2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 17 sonuçtan 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.

Re: KIZIMI BRONŞİTTEN NASIL KURTARACAĞIM

Cok gecmıs olsun arkadaşım.Acıl sıfalar dılerım.

ayni dert bizde de vardi. burada bi suru forumda da anlattim. oksuruk-astim-bronsit-bronsiolit-elif dagli diye arama yaparsan o forumlara ulasabilirsin.
    ozgeye 4 ayliktan itibaren neler neler demediler. bronsit(aslinda bronsiolit- o kadar kucuklere bronsit demiyolar sanirim)), astim, orta kulak iltihabi, allerjik astim vs vs. ben 4ay-1 yas arasi yanlizca iki kere 5er gunluk antibiotik kullandim. 7 ayliktan itibaren iki cesit inhaler verdi buradaki doktor. onlari da kullandim istemeyerek.

neler yasadigimi bi ben bilirim...o yuzden seni anliyorum.

sonunda istanbulda cocuk solunum yollari profosoru elif dagliya goturduk. bir suru test istedi allrji icin hepsi normal cikti. ve hava yollari duyarliligi oldugunu ve cogu cocukta(%70)3 yasindan sonra kendiliginden kayboldugunu soyledi.
    tam bir yasindaydi. ve zaten eskiye gore azalmakta olan semptomlar bir yasindan sonra butun ilaclari kestigim halde yokoldu kendiliginden. yani uc yasini bile beklemek gerekmedi. simdi hersey cok normal, o gunlerin izi bile yok. inhalera benzeyen seyleri agzina dayayip nefes alip verme oyunu oynamak disinda Ozge hastalikla ilgili herseyden kurtuldu.

bi kere sunu bilmem gerek akciger kaslari da dahil kaslar 1 yasinda normal gelisimini tamamliyormus o yuzden 1yasindan once cocuklarin oksuruklerini su bu diye siniflamak mumkun diilmis. daha sonrasinda performans testleri vs ile anlasiliyormus astim mi ya da baska bisey mi!

bence siz de prof Elif Dagliya goturun. hava yollari duyarliligi denen meret oyle antibiotikle falan gececek bisiy diil cunku.dogustan gelen bisey. minnosa bosuna antbytk kullandirmayin, zaman da kaybetmeyin bence.

gelismeleri bize yaz ki az taninan ama cok sik gorulen ve sessiz sedasizca anneleri babalari kahreden bu hastalik hakkinda daha cok insan bilgi sahibi olsun.

dogal yontemleri ben de kullandim. iki elma kabugu, bi cay kasigi keten tohumu, ilhamur bi tasim kaynatip demlendirip ilikken limon sikip iciriyordum. pekmez de atabilirsin tatlandirmak icin. sonra siyah turpun icini oyup bal koyuyosun dibine de kalin bir igneyle bi delik aciyosun ve bardaga oturtuyosun. turbun suyu balla beraber yavas yavas bardaga akiyo ve bi yolunu bulup bunu iciriyosun iki uc kasik. ben yatmadan once yapiyodum.

gecmis olsun.

3. Re: KIZIMI BRONŞİTTEN NASIL KURTARACAĞIM

nilcim bizde yaklasik dört yildir bronsitle ugrasiyoruz ,benim oglumunda ön disler gitti antibiyotikten fakat antibiyotikte cocu zaman yanlis kullanim nedeniyle yarardan cok zarar getiriyormus bunu ögrendim ,ögrendim ama azdaha gec kaliyordum yaklasik iki ay önce doktora gittik ve astma tehlikesi oldugunu ögrendim sukur simdi iyi kizilida atlatsak
    neyse sana tavsiyem ilactansa buhar makinesi kullan göreceksin cok faydali hem vucuda herhangi bir zarari yok hemde cidden ise yariyor ,
    simdiden gecmis olsun ,
    sanirim turkiyede var bu makinelerden
    istersen bununla ilgili sitelerden sana önerebilirim

Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.Kesinlikle ve kesinlikle soğuk buhar diyorum.gün içerisinde 10 dk.tutmam yeterli olur.Mutlaka eve alıp evde bulundurman lazım birde buhar yaparken suyun içine konulan solisyonlar var biz yapmıştık ama şimdi adını hatırlayamadım.Zaten buhar makinasını aldıktan sonra o içine konulan ilacın ismini doktor sana söyler.Ama buhar makinasının soğuk buhar olmasına ve hortumla ağzından verilenden olmasına dikkat et.Yoksa diğer odanın içene buhar yapanlar bir işe yaramıyor

çok geçmiş olsun
    çok üzüldüm
    umarım en kısa sürede iyileşir
    öptüm sizi

6. Re: KIZIMI BRONŞİTTEN NASIL KURTARACAĞIM

dr a nereye götürüyorsun bilemem ama ben üniversite hastanelerini öneririm.ben de bronşit hastasıyım.geçmesi kolay bir hastalık değil maalesef.iyi bakım gerektiren bir rahatsızlık.ama geçiyor inan bana.ilaçlar gerektiğince alınmalı ama eğer kafanda soru işaretleri varsa başka bir dr a daha danış.ben 6 yaşımda hastalanmıştım.bana iğne vermişler hatta tifo dan şüphelenmişlerdi.almanya daydık o zaman ve dr um çok iyiydi.aynı zamanda balgam söktürücü bir ilaç da kullanmştım.ama mutlaka dr kontrolü diyorum yine.her ilacın bir kullanım riski vardır çünki.aspirinin bile.mutlaka dr önerisini yerine getirin.
    benimki de kronikleşti ve lise çağlarımda allerjik astıma döndü malesef.bu da bir anlamda kaçınılmaz.ama allerjik olması bir derece iyi...
    çok geçmiş olsun.işiniz kolay değil.çocuğun beslenmesi bile çok önemli üstelik sadece hastalık zamanı değil,hastalık sonrasında da...

Re: TÜM ARKADAŞLARA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORTUM ARKADAŞLAR. SİTELER ARASINDA DOLAŞIRKEN BU SİTEYE RASTLADIM VE ÜYE OLDUM. KIZIM SÜREKLİ BRONŞİT OLUYORDU VE ARKADAŞLARDAN BİLGİSİ OLANLARDAN YARDIM İSTEDİM. BİRÇOK KİŞİ CEVAP YAZMIŞ . GERÇEKTEN ÇOK DUYGULANDIM. ACİL ŞİFALAR DİLENMİŞ. HEPİNİZE ÇOK AMA ÇOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. BENDE BİLGİLERİMİ ARTIK HEP SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.HEPİNİZİ ÖPÜYORUM