benim oğlumda nerdeyse 5 yaşında.
r harflerini söyleyemiyor.
ara ara bazı denemeler yaptık düzelmesi için ama çok zorlanıyor ve r diyemiyor.açıkçası bu forumu görene kadar endişe etmiyordum nasılsa zamanla düzeltir diyordum.bende küçükken "ş" harflerinin yerine "s"harfini kullanırdım.
kreşe devam ediyor oğlum.öğretmeniyle konuşayım bende bakalım ne diyecek olmazsa cerrahpaşayı arayacağım.
forumun takipçisiyim
ÖZLEM yazdı:
benim oğlumda nerdeyse 5 yaşında.
r harflerini söyleyemiyor.
ara ara bazı denemeler yaptık düzelmesi için ama çok zorlanıyor ve r diyemiyor.açıkçası bu forumu görene kadar endişe etmiyordum nasılsa zamanla düzeltir diyordum.bende küçükken "ş" harflerinin yerine "s"harfini kullanırdım.
kreşe devam ediyor oğlum.öğretmeniyle konuşayım bende bakalım ne diyecek olmazsa cerrahpaşayı arayacağım.
forumun takipçisiyim
Benim oğlumda çok uğraşmama rağmen söyleyemiyor. Baya güzel öneriler geliyor. Onları denicem bakalım. Allah kolaylık versin ikimizede baya zor bir dönem bizi bekliyor. Burda işitme konuşma merkezide yok bildiğim kadarıyla, ne yapacam şaşırdım. Araştırmaya devam edim ben en iyisi.