Bende oğluma portakal aromalı (sevmedi),vişne aromalı olmak üzere iki çeşit denedim.Burak'a karın ağrısı ve kusma yaptı.Dr muz hemen kesti ilacı.
Bende oğluma portakal aromalı (sevmedi),vişne aromalı olmak üzere iki çeşit denedim.Burak'a karın ağrısı ve kusma yaptı.Dr muz hemen kesti ilacı.
ya gerçi eşimin anneside söyledi neden aldın kilo yapar dedi
bende bir şişe yada iki şişe bitircem daha sonra vermeyi pek düşünmüyorum nede olsa kız çocuğu
benim kızımda öyle birşey yapmadı çünkü arkadaş beni uyardı çay kaşığıyla başladım ve verdikten hemen sonra çikulata veriyorum arkadaşın kızıda kusmuş önceleri sonra alışmış
cocuklara kac yasindan sonra verilebilir balik yagi?benim oglan da cok zayif veriyim bare belki ise yarar?
Ben de geçen sene portakallısını denedim ama içince midem bulanıyor dedi bir daha da vermedim. Zaten günlük aldığı besinler içinde ne gerekliyse vermeye çalışıyoruz o yüzden bir daha vermeyi düşnmedim. Antibiyotik aldığı sıralarda bir tek vitamin veriyorum o kadar.
sevgili arkadaşım halide senin için balıkyağı şurubuna baktım her yaşta oluyormuş bebekken bike
BENİM KIZIMDA 1,5 YAŞINDA BENDE VEREYİMMİ DİYE DÜŞÜNDÜM DR.GEREK GÖRMEDİ.FORMDAKİ BİLGİLERİ DİKKATE ALIP ONA GÖRE BENDE VEREBİLİRİM.
ya bilemiyorum ama aldığım balık yağında her türlü vitamin mevcut tavsiye ederim enazından birşişe bitirebilirsin
Çocuklara taze balık yedirin
(15-3-2005/AA) Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, çocuklarda gereksiz balıkyağı kullanımının zeka ve vücut gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.
Küçüködük, çocuğunun zayıf olmasından, bir türlü kilo alamamasından endişe duyan annelerin büyük çoğunluğunun, çocuğunun gelişimini hızlandırmak için çevresinden aldığı tavsiyeler doğrultusunda doktora danışmadan çocuklarına hap olarak balıkyağı verdiklerine dikkat çekti.
Gereksiz balıkyağı kullanımının son derece yanlış olduğunu vurgulayan Küçüködük, çocukta gerekli tahliller yapılmadan, çocuğa balıkyağı vermenin doğru olmadığını söyledi.
Balıkyağında bol miktarda D vitamini olduğunu belirten Küçüködük, fazla D vitaminin vücutta bazı problemlere yol açtığına işaret ederek, şunları söyledi:
''Vücudun günlük D vitamini ihtiyacı 400 ünitedir. Fazla D vitamini vücutta kalsiyum birikmesi demektir. Vücuttaki fazla kalsiyuma biz hiperkalsem diyoruz. Hiperkalsemi çocuklarda erken kemikleşmeye neden olduğu için erken yaşlarda çocuğun boyu uzasa bile daha sonra boy uzaması durur. Hiperkalsemi santral sinir sistemini de olumsuz etkilediği için zeka gelişimini etkiler. Ayrıca fazla kalsiyum böbrek taşına da neden olmaktadır.'' Gerekli tahliller yapıldıktan sonra, çocuğun ihtiyacı olması durumunda balıkyağı önerdiklerini de anlatan Küçüködük, anneleri bu konuda uyararak, ''Anneler komşu tavsiyesiyle değil, doktor tavsiyesiyle çocuklarına balıkyağı vermelidir'' diye konuştu.
TAZE BALIKTAN VAZGEÇMEYİN
Küçüködük, çocukların sağlıklı gelişimi için balıkyağı yerine taze balık tüketiminin önemine de değinerek, çocukların vücut ve zeka gelişimi için taze balık tüketilmesini önerdi.
Bebeklerde 6. aydan sonra balık verilebileceğini belirten Küçüködük, omega3 ve omega6 yağ asitlerinin haricinde balıklarda bulunan fosforun çocukların zeka gelişimi için son derece önemli olduğunu vurguladı.
Küçüködük, çocukların haftada en az bir kez diğer hayvansal kaynaklı proteinlerin yanı sıra balık yemeleri gerektiğini söyledi.
BOL SUYLA HAŞLAMA
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan da, omega3 yağ asitleri bakımından özellikle beyaz etli balıkların zengin olduğunu belirtti.
Turhan, balıkların ızgara ya da kızartma yerine bol suyla haşlanarak ya da buğulama yöntemiyle pişirilmesini tavsiye etti.
Benim oglumda cok istahsiz balik yagi vermeyi dusundum ama burda bulamiyorum surubunu sadece tabletleri var,bulabilsem bende deniyecegim,bakalim duzelme olacakmi.