Bence tatil öncesi doktora gitmelisin. Tavsiyeleri olabilir.
Bence tatil öncesi doktora gitmelisin. Tavsiyeleri olabilir.
TABİİ Kİ TATİL ÖNCESİ GİDECEKSİN.rozen yazdı:
geçen hafta (29 haziran) iki haftalık hamile olduğumu öğrendim. Cumartesi de tatile çıkacağız. Bir hafta Kemer daha sonra Ankara. Yaklaşık temmuz sonunda evime döneceğim. Doktora tatil dönüşü gitmeyi düşünüyordum ama çevremde hemen gitmem konusunda baskılar var. Ne yapmalıyım sizce?
canımbence doktura git muane ol hem tatilde gideceyini söyle belki ilk zamanda önermeye bilir
Merhabalar,
Benim doktorum 2 saatten fazla süreli seyahatlere ilk 3 ay için sıcak bakmıyordu ve bana gitmememi söylemişti. 3 aydan sonraki seyahatlerdede mutlaka 2 saate bir mola vermelisin demişti. Ablam da hamile kalınca uçakla İzmir'e gitmesi gerekmişti. Hamileliğin 5-6. haftasındaydı. Onun doktoru da göndermemişti. Ama ilk 3 aydaki seyahatler konusunda doktorların fikri biraz değişken.O yüzden bir kadın-doğum uzmanına görünüp, tavsiyeler almakta fayda var.
Size sorunsuz bir hamilelik dilerim.
Sevgiler,
Sema
teşekkürler semacım.
ya doktora gitsen de görünür mü acaba
ben 4 haftalık hamilydim bir heves gittim ve bana hiç bişey görünmediğinibiraz beklememiz gerektiği belkide dış gebelik olabileceği söylendi. nasıl ağlamıştım. 1 haftayı zor geçirdim 5. haftada gördü doktor tabi bu arada kan testi yaptırdık onda çıktı.
neyse sen genede rahat edeceksen git drim ben
Hatırladığım kadarıyla bebek kese halinde 4 veya 5. haftada gözüküyordu. 7-8. haftalarda ise kalp atışları anlaşılıyordu.
Ben 3 haftalıkken tatilde öğrenmiştim kızıma hamile olduğumu. Hatta birgün öncesinde bilmeden havuza atlamıştım kaç kere.
Sonra 4 haftalıkken tatilden döndüm. Bu arada Akçay'a gitmiştik yani 5-6 saat mesafeli İstanbul'a.
Bana birşey olmamıştı, ama senin durumunu bilemem tabi.
Hayırlısı .
Söz konusu bir bebek canım Tatile her zaman gidersin Burda bebiginin ve senin saglıgın önemli.Lütfen hemen bir dr.git.geç bile kalmış sın aslında.Ben ögrendigim an gitmiştim.geç kalmadan git arkadaşım.
Valla ben de görünmeyeceğini düşündüğüm için sormuştum Sibelcim. Hem zırt-pırt ultrason, test vs bana çok da mantıklı gelmiyor doğrusu. Benim annem ebeydi, hatırlıyorum ayda bir gider kadınları muayene eder, sonrada sancıları tuttuğunda gidip doğumlarını yaptırırdı. Nerde şimdiki olanaklar, aletler...
Doktor muayene bile etmeyecek büyük ihtimalle, sadece şunu yap, buna dikkat et diyecek biliyorum ama, artık gideceğim ....
Sevgilerimle
gittiğin yerlerde doktor yokmu sanki orda da gidersin ama kendine dikkat etmelisin uzun yolculuklar seni yıpratabilir bide 11 haftalıkken yapılması gereken tetklerin var bunları atlamazsan tatil neden sorun olsunki...