2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: TAŞRALILIK NEDİR? BİR TARTIŞMA KONUSU!

dün o yazıyı okudum.bence taşra kelimesi yerine başka bir kelime kullansalarmış daha iyi olurdu.

taşralı olupta çok zeki ve de kültürlü,çevresiyle dünyayla ilgilenen kişiler var.

kültür proğramı yerine magazine bakan ya da öğretim görevlisi işini sadece maddi olarak düşünenlere sözüm yok ta
    araştırma yapmak isteyipte üniversitede olanak bulamayan öğretim görevlileri de var.üniversitelerimiz yeterlimi acaba?birde üniversitelerde tanıdık,torpil olaylarıda olduğu için kalite düşüyor olabilir.

kişinin kendini geliştirmesi,eğitmesi v.s ile taşralılığın alakası yoktur.taşralı olmayıpta boş işlerle uğraşan kişilerde var.çevresine duyarsız ,bilgisiz

bu konular kişinin kendisiyle ilgili,yaşadığı yerle değil

Re: TAŞRALILIK NEDİR? BİR TARTIŞMA KONUSU!

Acaba konuya şöylede bakabilirmiyiz kültürel anlamda etnik değerleri olan bir toplumuz eğitim sistemi bunun üzerine bir kültür olgusu katmıyor sadece eğitim veriyor Ankaraya kırtsal alandan gelen yerleşen okuyan yada okumayan bir çok insan kendi gelir seviyesine göre gidip kendini daha yakın ve rahat edeceği yerlerde yaşıyor şehirin içinde şehire kaynamak yerine kendi kültüründen olan insanlarla şehirde taşra hayatını yaşamaya devam ediyor. Çevremize bakın şöyle okumuş bir çok insan güzel türkçe konuşan kendi ailesinde bir şive varsa bir araya gelince şiveleri kelimeleri birden bozulu veriyor...Çok ince derin ve hassas bir konu.....

konu çok ağır..beni aşar

Şato-selin yazdı:
    konu çok ağır..beni aşar
    Şato'cum,

Aşmaz, aşmaz! Bekliyorum yorumlarını.

Bir insanın entellektüel olması için şehirde yaşaması şart mıdır, sorusunu sorayım bende... Bu sorunun cevabı sanırım hayır olacaktır. O halde ayak uydurulması gereken şehir yaşantısı veya şehirlilik değerleri değil, insanlığın ortak değerleridir diye düşünüyorum.

Yıllar önce lisede öğrenci iken İstanbula tatile gitmiştim.Bir grup aynı yaştaki gençlerle konuşuyoruz.Biri benim yorumumu beğenmedi bana "taşralı" dedi.İlk defa böyle bir ayrım olduğuna şahit olmuştum.Sonra bir baktım benim onlardan farkım yok.Sadece Rizeli olmam falan farklı.Onlarda hoş 7 göbek İstanbullu değillerdi ama orda yaşadıkları için kendilerini farklı görüyorlardı o yaşlarda.
    Neyse uzatmayayım.Taşralı demek yaşadığı çağdan haberi olmayan,okumayan,haberlere sadece magazin takılan,araştırmaya merak olmayan biri bence.Bunun yaşadığı yerle alakalı olmadığını düşünüyorum.

7. Re: TAŞRALILIK NEDİR? BİR TARTIŞMA KONUSU!

taşrada yaşayanlar şehirde yaşayanlara göre daha az olanak bulabilirler ama kişinin içinde ilgi,bilgi,merak ve insanlığın ortak değerleri yoksa ne yapılsada nafile

yazara göre şehirde yaşayan herkes entellektüel oluyor galiba.kişileri taşralı şehirli diye ayırmamak lazım

sorun eğitimdeki gerilik , kalitesizlik ve gençlerin kültür yerine magazine yönelmeleriyse sorunu başka yerde aramak lazım

aliutku yazdı:
    Bir insanın entellektüel olması için şehirde yaşaması şart mıdır, sorusunu sorayım bende... Bu sorunun cevabı sanırım hayır olacaktır. O halde ayak uydurulması gereken şehir yaşantısı veya şehirlilik değerleri değil, insanlığın ortak değerleridir diye düşünüyorum.

Kubracim guzel bir konu,

Turkiye'dede, dunyadada koyluluk sehirlilik bitti bence.
    Teknoloji o kadar hizli ilerliyorki.uzakliklar yakinlasti, dunyada neler olup bitiyor,aninda bir tusla ogrenilebiliniyor. oylee kutupanelere gerek kalmadi, isteyen istedigi alanda, rahatca arastirma yapabiliyor. Tabikii bu Internet ve bilgisayarla gerceklesti.
    Koylerimizde internet varsa, ben buna alkis diyorum.

Koylu yada sehirli olmak, insanlarin zekasinin geride yada ileride olmasi demek degildir.

Kimi koyde yasayip,arastirma ve bilim teknik alanda yanip tutusan genclerimiz var.

Ayrim bence helede bu devirde yanlis.Teknoloji bu arayi hizla kapatiyor.

sehirli olmak ayricalik lafi,cok kisa zamanda yok olacak.
    ve ben Turkiyeye gittigimde gozlemliyorum.cok ilerleme var tabiki teknolojiyle gerceklesen bir olay.

Bir ornek vereyim,
    benim cok sevdigim arkadasim, koyde okumus ve universiteyi kazanmis ve su an cok iyi yerde olan arkadasim koyunde bilgisayarsiz netsiz cocuk birakmadi....

bence bu ayrim bitti,

Benim icin Tv hem cok zararli hem cok yararli...Su Aralar topumu uyutmak icin kendilerine gore zehirleyici, uyutucu,programlar revacta. ama gelen nesil daha farkli olacak.bilgisayari olan Tv yi fazla acmiyor...Bence Bilgisayarin fendi Tv yi yendi olacak yakin gelecekte.

Bence en güzel cevabı Yunus Emre vermiş.Bilmem katılır mısnız bana ama:
    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir
    Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
    Bütün sır insanın içinde.Kendini bilen ne kadar insan var çevrenizde.Tembellik,uyuşukluk,bir kültürsüzlük ve bana dokunmayan bin yaşasın anlayışı,......kaplamış her yanımızı
    Ama bunun taşralılıkla,şehirlilikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Hııı okumaklada yani ünv.mezunu olmayla da çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
    Okumak cahilliği alır,eşşeklik baki kalır.

İster köylü olsun ,ister kentli.

Bir insan kendini yetiştirebildiğince medenidir

Bu durum insanların toplumdaki sosyal statüleriyle ilgili değildir. Olaya toplumsal olarak değil bireysel olarak bakılmalıdır. Her birey kendinden sorumludur.