2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 16 sonuçtan 11 ile 16 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

Biz daha o aşamalara gelmedik.Çok uzun bir zaman var önümüzde Ama çocuğun kendisiyle alakalı bir durum. Ben 4 yaşındayken okumayı sökmüşüm, hevesli bir çocukmuşum. İlkokulda da pansiyonlu okulda okudum, etütlerimiz vardı. Saat 3 ten sonra ödevlerimizi okulda yapar, çantamızı okulda bırakıp eve dönerdik.

Kardeşimse ilkokulda ödevlerini annemle yapardı. Şu an üniversite öğrencisi ve hala vize final zamanı, çalıştıklarını anneme anlatıp sınava girer. İlgisiz olduğunu görünce annem çok üstüne düştü. Ödev yapmak eziyet gelirdi çocuğa.

Bence çocuk ödevin kendi sorumluluğu olduğunu bilmeli, yapmazsa arkadaşlarından eksik kalacağını, ödevlerini yaparsa da başarılı olup takdir göreceğini bilmeli.

Ama dedim ya çocukla alakalı birşey. Şu an başıma gelmediği için bunlar sadece strateji olarak kalıyor.Belki de boş bırakmadan uzaktan çocuğun yetenekleri gözlemlenerek, bilmediğini bana sorabilirsin gibi biraz kendi başına bırakılabilir.5 yaşında daha küçük dersten bunalıp iyice soğumasın, bıçak sırtı gibi keskin birşey.

Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

canım aslında biraz erken böyle bi telaşa düşmen için ama bi yandan da bu yaşlarda o bilinci vermek gerekiyo büyüdüklerinde çok daha zor oluyor ..ben biraz geç başladım bu bilinci kazandırmaya hala sıkıntısını çekiyorum .oğluma des dedimmi işkence sanki ..yapsada severek yapmıyo ..

Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

sevgili arkadaşlar sizlerin görüşlerini düşüncelerini okurken birden panik oldum..
    artun 10.10.2000 dogumlu seneye okullu olacagız geçen senelerde kreşe bu sene ise hazırlıga gidiyor pratik matematik,sayma oyunları,beyin cimlastigi dışında hiçbir çabam olmadı...çaba göstermeyide düşünmedim.Henüz oyun çocugu diye..tabii kitap okuyorum ama ona ögretmiyorum..ay yoksa benmi yanlış yapıyorum.ama aynı yaş gurupları..okula hazırladım her yönden ama asla oturup okuma yazma ögretmedim...şimdi soruyorum sizlere sizler okuma yazma konusunda okul öncesi çocuklarınıza bişiler ögrettinizmi?

Arincigim,

biliyorum, biz bunlari takmazsak olmuyor.

Biliyorsun Emre bu yil 1.ci sinifa basladi.

Bazi gunler, Emre kesinlikle ders yapmak istemez. Bazi gunler ise oyle bir sevk ile yaparki dersini sasirip kaliyorum.

Yanliz Emre eve gelir gelmez yapmiyor genelde dersini. Bak bir saat oldu, hala asagida TV seyrediyor oyun oynuyor. Hic karismiyorum onunda rahatlamaya ihtiyaci var.

Ayrica gercekten yasi daha kucuk, o yuzden reception'da, onumzudeki yil, aradaki farki goreceksin.

ebru atmaca yazdı:

Ayrica gercekten yasi daha kucuk, o yuzden reception'da, onumzudeki yil, aradaki farki goreceksin.
    umarim ebru...umarim...

6. vildan

merhaba vildan

bende dediğin gibi evde bir şeyler öğretmek için uğraşmıyorum kesinlikle.. tan şu ana anaokuluna gidiyor ve okulda harfleri öğretmeye başladılar. herhalde 1. sınıfa hazırlık olsun diye yapıyorlar.. bu arada haftasonu ve bazende hata içi 1 sayfalık ödevi oluyor. bu da genelde o gün okulda gördükleri elyazısı çalışması.. basit cümleler yazıyorlar.. benim bahsettiğim ödevler onlar...

okula hazırlıkla ilgili evde yaptığım bir şey yok yani...

sevgiler