Hiç gitmedim.
Hiç gitmedim.
ben kartalda da bi hamama gitmistim simdi gitsem bulurum amam nasil tarif edecegim bilemedimbebisim yazdı:
Ay evet Özlem ya, çocukken Eskişehir'e gitmiştik. Annemin akrabalarının da hamamı vardı. Çarşı içinde ve çok güzel bir hamamdı. Bir de gazoz içerdik hamamda. Ay çok güzeldi ya.
orasida temiz ve cok guzeldir.
Hiç gitmediğimden bilmiyorum.Öyle aralarda çıklıp yeniliyordur.Benim demek istediğim.Hani filmlerde varya bir tarafta biri yıkanırken diğer tafta bazıları dolmalar meyveler çerezler falan yiyor, işte ben onudan bahsediyorum . ..Gerçi şimdi öyle değildir.elma yazdı:
valla bende anlamamebrum yazdı:
Hiç gitmedim.Gidemem de..Türk filmlerinde gördüğüm o hamam sefaları çok hoş.Öyle bi şey yaşamak isterdim..Anlayamadığım şey şu hamamda insan nasıl bişey yer içer bilemiyorum..
ama rada cikip bi gazoz icmek sahane oluyor bi serinliyosun susuzlugun gidiyor .
Gitmem mi yahu? Bursa'da hamam demek hayat demek, Istanbul'da yaşarken bu kadar yakın değildim.Bir Bursalı varsa hamam muhabbetlerini o anlatsın. Ama ben aslanağzından ayrılmadan okurum ona göre..
e tamam iste bende onu anlamam . burda sabunlan orda zeytin yaglı dolma olsun iiiig dusuncesi bile igrenc . bne hic rastlamadim rastlmakda istemedimebrum yazdı:
Hiç gitmediğimden bilmiyorum.Öyle aralarda çıklıp yeniliyordur.Benim demek istediğim.Hani filmlerde varya bir tarafta biri yıkanırken diğer tafta bazıları dolmalar meyveler çerezler falan yiyor, işte ben onudan bahsediyorum . ..Gerçi şimdi öyle değildir.elma yazdı:
valla bende anlamamebrum yazdı:
Hiç gitmedim.Gidemem de..Türk filmlerinde gördüğüm o hamam sefaları çok hoş.Öyle bi şey yaşamak isterdim..Anlayamadığım şey şu hamamda insan nasıl bişey yer içer bilemiyorum..
ama rada cikip bi gazoz icmek sahane oluyor bi serinliyosun susuzlugun gidiyor .
çocukluğumdan bu yana hamam tercübem olmadı, aklımda hamamla ilgili çok güzel anılarımda olmayınca beni çok çekmiyor açıkçası. hamam deyince çocukken gördüğüm donsuz pis kadınlardan başka birşey hatırlamayışımdandır belki pek sıcak bakmıyorum. (valla muhabbet iğrenç oldu ama iğrenç olan ben değilim o gördüğüm kadınlar napim) artık bir gidip düşüncelerimi değiştirmem lazım ama ancak dila delfin hamama gidecek yaşa geldiğinde olabilir artık.
Nasıl canım istedi şimdi Elçin anlatamam sana...
Ama hamam değil kaplıca...
Bolu'nun kaplıcaları da meşhurdur, bekarken her hafta giderdik. Nasıl pırıl pırıl olur insanın teni.
Çokk özledim...
Bayramda Bolu'ya gidince yine gideriz kaplıcaya...
Bayılırımmm...
o zaman sitedeki bütün bayanları eskişehir'e hamama davet ediyorum.Hem o zamana kadar Elçin'inde bebeği doğmuş olur.onu kutlarız.Oynarız,çalarız hamamda pastalar börekler yaparız.valla çok güzel olur.Biz 5 yıl Tokat'ta kalmıştık.İçinizde tokatlı olanlar varsa iyi bilirler.Orada hamama gidilirken pikniğe gidilir gibi çıkılır.bir sürü hazırlık yapılır.Birde hamamda yenecek meşhur bir yiyecek vardır.Adı "BAT" çok güzel olur.Göbek yaşına oturulur ve allah ne verdiyse yenilir.
Bu dediğiniz topluca bütün kadınların aynı yerde yıkandığı bir yer midir? Özel odaları var mıdır? Benim hiç ama hiç hamam kültürüm yok da ondan soruyorum. Öyle filmlerdeki gibi herkes bir aradaysa mümkün değil gidemem. Utangac biseyimdir ben. Yok yok ben almiim...
Anna biri hamam mı dedi...
Bir Bursalı olarak bayılırım hamama.. Gerçi bu hamam sevdasını bana bulaştıran Sevgili Fatoş ( Cemboy ) dur ama ...
Biz Pazar günleri kızlar toplanır sabah erkenden Kervansaray Termalin yolunu tutardık. Tutardık diyorum Öykü Lal doğduğundan bu yana toparlanıp bir gidemedik.
Alın size Kervansaray Termalden enfes görüntüler..
Yolunuz düşerse ğer Bursa ya kesinlikle hamam sefası için vakit ayırmalısınız derim. Şöleee aslan ağzının altında durduktan sonra biraz havuzda yüzüp kendinizi masaj yapan bayanın ellerine teslim edip güzel bir kese attırın emin olun pişman olmayacaksınız.