2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: oglum uzerinde denenmis tecrubelerim....

Zerrincim, fotoğraftaki küçük asker Arif'mi? Ne kadar büyümüş. Ya da ben onun gülen yüzünü görmeye alışmışım, çok büyümüş geldi. Maşaallah! Çok yakışıklı...

Gelelim öğütlerine.. Sana bir tek "aferim" konusunda katılmak istemiyorum. Bence bebeklikten okul çağına kadar (bu yuva dönemini de içine alır) çocukları yaptıkları işler konusunda yüreklendirmek gerektiği kanısındayım. Bunun gerekliliğini ve faydalarını da öğretmen/eğitmen olan kişilerinde bilmesi gerektiğine olan inancım nedeni ile, eğer yapılmıyorsa bunu öğretmenlerin/eğitmenlerin hatası olarak görürüm. Ama ilkokul 2 ve 3. sınıftan sonra dediğine katılıyorum. Ama bu dönemde de çocuk zaten çoklu bir ortamda o çokluktan biri olduğunu ve ona düşen payın doğal olarak daha az olduğunu kabullenmeye başlar, ya da en azından kabullenmesi gerekir. Yine de sınıftaki gerçek başarılarından sonra aldığı aferim onlar için çok değerli olacaktır.

Tuna geçen yıl hazırlıkta kalmıştı, sonra nasıl olduysa(!) hazırlıklara gelen af sonrası Lise1 den başlattılar. Geçenlerde yapılan bir genel sınavda Fransızcadan sınıfta ikinci olmuş ve öğretmeni "aferim " demiş. Bak, benim oğlum 15 yaşını bitirmek üzere, pek okulla ilgli olayları anlatmaz, ama bunu yemekte hepimize gururla anlattı. Diyeceğim aferimin değerini öğrenmeleri, ona alışmaları ve onu kazanmak için uğraşmaları gerektiğini öğrenmeliler.

Diğer söylediklerine kesinlikle katılıyorum, 1-2-3 yaş içinde her şeyi kendimiz yapınca "15 yaşında kazık , hala yatağını ben mi toplayacağım!" diye bağırmak zorunda kalabilirsiniz.. Bu da tarafımdan test edilmiştir.

Evet çok haklısınız.

Bende oğlumu öyle pohpohluyorum ki aferin benim oğluma benim oğlum yapar diye.

Her yazılıdan 5 alan oğlum öğretmenin Pekiyi aferin yazmasına öyle alışkın ki bir sınavdan 3 aldı, anne öğretmen buna aferin yazmayı unutmuş dedi.

Saf oğlum benim.

Evet çocukları tabii ki yüreklendirmek lazım ama abartmamak aslında yaptığı ya da yapmadığı şeylerin sonuçlarını göstermek daha doğru galiba.

Ödevini güzel yapmışsa, aferin kızıma bak şimdi konuyu iyi anladığı için sınavdan iyi not alabilecek.
    Boyayı güzel yaptığında bak bunu ne güzel boyamışsın demek ki şimd daha büyük bir kedi boyayabilrsin gib şeyler ama her zaman teori ile pratik bir olamıyor

ilk çocuklar genelde bu şekilde büyüyorlar. anne koruması fazla oluyor. ama 2. ler öyle değil. Beyza 1,5 yaşından beri herşeyi kendi yapma derdinde maşallah pek te becerikli bücür!!! asla yardım kabul etmiyor bazen. dediği dedik yani!!! ama Berk öyle değil. her şeyi tek başına becerebiliyor fakat kazara gel yemeğini ben yedireyim dersem asla itiraz etmez suyunu benden ister botlarının fermuarını bile benim çekmemi ister vs. vs. ama yapmıyorum tabii kendin yapabilirsin diyorum. tamam diyor ve yapıyor ama her yapacağı şey için ilk önce sen yapsan diye sormadan da edemiyor. bunun sebebi de benim.errincim. ama ilk çocukta bir çok anne aynı yanılgıya düşüyor ve gereğinden fazla korumacı oluyoruz...

sevgiler

Hangizimi yapmıyoruz ki böyle hatalar
    Teşekkürederim paylaştıgın için.....

Eminim hep karşılaşacağımız durumlar bunlar,
    Paylaştığın için teşekkürler,
    SEVGİLER,...

Aklıma çocukluğum geldi...

Ben küçükken düşsem küçücük bir elim sıyrılsa, acımasada o sıyrığa öylece bakar ağlamazdım. Derken annem görüpte ah canım elin acıdımı deyince başlardım ağlamaya. Hemde ne ağlama kıyamet kopardı. Annemde ah ah çocuk düştü deyip ortalığı verirdi velveleye. Şimdi anlıyorum ve oğluma yapmıyorum. Efe geçe çekyattan düştü. Yere yastık koymuştum tabi. Düştü ve yan dönmüyor. Yüzüme bakıyor. Ne oldu diye koşsam ağlayacak. Görmemezlikten geldim. Kendisi yan döndü ve emekleyerek yanıma geldi. Bende bir dilim elma verdim ve hiçbirşey olamamış gibi hayata devam ettik. Bırakın çocukları kendi hallerine başarmayı zorlana zorlana öğrenecekler. Biberonu eline tutturduğum gibi hadi suyunu iç diyorum. Önceleri ık mık diyordu. Şimdi kendisi sarılıyor. Aynı nazı ben yapmasam bilmezdim

8. Re: oglum uzerinde denenmis tecrubelerim....

Zaman zaman biz de yapıyoruz bu aferin olayını.Abartmamak lazım.

Paylaşımın için teşekkürler Zerrin.

Zerrin doğru tespitler bence.El becerileri için Berkay'a her zaman yardım etmemeye çalışıyorum.
    Paylaşımın için saol.

bende sürekli afferin oğlum sen çok güzel yapmışsın
    benim oğlum çok akıllı
    gibi pohpohlamalar yapıyorum ve zararlı olabileceğini hiç düşünmedim onun sartlanacağını hep hayatında afferimler bekleyeceğini düşünmedim
    ama yemek karıştırıyor bana sofra kuaraken ekmegi götürüyor tuzu biberi taşıyor
    3 yaş için fazla yüklenmiyorumdur inşallah